Tokió 2020: Japán ideiglenesen megtiltotta a külföldi sportolók beutazását

A kedvezőtlen koronavírusjárvány-adatok miatt Japán pénteken ideiglenesen, február 7-ig megtiltotta külföldi sportolók beutazását az országba.

Tokió 2020: az aranyérem lebeg a szemeink előtt – Vogel Soma

Vogel Soma, a magyar vízilabda-válogatott és a FTC-Telekom Waterpolo kapusa szerint a nemzeti csapat minden világversenyre, így a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára is érmes reményekkel utazhat majd.

Tokió 2020: Phelps szerint nem lesz „tiszta mezőny” az olimpián

Doppinggyanújának adott hangot a jövő nyáron Tokióban indulókat illetően az úszólegenda Michael Phelps, minden idők legeredményesebb olimpikonja, aki a 2016-os riói játékok után vonult vissza.

Tokió 2020: több mint kétmilliárd euróba kerül a halasztás

A szervezőbizottság tájékoztatása szerint 2.3 milliárd euróba (825.7 milliárd forint) kerül a tokiói olimpia és paralimpia idénről a jövő évre halasztása, valamint a koronavírus-járvány miatt szükséges intézkedések végrehajtása – írja az MTI.

Tokió 2020: sok külföldi szurkolót szeretnének a házigazdák – sajtóhír

Japán sok külföldi szurkolót szeretne látni a jövő évre halasztott tokiói olimpián, s ezért szigorú koronavírus elleni óvintézkedéseket dolgoz ki – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: „Kihívás lesz összeállítani az amerikai kosárválogatottat”

Az olimpiai címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Popovich tudja, hogy nagy kihívás lesz összeállítania csapatát a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Tokió 2020: Indiában a sportolók kaphatnak elsőként vakcinát

A koronavírus-járványtól különösen sújtott Indiában elsőbbséget fognak élvezni a sportolók az oltásnál, ha meglesz a szükséges vakcina.

Tokió 2020: 960 millió dollárba kerül a vírus elleni védekezés

Csak a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés 960 millió dolláros plusz költséget jelent a jövő nyárra halasztott tokiói nyári olimpia szervezőinek.

Tokió 2020: a bokszolók Londonban, áprilisban folytatják a kvalifikációt

Az ökölvívók áprilisban ugyanott, vagyis Londonban folytatják a tokiói olimpiára selejtező tornájukat, amely idén március közepén három nap után félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt. Az angol fővárosban Gálos Roland kvótát szerzett.

Szörf Eb: Gádorfalvi Áron küzd az olimpiai kvótáért

Gádorfalvi Áron számára az olimpiai kvótaszerzés a tét a portugáliai Vilamourában zajló szörf Európa-bajokságon, ahol egyetlen tokiói hely talál gazdára.

Tokió 2020: a női távolugrás világbajnoka 100 méteren is indulna

A német Malaika Mihambo, a női távolugrás világbajnoka 100 méteres síkfutásban is indulni szeretne a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián.

NBA: lemaradhatnak az olimpiáról a nagydöntősök

Várhatóan csak egy nappal a tokiói olimpia előtt ér véget jövőre az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntője, így sok játékos lemaradhat a 2021-re halasztott ötkarikás seregszemléről.

Olimpia: a USA Team segít sportolóinak a szponzorkeresésben

Az USA Team egy olyan platformot hozott létre, amely segíti az olimpiai sportágak nehéz helyzetbe került versenyzőit a szponzorkeresésben.

Bajnokok reggelije: Lehetőséget kaptam arra, hogy még egy évig kajakozhassak – Kammerer

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kajakozó volt a vendégünk.

Tokió 2020: megvédené a címét a szingapúri pillangóspecialista

A tokiói olimpia halasztásával időt nyert Joseph Schooling, a 100 méteres pillangóúszás riói bajnoka arra, hogy fizikailag és mentálisan is erősebb legyen és így meg tudja védeni a címét – írja az MTI.

Tokió 2020: a világ legidősebb embere is viheti a lángot

A japán szervezők azt tervezik, hogy jövő májusban az ország, egyszersmind a világ legidősebb embere is viszi majd a tokiói olimpia lángját – írja az MTI.

Tokió 2020: nagy a bizonytalanság ritmikus gimnasztikában

Egyelőre nem tudni, hogyan lehet további kvótákat szerezni a ritmikus gimnasztikázóknál a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Tokió 2020: a tornászok novemberben nemzetközi versenyen tesztelnek

Tokióban november 8-án nemzetközi tornaversenyt rendez a japán szövetség (JGA), a jövő esztendőre halasztott olimpia egyik teszteseményeként.

Úszás: Muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz – Sós

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Tokió 2020: A jelenlegi körülmények között fakírnak kell lennünk – Sidi

Aranyakat nyert és csúcsokat döntött Berlinben a komáromi világbajnok Sidi Péter, aki szerint a rutinos lövők lesznek sikeresek a – szerinte zárt kapus – tokiói olimpián.