Férfi kézi: olimpiai bajnok vált olimpiai bajnokot a Kiel kapujában

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia, Vincent Gérard pótolja jövő nyártól a hazatérő és az Aalborghoz szerződő dán kapust, Niklas Landint a THW Kiel férfi kézilabdacsapatánál – számolt be róla honlapján a német rekordbajnok.

Kézilabda: jövő nyáron hazatér a világklasszis dán kapus

Az Aalborg férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Niklas Landin a klubnál folytatja pályafutását 2023 nyarától.

Férfi kézilabda: két dán is jelölt az IHF-nél az év játékosa címre

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) kihirdette a 2021-es év legjobb férfi játékosa címre pályázók ötös listáját.

Férfi kézi Eb: Nehéz ez... Most megiszunk néhány sört – Vincent Gérard

A franciák nem olyan éremátadásról álmodoztak, amilyenben részük volt Budapesten, a férfi kézilabda Európa-bajnokság záró napján. Ugyanis negyedik helyezettként is kaptak egy emlékérmet, de hát az nem olyan, mintha valódi érmet akasztottak volna a nyakukba. Vincent Gérard az NSO Tv-nek elmondta, nem egyszerű azt feldolgozni, hogy egymás után kétszer is véghajrában szenvedtek vereséget, míg Niklas Landin arról beszélt, örül a bronzéremnek, és csak azt sajnálja, hogy nem játszhattak a magyar válogatottal húszezer ember előtt. 

Férfi kézi Eb: belőlük gyúrható össze napjaink ideális játékosa

A január 13-tól 30-ig tartó, magyar és szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon vitathatatlanul a sportág jelenlegi legnagyobb egyéniségeit láthatjuk. Hogy kire érdemes közülük leginkább figyelnünk? Megpróbáltuk megelőlegezni a torna álomcsapatát, kiválasztottuk azt a hét játékost, akitől a fő erényeket, erősségeket „kölcsönözve” összegyúrhatjuk napjaink ideális kézilabdázóját.

Férfi kézilabda BL: óriási Barca-fölény az álomcsapatban

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján hirdette ki a férfi Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének álomcsapatát.

Férfi kézilabda-vb: Landin a fiatalokat dicsérte, Mikkel Hansen büszke

Mint beszámoltunk róla, Dánia nagy csatában 26–24-re legyőzte Svédországot az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében, így megvédte a címét. A mérkőzés után a főszereplők értékelték a történteket.

Férfi kézi BL: több hétre kidőlt a Veszprém csoportriválisának kapusa

Megoperálták Niklas Landint, a THW Kiel olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázóját. A német együttes pedig 2023-ig hosszabbított Filip Jícha vezetőedzővel – jelentette be a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes klub a hivatalos honlapján.

Kézilabda: győri és kieli játékos a világ legjobbja az IHF-nél

Niklas Landin és Stine Oftedal lett a 2019-es év legjobbja a Nemzetközi Kézilabda-szövetségnél (IHF), a Kiel dán kapusa és a Győr norvég irányítója is első alkalommal részesült a kitüntetésben.

Női kézi: Klujber Katrin lett a hónap legjobbja az EHF-nél

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Klujber Katrin, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a magyar válogatott jobbátlövője lett a hónap legjobb női játékosa. A férfiaknál Niklas Landint, a THW Kiel dán kapusát választották meg a legjobbnak.

Férfi kézi BL: a 19. percben 1–11-re állt a címvédő Vardar

Megsemmisítőnek induló, végül „csak” súlyos, 31–20-as vereséget szenvedett a címvédő Vardar Szkopje hazai környezetben a német THW Kieltől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A Barcelona a 300. BL-meccsén kilenc góllal legyőzte az Elverumot.

Férfi kézi Eb: ezt várja Vranjes a magyar csapattól a rajt előtt

A magyar válogatott az olimpiai bajnok Dánia ellen kezdi meg szereplését a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon (20.30, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a rajt előtt elmondta, mit szeretne látni a mieinktől a varasdi mérkőzéseken. 

Férfi kézi: a Kiel klasszis kapusának óriási bakija – videó

A Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabdacsapata nyerte az első trófeát a szezonban Németországban, miután a német Szuperkupában hetesekkel legyőzte a THW Kielt. A rendes játékidő 28–28-as döntetlent hozott, a hétméteresekben a Löwen bizonyult jobbnak 4–2-re. Még az első félidőben hatalmasat bakizott Niklas Landin, a Kiel világklasszis kapusa.

Férfi kézi BL: Iváncsik(!) védésénél csak Sterbiké volt nagyobb

Kialakult a negyeddöntő mezőnye a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a múlt héten lejátszották a nyolcaddöntő visszavágóit. Az EFH Tv ebből a körből is kiválogatta az öt kedvenc gólját és védését – az összeállításokban ezúttal is több magyar érdekeltségű jelenet látható.

Videó: egy kis „break”, majd bravúros védés a Kiel kapusától

Niklas Landin gyönyörűen hárította Tiago Rocha hetesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában rendezett Wisla Plock–THW Kiel (23–37) találkozón. A Kiel kapusának mozdulatsora breaktáncnak is beleillett volna, Landin azután a földről felpattanva védte a hetest.

Férfi kézi: jövőre „zebra” lesz a klasszis dán kapus

Újabb nagy fogást jelentett be a THW Kiel férfi kézilabdacsapata, a dán válogatott kiválósága, a jelenleg a Rhein-Neckar Löwent erősítő Niklas Landin jövőre lejáró szerződése után három évig a „zebrákat" erősíti.

Férfi kézi: Landin kénytelen volt sérülten is védeni

Niklas Landin, a dán férfi kézilabda-válogatott és a Rhein-Neckar Löwen kapusa idegesen vette tudomásul, hogy sérülten is pályán kellett maradnia a hétvégi felkészülési tornán.

A spanyol edző sírt a sajtótájékoztatón, a dán el sem ment

Forró hangulatban, a döntő után még másfél órával is ünnepelte a barcelonai Sant Jordi közönsége az új férfi kézilabda-világbajnokot, jelesül a házigazda spanyol válogatott tagjait, miközben a sajtótájékoztatón furcsa események történtek.


Kézilabda Eb: Tudta-e?