Nemzeti Sport: ötven év után elköszön lapunktól a Tudósító

Ötvenöt év után elköszön a Nemzeti Sporttól a Tudósító. Igen, a nagybetűs, ugyanis Ugróczky Károly a Vízművek-főállás mellett fél évszázadon át szó szerint szívből, szerelemből, a sportlap és a magyar labdarúgás iránti rajongásból dolgozott a Népsportnak, majd a Nemzeti Sportnak azért, hogy a meccsnapok után tíz-, sőt százezrek olvashassák el, mi minden történt a budapesti vagy a főváros környéki kis pályák nagy meccsein.

Válogatott: Marco Rossi reméli, még sok szép cikk születik róla

A Budapest Honvéd újdonsült vezetőedzője egyéves szerződést írt alá 2012. május 30-án. Az egy évből kicsit több lett, Marco Rossi – hiszen róla van szó – a dunaszerdahelyi „kitérőt” leszámítva azóta is a magyar futballban, a magyar futballért dolgozik, 2018. június 19-e óta immár szövetségi kapitányként. Az elmúlt kilenc évben megannyi sikerben volt része a kispesti és a nemzeti együttes élén, a bajnoki cím elhódítása vagy éppen az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása mellett az is a javára írható, hogy a szurkolókhoz hasonlóan az újságírókkal is remek kapcsolatot ápol.

Mátra, Hirscher, Streif: itt a hatodik Síelés magazin!

Megjelent a Síelés 2021-2022 magazin, amely 84 oldalon vezeti fel az idei síszezont.

NS: ötödször tartották meg a főszerkesztők vacsoráját

Kedd este immár ötödik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Sport főszerkesztőinek vacsoráját. Dénes Tamás, Buzgó József, a házigazda és jelenlegi főszerkesztő Szöllősi György, valamint Szekeres István, Malonyai Péter és Kálnoki Kis Attila vett részt a kiváló hangulatú beszélgetésen.

Vízilabda: a Pólósok pólósa járt nálunk

Faragó Tamást a Mediaworks vezérigazgatója is fogadta a Nemzeti Sport szerkesztőségében.

Az első tokiói fecske: Lőrincz Tamás az NS szerkesztőségében járt

Friss olimpiai bajnokaink közül a Japánban szenzációs pályafutását megkoronázó birkózóklasszisunk fogadta el elsőként a meghívásunkat: Lőrincz Tamás körbejárta szerkesztőségünket, megmutatta az aranyérmét, emlékül pedig az ötkarikás győzelmét hirdető bekeretezett címlapunkat vitte haza.

Tokió 2020: 10 arany, 8 ezüst, 10 bronz a Nemzeti Sport tippje

Az utóbbi olimpiák idején immár hagyomány a Nemzeti Sportnál, hogy szakíróink megtippelik az egyes versenyszámok végeredményét – a győztesektől a dobogósokig. A kincstári optimizmus minket is jellemez (máshogy nem is lehet nekivágni az ötkarikás játékoknak), ugyanakkor az elmúlt évek tapasztalatai összességében azt mutatják, hogy kollégáink értik a dolgukat. Tokió előtt újra nekiveselkedtünk, és íme a végeredmény magyar szempontból: 10 arany-, 8 ezüst-, 10 bronzérem.

Születésnap: 85 éves Gallov Rezső, az NS korábbi főmunkatársa

Kedden 85 éves Gallov Rezső sportvezető, újságíró, aki a Nemzeti Sport főmunkatársaként is tevékenykedett.

Eb 2020: Az egész ország lázban ég – Mészöly Géza

Szombaton Mészöly Géza volt a vendég a városligeti szurkolói zóna Nemzeti Sport-pódiumán. A korábbi 18-szoros magyar válogatott labdarúgóval Csisztu Zsuzsa beszélgetett.

Eb 2020: „Ha a franciáknak nekirontunk, nagy verésbe szaladhatunk bele”

Bánki József volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A Ferencváros korábbi emblematikus játékosával Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport futballrovatának rovatvezető-helyettese beszélgetett.

Eb 2020: Buzsáky Ákos szerint még a portugálokat is meglepte a hangulat

Buzsáky Ákos volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 20-szoros magyar válogatott labdarúgóval Edvi László, a Mandiner sportrovatának munkatársa beszélgetett.

Eb 2020: Nem akarhatunk minden meccset 0–0-ra lehozni – Sallai Sándor

Sallai Sándor volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 55-szörös magyar válogatott labdarúgóval Edvi László, a Mandiner sportrovatának munkatársa beszélgetett.

Eb 2020: magyar válogatottas poszterbe csomagolva az NS keddi száma

Különleges számmal jelentkezett a Magyarország–Portugália Európa-bajnoki csoportmeccs apropóján a Nemzeti Sport. A keddi lapot egy magyar válogatottas poszterbe csomagolva találják az újságárusoknál.

Eb 2020: Különleges időszak vár ránk – Mátyus János

Ezúttal Mátyus János volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 34-szeres magyar válogatott labdarúgóval Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport futballrovatának munkatársa beszélgetett.

Eb 2020: szurkolói zóna a Városligetben az NS vendégeivel!

Hivatalossá vált, hogy Budapesten is lesz hivatalos szurkolói zóna a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt. A Városligeti Műjégpálya melletti helyszínen az érdeklődők közösen szurkolhatnak a magyar csapatnak, óriáskivetítőkön követhetik az Eb összes mérkőzését. A megannyi program és szórakozási lehetőség között mindennap lesz NS-pódium is, amelyen újságírók, riporterek beszélgetnek ismert játékosokkal, edzőkkel.

Megjelent a Nemzeti Sport Extra Eb-posztermagazin!

Megjelent a Nemzeti Sport Extra Eb-posztermagazin! Poszteren többek között Magyarország, Anglia, Németország, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski Zlatan Ibrahimovic, Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik is! Keresse az újságárusoknál! A posztermagazinhoz Panini Euro 2020 matricagyűjtő album jár ajándékba hat darab matricával.

NB I: Tóth Balázs a kapusok, Aissa Laidouni a mezőnyjátékosok legjobbja

A Nemzeti Sport ezúttal is elkészítette a 2020–2021-es első osztályú labdarúgó-bajnokság összesített játékosrangsorát az őszi és tavaszi szezonban munkatársaink által adott osztályzatok alapján. Ezek alapján Tóth Balázs, a Puskás Akadémia játékosa lett a legutóbbi idény legjobb kapusa – az Eb-szereplés lehetősége is motiválja. A mezőnyjátékosok között a ferencvárosi Aissa Laidouni zárt az élen.

Sportpolitika: szerkesztőségi látogatás, Lázár János az NS-nél járt

A Magyar Teniszszövetség tavaly megválasztott elnöke, Lázár János látogatott hétfőn a Nemzeti Sport szerkesztőségébe, eleget téve Szöllősi György főszerkesztő meghívásának.

Sportfogadás: tippelésben nem talált legyőzőre az NSO

A Nemzeti Sport Online szerkesztősége nyerte a 2020. évi Sajtótippródót. A Sportfogadásban péntekenként megjelenő játékban a rovat újságírói mellett tíz médium munkatársa igyekszik tippjeivel segítséget nyújtani a totózóknak és ezzel együtt egymással is versengenek a bajnoki címért.

ENSO: az AIPS is beszámolt az angol nyelvű NSO indulásáról

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) a hivatalos honlapján szemlézte az ENSO, azaz a Nemzeti Sport Online angol nyelvű aloldalának indulásáról szóló cikkünket.


Kézilabda Eb: Tudta-e?