-->
NS-klub: Vincze Balázs gyerekként az utolsó betűig elolvasta a Népsportot

Stílusszerűen a Ferencváros elleni győztes derbin, góllal mutatkozott be az Újpesti Dózsában Vincze Balázs, aki első idényében máris magyar bajnok lett a lila-fehérekkel. A Népsport már akkor dicsérő jelzőkkel írt a 19 éves vízilabdázóról, aki később oroszlánrészt vállalt a klub máig legnagyobb sikeréből, az 1994-es BEK-győzelemből is.

NS-klub: Mracskó Mihály 20. születésnapján emelhette magasba az MNK-serleget

Mracskó Mihály tizennyolc múlt, amikor először belépett a békéscsabai öltözőbe. Cingár, magas fiúként megszeppenve állt az ajtóban, a klub vezetői előző nap szóltak neki, hogy másnap reggel a felnőttek edzésén lesz jelenése.

NS-klub: Szerettek az újságírók, mert mindig volt néhány frappáns mondatom – Csapó Gábor

„Csapó Gábor játékában megvan a jó értelemben vett vagányság – a többieknek is adhatna belőle! –, amit hatalmas fizikai erejével remekül kamatoztat.”

NS-klub: Arany Tamás sokszor kapott 9-es osztályzatot lapunktól

Vajda György jegyezte le Arany Tamás gondolatait, aki NB I-es játékvezetőként sokszor kapott 9-es osztályzatot a Nemzeti Sport tudósítóitól.

Ilyen még nem volt: sportterasz Tusnádfürdőn!

Marco Rossi, Bölöni László, Gera Zoltán, Lőrincz Tamás és Viktor is vendég lesz a hagyományos erdélyi rendezvényen.     

NS-klub: Kovács Antal szülei dicsőségnek tartották, hogy gyermekük bekerült az újságba

Minden mérkőzésre emlékszik a magyar dzsúdósport egyetlen olimpiai bajnoka, Kovács Antal, amelyen tatamira lépett az 1988-as országos bajnokságon.

NS-klub: Vlaszák Géza parádés védéseivel Fabien Barthezre emlékeztette a francia sajtót

„Vlaszák Géza kapta a legtöbb gratulációt”. Nem véletlenül jelent meg 2000. október 28-án ezzel a címmel a Nemzeti Sportban a Nantes–MTK UEFA-kupa-selejtező első mérkőzésének tudósítása. Habár a francia együttes 2–1-re legyőzte a kék-fehéreket, a kapusának köszönhette a magyar csapat, hogy reális továbbjutási eséllyel várhatta a hazai visszavágót.

NS-klub: Székely Bulcsú a mai napig őrzi a róla szóló cikkeket

A fiók mélyén még mindig őrzi a Nemzeti Sport egykori példányait Székely Bulcsú. Az olimpiai bajnok vízilabdázót büszkeséggel töltötte el, amikor dicsérő jelzőkkel illettük, olykor pedig az öltözőben is beszédtémát szolgáltatott, hogy egy-egy mérkőzésről mit írtak tudósítóink.

NS-klub: Csongrádi Ferenc húszévesen majdnem abbahagyta a futballt

„A fiatal Csongrádi  nagyon tehetséges.” Ezt írta a Népsport 1974. szeptember 15-én a Ferencváros–Videoton mérkőzésről, amelyet 30 ezer szurkoló előtt 3–2-re a vendégegyüttes nyert meg, és amely az első NB I-es meccse volt a fehérváriak tizennyolc esztendős fiataljának.

NS-klub: Hajdu Attila öt percet védhetett első NB I-es meccsén

Fontos helyszín a váci stadion Hajdu Attila életében. A tízszeres válogatott kapus 1991. november 23-án, a Vác–Tatabánya (3–0) bajnokin lépett először pályára az élvonalban.

NS-klub: Faragó Tamás jobban szerette, ha a háta mögött dicsérték

Még nem volt 20 éves, amikor bekerült a férfi vízilabda-válogatott müncheni olimpiára utazó keretébe Faragó Tamás, aki hamar alapemberré vált nemzeti csapatunkban. A jobbkezes átlövő klasszisteljesítményt nyújtott, a görögöknek és az olaszoknak is két gólt lőtt, az utóbbi mérkőzés másnapján pedig a Népsport címlapján a róla készült karikatúra virított. 

NS-klub: Dömölky Lídia egyéni vb-aranyát címlapon hozta a Népsport

Már akkor megvették a szülei a Népsportot, ha egy kis cikkben csak megemlítették a lányuk nevét, és nemcsak megvették, hanem gondosan kivágták és összegyűjtötték.

NS-klub: Balogh Judit egyszer a kislányával is címlapra került

Az 1990-es évek legjobb magyar kosárlabdázója, a kedden MKOSZ-érdeméremben részesülő Balogh Judit természetesen gyakorta szerepelt a Nemzeti Sport címlapján.

NS-klub: Váczi Zoltán a stressz levezetése végett horgászott

A tópart mindig csábító volt. Váczi Zoltán 1992-ben, a Békéscsaba labdarúgójaként mutatkozott be az NB I-ben, hogy aztán több száz élvonalbeli mérkőzéssel és két válogatottsággal a háta mögött vonuljon vissza. A korábbi virtuóz támadót renitens sportolónak tartották, nem véletlenül.

NS-köszöntés: fél évszázada nyert bronzérmet a vb-n a magyar női kézilabda-válogatott

Jó ötven éve, 1971 decemberében a magyar női kézilabda-válogatott bronzérmet szerzett a hollandiai világbajnokságon. A magyar szövetség képviselői hétfőn köszöntötték a csapattagokat Budapesten.

NS-klub: Kiss László három gólt lőtt a Fradinak a Népstadionban

A Kaposvári Rákócziban nevelkedett, a Pécsi MSC-ben lett élvonalbeli labdarúgó, a legtöbben mégis a Vasas legendás támadójaként emlékeznek rá. Kiss László rengeteg emlékezetes meccset játszott a pályafutása során, a legtöbbeknek talán az a válogatott mérkőzés ugrik be vele kapcsolatban, amikor 1981. május 20-án az ő két góljával sikerült Norvégiát 2–1-re legyőzni Oslóban a világbajnoki selejtezőn, esetleg a spanyolországi világbajnokságon 1982. június 15-én játszott Salvador elleni 10–1, amelyen csereként beállva hét perc alatt háromszor talált be.

NS-klub: Árgyelán János a taxisofőrtől tudta meg a jó hírt

Volt ám meglepetés! Árgyelán János 1993 tavaszán éppen Amszterdamból repült haza, amikor Budapesten taxiba pattanva a sofőr nyomta kezébe a Nemzeti Sport címlapját.

NS-klub: Kiprich első hollandiai bajnokiján a dühös szurkolók elől menekült

Üzleti titoknak számított 1989 augusztusában, hogy a Feyenoord mennyit fizetett Kiprich József szerződtetéséért a Tatabányai Bányásznak. Sárosi Ferenc, a klub akkori ügyvezető elnöke csupán annyit közölt lapunk újságírójával, hogy a holland klub két részletben, szeptember 1-jéig és 1990. február 1-jéig egyenlíti ki a számlát. A klubvezető annyit árult el még, hogy a rotterdami egyesület öt évre szerződtette a Tatabánya csatárát, aki 216 élvonalbeli bajnokin 86 gólt szerzett. Korabeli meg nem erősített információ szerint a Feyenoord ötszázezer dollárt fizetett a klubváltásért.

NS-klub: Kocsárdi Gergely újoncként a négygólos Füle Antalt fogta

Fölényes győzelemmel mutatkozott be az U18-as válogatott az 1993 őszén kezdődő ifjúsági Európa-bajnoki selejtező csoportmérkőzéseinek első fordulójában. Ubrankovics Mihály szövetségi edző Luxemburg ellen (4–0) a kezdőcsapatban számított a 17 éves Kocsárdi Gergelyre is, sőt összességében állandó kezdőjátékosnak számított az Ausztria és Luxemburg előtt az első helyen végző csapatban.

NS-klub: Kicsit nagyobb lett az arcom... – Szilágyi Áron

A Nemzeti Sport olvasói számára Kovács Erika jegyezte le Szilágyi Áron gondolatait.


Kézilabda Eb: Tudta-e?