Birkózás: Németh a második fordulóban kiesett Belgrádban

A Belgrádban zajló egyéni világkupa keddi versenynapján egy magyar birkózó, Németh Zsanett (76 kg) volt érdekelt. Az UTE Eb-2., U23-as Európa-bajnok versenyzője kezdetnek 7:6-ra verte az Eb-3. román Axentét, aztán 10:0-ra kikapott az olimpiai bajnok Wiebétől. Mivel a kanadai klasszist az elődöntőben betusolta a vb- és Eb-győztes török Adar, Németh kiesett – derült ki a Magyar Birkózószövetség hírleveléből.

Birkózás: a pandémia is alakította a világkupacsapatot

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) novemberi döntése alapján a vb helyett egyéni világkupát rendeznek december 12. és 20. között Belgrádban, természetesen speciális egészségügyi intézkedésekkel. A sportág nagyhatalmai közül néhány nem vállalta a részvételt, Magyarország viszont igen, ám a mi csapatunk sem tud kiállni a legjobb összeállításában különböző okok (betegség, sérülés, felfüggesztett kerettagság, szakmai érvek) miatt – olvasható a Magyar Birkózószövetség hírlevelében.

Birkózó Eb: Galambos és Németh is kikapott az első meccsén

Csupán két mérkőzés jutott szerdán, a római birkózó Európa-bajnokság első női versenynapján érdekelt két magyarnak, Galambos Ramónának és Németh Zsanettnek, mert mind a ketten sima vereséget szenvedtek a nyolcaddöntőben.

Birkózás: Németh Zsanett ezüstérmes lett Isztambulban

Isztambulban, a hagyományos, immár 48. Yasar Dogu-emlékversennyel indult a nemzetközi birkózóidény. A magyarok a nők között voltak érdekeltek, s a vasárnapi záró napon Németh Zsanett (76 kg) ezüstérmes lett – tájékoztatott a magyar szövetség hírlevelében.

Birkózás: Németh Zsanett ezüstje a Strandvilágjátékokon

A viadal honlapja szerint a +70 kilogrammos súlycsoport magyar indulója csoportjában négy győzelmet aratott, majd nyert az elődöntőben is, a fináléban pedig 3–2-re kapott ki nigériai ellenfelétől.

Birkózó-vb: Barka bejutott a nyolcaddöntőbe, Németh nem

Az 57 kilogrammban szereplő Barka Emese könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján, és bejutott a nyolcaddöntőbe, ami viszont Németh Zsanettnek (76 kg) nem sikerült. A folytatásban aztán az Európa-bajnok Barka két vállal kikapott a brazil Giullia Rodriguestől és kiesett, akárcsak a szerdai versenynap harmadik magyar szereplője, Sleisz Gabriella (65 kg).  

Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

Birkózó Eb: Németh Zsanett bronzérmet szerzett

A 76 kilós Németh Zsanett bronzérmet szerzett a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, mivel 6:1-re legyőzte a norvég Maria Moen Solheimet. Galambos Ramóna az ötödik lett az 59 kilósok mezőnyében.

Birkózó Eb: Németh bronzéremért küzdhet, Galambos vigaszágas

A 76 kilós Németh Zsanett 9:3-ra kikapott az elődöntőben a bukaresti birkózó Európa-bajnokság szerdai napján, így csütörtökön a bronzéremért küzdhet.

Birkózó Eb: Németh elődöntős, Galambos a vigaszágban bízhat

A 76 kilogrammos Németh Zsanett negyeddöntős meccsét is megnyerte szerdán, így már mindenképpen éremért birkózhat a bukaresti Európa-bajnokságon, míg az 59 kilós Galambos Ramóna kikapott a nyolc között, de még reménykedhet, hogy vigaszágra kerül.

Birkózó Eb: kijelölték a keretet, kötöttfogásban több nagy hiányzó is lesz

A Magyar Birkózószövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslatai alapján kijelölte az áprilisi bukaresti Európa-bajnokságon induló csapatot. A kontinensviadalt több kötöttfogású klasszis (a Lőrincz fivérek, Korpási Bálint, Kiss Balázs) kihagyja, a tavalyi budapesti világbajnok Bácsi Péter pedig edzőként vesz részt rajta. Szabadfogásban és a hölgyeknél viszont ott lesznek a legjobbjaink a román fővárosban.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: „Mentem volna előre, de egyszerűen nem ment”

Már jobban van a budapesti vb tragikus hőse, az elődöntőben megsérülő Németh Zsanett, akinek a tehetetlenség érzése volt a legrosszabb, de örül, hogy legalább a műtétet elkerülte, s már csak előre tekint.

Videó: Németh Zsanett könnyeivel küszködve árulta el, miért lépett vissza

A keddi elődöntőjében sérülést szenvedő Németh Zsanett nem tudott kiállni 76 kg-os súlycsoportban a budapesti birkózó világbajnokság bronzmérkőzésén. Az Eb-ezüstérmes sportoló könnyeivel küszködve mesélte el az NSO Tv kamerája előtt, pontosan miért is döntöttek a visszalépés mellett.

Birkózó-vb: Barka bronzmeccses, Sastin vigaszágas, Németh nem tudta vállalni

Az 57 kg-ban versenyző Barka Emese az elődöntőben 6:2-re alulmaradt a kategória Európa-bajnokával, a bolgár Biljana Dudovával szemben, így csütörtökön a bronzéremért birkózhat majd. Jó hír ugyanakkor, hogy a Sastin Mariannát roppant véleményes meccsen legyőző japán Kavai Jukako bejutott a döntőbe, így világbajnokunk a vigaszágon folytathatja – eldőlt ugyanakkor az is, hogy a keddi elődöntőjében sérülést szenvedő Németh Zsanett nem tudott kiállni az esti bronzmeccsen.

Birkózó-vb: Németh megsérült az elődöntőben, Olejnik ötödik

A szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában Olejnik Pavlo vereséget szenvedett a bronzmeccsen, így ötödik helyen zárt a budapesti birkózó-világbajnokság keddi napján. Németh Zsanett két győzelem után az elődöntőben megsérült, majd kikapott török ellenfelétől, és kétségessé vált a részvétele a szerdai bronzmérkőzésen a 76 kilósok között. A 72 kilósoknál vereséggel rajtoló Szmolka Nikoletta vigaszágra került.

Birkózó-vb: Németh Zsanett kikapott az elődöntőben

Németh Zsanett két győzelem után az elődöntőben kikapott török ellenfelétől, így szerdán a bronzéremért birkózhat a 76 kilósok között a budapesti birkózó-világbajnokságon.

„Mindig felnéztem rá, nagyon örülök, hogy le tudtam győzni” – Németh

Az Újpest Eb-ezüstérmes kiválósága, Németh Zsanett első meccsén földöntúli fordítással győzött a vb-ezüstérmes fehérorosz klasszis, Vaszilisza Marzaljuk ellen, a negyeddöntőben pedig magabiztos birkózással verte 4:0-ra mongol ellenfelét, Narancsimeg Gelegzsamcot.

Birkózó-vb: Németh Zsanett elődöntős 76 kg-ban

A nyolcaddöntőben fantasztikus hajrával aratott sikere után Németh Zsanett a legjobb nyolc között ellenállhatatlanul birkózott mongol ellenfelével szemben, aki a kétszer három perc alatt alig talált rajta fogást.