Csepel SC: „Csak együtt sikerülhet!” – újjáéled a patinás klub

Húsz év után újra a kerületi és országos sportéletet szolgálhatják az egykori szocialista városvezetés által elpanamázott Csepel Sport Club és a hozzá tartozó ingatlanok – számolt be róla a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd kormánypárti országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke, aki egyben a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója is.

Birkózás: „Csak összefogással juthatunk túl ezen a vészterhes időszakon”

A világ sportja, összes sportága rendkívül nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, s ezen csak hatalmas kitartással, türelemmel, összefogással tud úrrá lenni, a felelős sportvezetők ezt hangsúlyozzák most a versenyzők felé. A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöke, Németh Szilárd ennek szellemében írt levelet a hazai birkózócsalád tagjainak.

Birkózás: szabadtéri fitneszparkot adtak át a csepeli akadémián

A csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia területén tízmillió forintból kialakított szabadtéri fitneszparkot adtak át.

Birkózás: letették a vajdasági akadémia alapkövét Magyarkanizsán

A vajdasági Magyarkanizsán szerdán a magyar és a szerb birkózószövetség képviselőinek jelenlétében letették a Vajdasági Birkózóakadémia alapkövét. Az ünnepségen többek között jelen volt Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke, aki elmondta, hogy ez az összefogás újabb győzelme, hiszen a magyarkanizsai önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia együttműködésével a magyar kormány 963 millió forintos támogatásával épülhet meg a sportcsarnok.

Birkózás: Magyarország rendezi a 2022-es Európa-bajnokságot

Magyarország rendezi a birkózók 2022-es Európa-bajnokságát – jelentette be a magyar szövetség (MBSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elnök.

Birkózás: három olimpiai bajnokára emlékezett a magyar szövetség

Augusztus elsején három olimpiai bajnokára is emelt fővel emlékezett a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetése, s az egész magyar birkózócsalád.

Birkózás: hazánk rendezi az európai olimpiai kvalifikációs versenyt

A Magyar Birkózószövetség beszámolója szerint Magyarország rendezheti a 2020-as európai olimpiai kvalifikációs versenyt. Hatalmas sportdiplomáciai siker ez, hiszen Azerbajdzsán, Szerbia és Olaszország is pályázott.

Birkózás: Németh Szilárd maradt a szövetség elnöke

Németh Szilárd maradt a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) elnöke, miután a pénteki tisztújító közgyűlésen a küldöttek egyhangúlag újraválasztották.

Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózás: „Rengeteget jelentett az országnak a budapesti vébé”

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke az idei budapesti  világbajnokság értékelésében szakmai, sportdiplomáciai, rendezési, turisztikai és népszerűségi sikerről is boldogan beszámolhatott. (x)

Birkózás: Minden idők legjobb vb-jét akarjuk rendezni – Németh Szilárd

Október 20-án elkezdődik a budapesti birkózó-világbajnokság. Az esemény előtti utolsó sajtótájékoztató után Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke elárulta az NSO Tv-nek, mit kért tőlük Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint ő milyen szereplést vár a mieinktől. Emellett a szerző, Őszy-Tóth Gábriel segítségével belelapoztunk az Így főznek a magyar birkózók című könyvbe is.

Birkózó-vb: Világbajnok akarok lenni! – Lőrincz Viktor

Az eddigi nevezések alapján minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságát rendezik október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában, ahol 101 ország 910 versenyzője biztosan indul. Az ennek apropójából rendezett sajtótájékoztatón a szövetségi szakmai alelnöke, Komáromi Tibor kihirdette a világbajnoki keretet. Emellett bemutatták a győztesnek járó övet, a különleges érmeket, és megtudhattuk, a magyar helyezettek igen nagy pénzdíjban részesülhetnek. Az NSO Tv kamerája előtt pedig Lőrincz Viktor kijelentette: cél a dobogó teteje. 

Birkózás: „A párizsi volt a legjobb vb, de a budapestinek még jobbnak kell lennie”

Megtartották a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokság első sajtótájékoztatóját. Természetesen az NSO Tv stábja is ott járt, és beszélgetett a résztvevőkkel. Videónkból kiderül, hogy miért Lőrincz Viktor lett a vb arca, illetve megnézhetik, ahogy a nemzetközi szövetség (UWW) elnöke kijelenti: ennek kell lennie minden idők legjobb vb-jének. Az anyai örömök elé néző (egyébként az előző hazai vb-n világbajnok) Sastin Marianna elárulta, mikorra várja kisbabáját, és vajon részt tud-e venni a világversenyen?

Németh Szilárd – politikus a szőnyegen

Németh Szilárdnak épp egy olimpiai ciklus közepén, 2015 januárjában szavazott bizalmat a magyar birkózótársadalom, s a vezető kormánypárti politikus szerint ő és a sportág sem bánta meg, hogy két és fél évvel ezelőtt a szakszövetség elnöke lett.

Birkózás: Hegedüs veszített, 1992 után új elnöke van a szövetségnek

Németh Szilárdot választották meg elnöknek a Magyar Birkózószövetség tisztújító közgyűlésén. A posztot 1992 óta az olimpiai bajnok Hegedüs Csaba töltötte be.

Végveszélyben a XXI. kerület sportja és sportlétesítményei

Németh Szilárd a XXI. kerület sporttanácsnokaként olyan rendezési terv megalkotását kezdeményezte, amely véleménye szerint megakadályozta volna a nagy múltú Csepel SC ingatlanvagyonának kiárusítását. A csepeli MSZP azonban a keddi napon immár negyedik alkalommal nem vett részt az üggyel foglalkozó képviselőtestület munkájában, így viszont a csepeli sportéletet irányító alapítvány kuratóriumában lévők változatlanul képviselőtestületi és érintett sportolói kontroll nélkül működhetnek.