Tokió 2020: Érmet ígértem a családomnak, ha kell, meghalok érte a ringben – Gálos

Pénteken a legnagyobb magyar küldöttség is Japán felé vette az irányt: többek közt a férfi és női vízilabda-, valamint a női kézilabda-válogatott is elindult olimpiai útjára. Az FTC elnöke, Kubatov Gábor szintén ott volt a reptéren, szelfizett is egyet a fradistákkal. Az egyéni sportolók közül a cselgáncsozók, a sportlövők és az egyedüli magyar tornász mellett útra kelt az egyetlen magyar ökölvívó, Gálos Roland is, aki a feleségének és kislányának megígérte, hogy éremmel tér haza, amiért akár meg is halna a ringben.

PAFC: Edzéseken is elvállal ilyeneket – Kiss Tamás Van Nieff bombagóljáról

Az Európa-konferencialiga selejtezőjében az 1. forduló visszavágóján a Puskás Akadémia 2–0-ra legyőzte Felcsúton a finn Inter Turkut, ezzel továbbjutott. A találkozó után Kiss Tamással beszélgetett az NSO Tv stábja.

Tokió 2020: Ha Balogh Beára ilyen büszke volt anyukám, rám mennyire lesz? – Kovacsics

A női kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó fejében nagyon megmaradt a kétezres olimpia. Balogh Beatrix a család személyes ismerőse, így édesanyja nagyon büszke volt rá, hogy ezüstérmes szerzett Sydney-ben. Kovacsics el sem tudja képzelni, hogy most ő mekkora örömöt szerezhet a családnak, miközben márciusi vállsérülése napján még elkönyvelte magában: az is lehet, hogy lemarad nagy álmáról, Tokióról.

Vízilabda: Hasonló előjelekkel megyünk Tokióba, mint 2000-ben Sydney-be… – Märcz

21 évvel ezelőtt még játékosként készült az olimpiára, akkor aranyéremmel tért haza Sydney-ből. Märcz Tamás most már a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként utazik az ötkarikás játékokra, és úgy érzi, az előjelek nagyon hasonlóak, mint 2000-ben. Az NSO Tv kamerája előtt hasonlította össze a szakember a két időszakot.

Tokió 2020: Ellenfeleimet jobban zavarja, hogy a Covidról is szól az olimpia – Szilágyi

Címvédőként, kétszeres olimpiai bajnokként utazik Szilágyi Áron Tokióba. A kardvívónak nem a harmadik aranyérem, hanem az ellenfelei járnak a fejében. A flow-t még nem kapta el, arra majd csak a versenynapon lesz szüksége. Az NSO Tv videójában arról is mesél, hogy szerinte az ellenfeleit jobban meg fogja zavarni az, hogy ez az olimpia a Covidról is szólni fog.

Vízilabda: 34 évesen első olimpiájára készül, de csak az arannyal teljesítené álmát

Pásztor Mátyás már elmúlt 34 éves, de élete legnagyobb feladata előtt áll, hiszen bekerült a magyar vízilabda-válogatott olimpiai keretébe. Sokat dolgozott ezért, de álmát még nem váltotta valóra: ahhoz egy aranyéremre is szüksége lenne Tokióban. Eközben a csapat 36 éves kapusa, Nagy Viktor a harmadik és egyben utolsó olimpiájára készül, és nagyon megtisztelőnek érzi a terhet, hogy ebben a sportágban mindenki aranyérmet vár tőlük. Mindketten a válogatott margitszigeti edzése után nyilatkoztak az NSO Tv-nek.

Tokió 2020: Ilyen sokat még soha nem edzettem – a 7. olimpiájára készül Mohamed Aida

Leírni is brutális: Mohamed Aida a 7. olimpiájára készül. Már 1996-ban, Atlantában is ott volt a vívó, aki most a csapat negyedik tagjaként utazhat Tokióba. Az NSO Tv videójában a tőröző mesél arról, ezeken a különleges játékokon nem fog annyit számítani a rutinja. Megtudjuk, hogyan tölti az utolsó napokat, mit csinál a családjával, illetve azt is elárulja, milyen személyes dolgokat visz magával Japánba.

Tokió 2020: „Nem érzem még a feszültséget” – Milák is elindult Japánba

Népes úszóküldöttség indult el hétfőn Japánba: többek közt Milák Kristóf, Cseh László, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás is a korijamai edzőtábor felé vette az irányt, ahol akklimatizálódnak Tokióra. Az NSO Tv is ott járt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, Milákkal röviden beszélgettünk is az olimpiáról.

Eb 2020: óriási katarzist éltek át az olaszok a Városligetben – videó

Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a londoni döntőben 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte Angliát. A városligeti szurkolói zónában sok olasz szurkolt hazájának, ők természetesen óriási katarzist éltek át a döntő alatt. Nézze meg érzelmi hullámvasútjukat az NSO Tv videójában!

Eb 2020: így élték meg a szurkolói zónában a drámai spanyol–olaszt – videó

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi elődöntőjében Olaszország a rendes játékidőben 1–1-re végzett Spanyolországgal. Mivel a hosszabbításban nem született gól, jött a drámai tizenegyespárbaj, amelyben az olaszok céloztak jobban, így döntőbe jutottak. Nézze meg videónkban, hogyan élték meg az érzelmes meccset a budapesti szurkolói zónában!