Honnan, ki ellen, kinek a passzából? – 101-szer is Cristiano Ronaldo

Tudta, hogy Cristiano Ronaldo kinek lőtte válogatottbeli góljait? Mely válogatottak kapujába nem talált be még eddig? Ki adta neki a legtöbb gólpasszt? Hányszor talált be akcióból és hányszor szabadrúgásból? A pálya mely területéről szerezte a góljai zömét? Összeállításunkból megtudhatja.

Rebrov nem csacsog, nem fecseg, ha dolgozik, szólni sem lehet hozzá

Kevés embert enged magához közel, de akit a barátjának tekint, azt sohasem hagyja cserben. Szerhij Rebrov a hozzá közelállók szerint is nehéz eset, neves ügynöke, Varga Sándor elárulta, az ukrán tréner munkájának mozgatórugója valóban a siker, és az is kiderült, annak idején miért fizetett végül tizenegymillió fontot érte a Tottenham. A Szerhij Rebrov pályafutásáról szóló sorozatunk 6., utolsó része.

Csapó Gábor: Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát

Mindent elért a vízben, ami elérhető, a Gyarmati Dezső-féle aranycsapat meghatározó pólósa volt, de ez – már megbocsásson érte – csak része Csapó Gábor hét évtizedének. Mindig történt vele, miatta valami, mint a tehetséges emberekkel általában. És persze rendre leszűrte a tanulságot, emlékei nem csupán érdekesek, továbbgondolásra is érdemesek. Nem beszélve arról, hogy nem fényezi magát, tudja – ki ő. Miközben úgy tartja: akinek nála szebb élete volt, az festi magát.

Raduly József a 65 évvel ezelőtti első válogatottságáról, Puskás csokráról

Legidősebb válogatott labdarúgónk 65 évvel ezelőtt játszott először a nemzeti csapatban. Időutazás a 93 éves Raduly Józseffel.

Foci Horlivka utcáin, táncterem, matekóra – így telt Rebrov gyerekkora

Miután édesanyja és édesapja is klasszikus táncot oktatott, nem volt kérdés, a kis Szerhij is belekóstol-e különleges mozgásforma világába. Ha nem szülővárosa, Horlivka poros utcáin focizott, szülei munkahelyén töltötte idejét, és hamar kiderült, az általános iskolában nála a matematika lesz a nyerő. Az ukrán válogatott korábbi sztárja igazi fejszámológép, amit edzői munkája során is kamatoztat. Szerhij Rebrov pályafutásáról írt sorozatunk 5. része.

A lelátóra hajított mezek nyomában – 25 éves a mesés zürichi BL-nyitány

Huszonöt évvel ezelőtt, 1995. szeptember 13-án kezdte el történelmi szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája akkor még csak 16 csapatos főtáblájának D-csoportjában a Ferencváros együttese. Szenzációs felütéssel: a Grasshoppers 3–0-s zürichi legyőzésével.

Vízilabda: „Mítosz, hogy Benedek Tibi nem volt tehetséges”

Bár tizenöt éve nincs szerepe a vízilabdában, a játékosként világbajnok Görgényi István az ausztrálokkal húsz éve aratott olimpiai bajnoki cím jubileumát ünnepli. A sokoldalú szakember az általa megalkotott vadászterület-rendszerről, utált játékstílusról, évtizedekig fájó sebről és arról is beszélt, hogy itthon mintha nem vennék emberszámba a női vízilabdázókat – no meg tanítványáról, Benedek Tiborról és a róla elterjedő hamis mítoszról is szót ejtett.

Mi köze a helyi politechnikai intézetnek Szerhij Rebrov pályafutásához?

Egy kilincsnyitáson múlott a hadseregbe vonulás, ám szerencsére hallgatott az edzőlegenda, Valerij Lobanovszkij szavára. Így állhatott össze a valaha volt legveszélyesebb ukrán csatárpáros, a Rebrov, Sevcsenko duó – ők a Dinamo Kijevben és a válogatottban is elválaszthatatlanok voltak. De mi köze a helyi politechnikai intézetnek Szerhij Rebrov pályafutásához?

Csak a halált nem győzte le – ötven éve hunyt el Jochen Rindt Monzában

A németek első Formula–1-es bajnoka, a vb-t Ausztria színeiben megnyerő Jochen Rindt lázadó, közveszélyes fiatalból korszakának egyik legjózanabb, legnagyszerűbb és legnépszerűbb autóversenyzője lett. Bár tökéletesen tisztában volt vele, hogy a Lotus pilótájaként minden egyes alkalommal az életét kockáztatja, azt is tudta, hogy csak velük juthat a csúcsra. Úgy volt vele, vagy világbajnok lesz, vagy meghal. Végül mindkettő bekövetkezett – a végzetes monzai baleset éppen 50 évvel ezelőtt történt.

Froclik, szurkapiszkák, de az álompár szemében ott a szerelem

Hiába éltek mindketten az uszodák világában szinte egymás mellett, éveken keresztül majdhogynem csak egy „szia” hangzott el minden találkozásuknál, aztán 2017 szeptemberében felgyorsultak az események: egymásra talált Bernek Péter és Mutina Ágnes. Hogy kapcsolatuk komoly, hamar kiderült, az eljegyzést esküvő követte, most pedig immár a babaszoba is készül közös fóti otthonukban – ott látogattuk meg a szerelmeseket.

A Premier League sztárja – Rebrov-sorozat, 3. rész

Noha Kijevben vált legendává, Ukrajnán túl is megállta a helyét, sőt! Szerhij Rebrov klubrekordot jelentő összegért lett a Tottenham játékosa, a Fenerbahcéval török bajnok volt, a West Ham Unitedet feljutáshoz segítette, végül pedig Kazanyban tette fel a koronát játékoskarrierjére. Maradjunk annyiban, mindenki jobban járt így, mintha bevonult volna... A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban Szerhij Rebrov pályafutásáról megjelenő sorozatunk 3. része.

„Bárcsak Puskás Ferenc is láthatta volna ezt az előadást”

Veréb Tamás, a Puskás Musical főszereplője azonosulni tudott Puskás Öcsi lazaságával és csibészségével, örült a közönségsikernek, de az igazinak azt érezte volna, ha maga a legendás futballista veregeti meg a vállát az előadás után, és ő mondja: „Igen, öcsém, ez tényleg így történt...”

A csernobili katasztrófa után tíz nappal Kijevben kerekeztek a Békeversenyen

Rendkívül kritikus helyszínen és időben, a csernobili atomerőmű-baleset után tíz nappal, a tragédia helyszínétől alig több mint száz kilométerre rajtolt el 1986-ban a Békeverseny nevű rangos kerékpárosviadal. Bár számos nyugati induló visszalépett, nem volt kérdéses, hogy a hattagú magyar csapat útra kel. A teljes mezőny legfiatalabb tagjával, az utolsó pillanatban beugróként induló egykori biciklistával, Jávor Péterrel beszélgettünk szekszárdi otthonában.

Matematika és amatőr rádiózás – Szerhij Rebrov kijevi és szaúdi évei

A szaúdi herceg nem szeretett veszíteni, így mesés fizetést adott az éppen csapat nélküli vezetőedzőnek, ám a Rebrov família így is gyorsan hátat fordított az országnak. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban Szerhij Rebrov pályafutásáról megjelenő sorozatunk 2. része.

„Jókedvű ember vagyok, szeretek szeretni” – Nagy Tímea és az első 50

Nagy Tímea ötvenéves. Hihetetlen – szinte most drukkoltunk neki Sydneyben és Athénban! A két olimpiai arannyal és megannyi további éremmel visszavonuló párbajtőrvívó gyerekkora óta tudta: neki a család a legfontosabb. Sportolóként, anyaként és a fél évszázad során gyerekként is kitűnőre vizsgázott. És ha figyelünk a mondataira, minket is tanít a világlátásával, a küzdelmeivel, az életszeretetével.

Wladár Sándort a cicák és kutyusok között is a kötelességtudat viszi előre

Zoltán bátyját követte mindenhová: előbb az uszodába, és ez a történet mindenki előtt ismert, hiszen 1980-ban olimpiai bajnok lett kétszáz háton. Aztán a testvére példáján felbuzdulva jelentkezett az állatorvosi egyetemre – a fivérek évtizedek óta közös rendelőben dolgoznak Óbudán. A Magyar Úszószövetséget 2017 óta vezető elnököt, Wladár Sándort ezúttal a másik életében, az állatorvosiban látogattuk meg.

Szerhij Rebrov imád bolyongani – budapesti sétái aranyat értek

Jött, látott – és győzött. Nem egyszer, hanem kétszer. Ennek köszönhetően a Ferencváros 30. és 31. bajnoki címe fűződik az ő nevéhez (is). Nagy meglepetéssel aligha szolgálunk: a zöld-fehérek élére 2018. augusztus 22-én kinevezett Szerhij Rebrovról lesz szó az alábbiakban (no és a következő hetekben a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított új sorozatunkban).

A Rákóczi-serleg felébresztése – az eltűntnek hitt ezüstereklye története

Háromnegyed évszázados szombathelyi álmából ébresztettük fel a színezüst, muzeális értékű, Kassa sportéletéhez és a leventemozgalomhoz egyaránt szorosan köthető Rákóczi-serleget. Országos és várostörténeti jelentőségű sportereklye az ötvösművészet e hányatott sorsú, eltűntnek gondolt remeke.

Dávid Kornél: Jordan nimbusza csak erősödött, generációkat motivál

Az egyetlen magyar NBA-játékos, Dávid Kornél az első találkozásáról „Air” Jordannel, a megleckéztetett újoncról és arról, jogosak-e a chicagói vezetőkre zúdított kritikák. A Michael Jordan pályafutását felelevenítő sorozatunk hetedik, utolsó része.

Kiss Éva sohasem őrjöngött a kapuban, „csak” frenetikusan védett 

Az Európa-bajnoki bronzérmes, a Győrrel háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdakapus, Kiss Éva szerint nem jó, ha valami már az egészség rovására megy, így nem hiszi, hogy később megbánja, hogy befejezte pályafutását. A végtelenül szerény és türelmes kapus a jövőben az ETO utánpótlásában kamatoztathatja tudását, és azt sem zárja ki, hogy egyszer felnőttcsapatnál irányítsa a kapusok munkáját.