Vízilabda: „Nehezen tudok azonosulni a vízben látható énemmel”

A 2013-as vízilabda-világbajnokság után sokan gondolták róla, hogy nem csak a vízben „egy állat”, pedig ennek éppen az ellenkezője igaz. Nagy Viktor nem is szereti visszanézni a „megőrült” énjét, de ezúttal kivételt tett, és tízrészes videósorozatunk – amelyben sportolók idéznek fel emlékezetes győzelmeket, pillanatokat az elmúlt évekből, évtizedekből – harmadik részében az ő kommentárjával élhetjük át újra a magyar férfi vízilabda-válogatott vb-győzelmét.

Vízilabda: öt Benedek-gól az együttmüködést ünneplő gálamérkőzésen

Csütörtökön meghosszabbította együttműködését az E.ON Hungária Csoport és a Magyar Vízilabda-szövetség. A jeles esemény alkalmával egy gálamérkőzést rendeztek a KSI fiataljai és friss olimpiai bronzérmeseink részvételével.

Tokiói Hősök: Meggyőződésem volt, hogy elgázoljuk a görögöket – Nagy Viktor

„Ez az én napom” – olvashattuk le Nagy Viktor szájáról az olimpiai bronzmeccs hajrájában. A világ- és Európa-bajnok kapus Spanyolország ellen az utolsó két negyedben gólt sem kapva, klasszis teljesítménnyel búcsúzott el a profi vízilabdázástól Tokióban – no meg a 9–5-ös győzelemnek is köszönhetően egy olimpiai bronzéremmel. Miért érezte úgy, hogy most jött el a búcsú pillanata? Mi lett az Eb-, vb- és olimpiai aranyról szóló gyerekkori fogadalommal? Mihez kezd a civil életben? A Tokiói Hősök harmadik epizódjában ezekről is mesél Nagy Viktor.

Lezárult egy fejezet, klasszisaink sora búcsúzott Tokióban

Tokió több emblematikus magyar sportolónak jelentette karrierje végét, vagy ha nem is, az összeállításunkban szereplő hét személyből hat biztosan nem vesz már részt olimpián. A kakukktojás, a felsoroltak közötti legidősebb ugyanakkor nem zárta ki kategorikusan a folytatás lehetőségét.

Tokió 2020: Nagy Viktornak egy érzés nagyon fog hiányozni

Mint ismert, a MOB a BOK-csarnokban több száz szurkoló jelenlétében köszöntötte a tokiói olimpiáról hazatérő magyar sportolókat. Az eseményen a pályafutása utolsó mérkőzésén férfi vízilabda-válogatottunkkal bronzérmet szerző Nagy Viktor is az NSO Tv kamerája elé állt.

Tokió 2020: hazatért a magyar olimpiai csapat – képek

Másfél órás késéssel begördült a magyar olimpiai csapat busza a BOK-csarnok parkolójába, barátok, családtagok, sportági vezetők, csapattársak és természetesen a szurkolók várták izgatottan az utolsó delegációt, akikhez az ünneplésre csatlakoztak a már korábban hazaérkezett versenyzőink, bajnokaink. Az olimpiai bajnok birkózó Lőrincz Tamás és ezüstérmes testvére, Viktor, az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Tóth Krisztián és a karatés Hárspataki Gábor fáradhatatlanul osztották az autogramokat, állták a vakuk villanását, a kamerák kereszttűzét, mire 18.30-kor a teljes csapat a Tokióból hazatérő kajakosokkal, vízilabdázókkal, öttusázókkal közösen összeállhatott és bevonulhatott a BOK csarnok küzdőterére.

Tokió 2020: Négy-öt éve megterveztem, hogy ma lesz az utolsó mérkőzésem – Nagy Viktor

A harmadik helyen, bronzérmesként végzett Tokióban a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a „kisdöntőben” 9–5-re legyőzte Spanyolországot. A találkozó után Märcz Tamás, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, valamint Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor és Varga Dénes értékelt a magyar újságíróknak. Nagy és Hosnyánszky is elmondta, hogy ez volt az utolsó meccse a válogatottban.

Tokió 2020: nézze vissza a magyarok horvátoknak lőtt bombagóljait

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott 15–11-re legyőzte Horvátországot a tokiói olimpia negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe, ahol a görögökkel mérkőzik meg a döntőbe jutásért. A Eurosport felvételeivel eleveníthetjük fel a találkozó legjobb pillanatait, legszebb, legfontosabb magyar góljait, védéseit.

Tokió 2020: Mindenképp előrelépés ez a teljesítmény – Märcz Tamás

Nem mintha kérdéses lett volna, de bejutott a negyeddöntőbe a férfi vízilabda-válogatottunk, miután kiváló harmadik negyedére építve 11–8-ra nyert az Egyesült Államok ellen. A találkozó után Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya, valamint Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Pásztor Mátyás, Vámos Márton és az ellenfél kapitánya, Dejan Udovicsics értékelt a Nemzeti Sportnak.

Vízilabda: 34 évesen első olimpiájára készül, de csak az arannyal teljesítené álmát

Pásztor Mátyás már elmúlt 34 éves, de élete legnagyobb feladata előtt áll, hiszen bekerült a magyar vízilabda-válogatott olimpiai keretébe. Sokat dolgozott ezért, de álmát még nem váltotta valóra: ahhoz egy aranyéremre is szüksége lenne Tokióban. Eközben a csapat 36 éves kapusa, Nagy Viktor a harmadik és egyben utolsó olimpiájára készül, és nagyon megtisztelőnek érzi a terhet, hogy ebben a sportágban mindenki aranyérmet vár tőlük. Mindketten a válogatott margitszigeti edzése után nyilatkoztak az NSO Tv-nek.

Férfi vízi: Áprilistól decemberig volt nagyon nehéz időszakom – Nagy Viktor

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Áprilistól decemberig volt nagyon nehéz időszakom” – árulta el Nagy Viktor.

Vízilabda: Ő volt a legerősebb ember, akit valaha ismertem – Nagy Viktor búcsúja

Mint beszámoltunk róla, életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnoktól Nagy Viktor is elbúcsúzott.

Nagy Viktor: Még van előttem egy nagy cél, maradt is rá egy lehetőségem

Az előző héten a magyar vízilabda-válogatott és a Szolnoki Dózsa kapusa, Nagy Viktor volt a Nemzeti Sport beszélgetőtársa az Instagramon. A 35 éves, világbajnok és Európa-bajnok játékos olvasói kérdésekre is válaszolt. Pályafutása kezdeti szakasza mellett szóba került, hogy autóversenyzői álmokat is dédelgetett, miután beleunt az úszásba. A kapus természetesen a koronavírus miatt kialakult helyzetről is beszélt, az edzéshiány mellett az elmúlt két hónap sportgazdasági hatásait, a bajnoki rivális OSC némi gyengülését, a Vasas várható erősödését, és így a következő bajnoki kiírás várható erőviszonyait is kiveséztük.

Vízilabda: Nincs veszélyben az olimpiai szereplésem – Nagy Viktor

Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa válogatott vízilabdázója az Origónak adott interjúban elárulta, nem tervezi a visszavonulást, így a 2021-re elhalasztott tokiói olimpián is számíthat rá Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Tokió 2020: Szomorúak vagyunk, de alkalmazkodunk – Märcz

A klasszikus csapatsportok közül a tokiói olimpiára egyetlen magyar csapatként olimpiai kvótát szerző férfi vízilabda-válogatott vezetői és tagjai is reagáltak a Nemzeti Sportnak a nyári olimpia elhalasztásának hírére.

Tokió 2020: Nagy Viktor optimista a rendezést illetően

Nagy Viktor, a vízilabda-válogatott kapusa optimista azzal kapcsolatban, hogy az idén megrendezik-e a tokiói olimpiát.

Vízi Eb: Szóltam a spanyoloknak, kiszállok a vízből, mert Soma kivédi – Nagy V.

Nagy Viktor az utolsó ötméteres előtt kiült a spanyol kispadhoz, és azt mondta az ellenfélnek, hogy kiszáll, mert Vogel Soma úgyis véd. Mindig így legyen igaza, hiszen azzal a védéssel megnyerte az Európa-bajnokságot a magyar férfi vízilabda-válogatott Budapesten.


Kézilabda Eb: Tudta-e?