Párizs 2024: Csak arannyal térhetek haza – Muszukajev

Muszukajev Iszmail világbajnok és Európa-bajnok magyar birkózó az aranyéremért utazik a jövő évi olimpiára, amely egyben az utolsó is lehet a pályafutásában.

Muszukajev Iszmail: Tudok ennél jobbat is, azt szeretném hozni Párizsban!

Büszkék lehetünk Muszukajev Iszmailra, hiszen hatalmas dicsőséget szerzett hazánknak azzal, hogy 44 év után ismét világbajnoki címet szerzett a magyar szabadfogásnak. Bemutatjuk Belgrád 65 – néhanapján 74-75 – kilogrammos bajnokát.

Sportrádió: Ha Iszmail az olimpián is hasonló érmet szerez, szobrot kap – Bacsa

Mint beszámoltunk róla, Muszukajev Iszmail történelmi aranyérmet szerzett a belgrádi Stark Arénában zajló birkózó-világbajnokságon, mivel a döntőben 11:0-ra, technikai tussal legyőzte a Puerto Ricó-i Sebastian Riverát. Muszukajev 1979 után az első birkózó, aki hazánknak vb-aranyat szerzett szabadfogásban. A Sportrádió Hazafutás című műsorában Szegő Tiborral beszélgetett Bacsa Péter, a Nemzetközi Birkózószövetség elnökségi tagja, a világbajnokság technikai vezetője és a Magyar Birkózók Szövetsége alelnöke.

Birkózó-vb: így lett világbajnok Muszukajev Iszmail – VIDEÓ

Mint arról beszámoltunk, Muszukajev Iszmail világbajnoki címet szerzett szabadfogású birkózásban 65 kilóban, miután a döntőben 11:0-ra, technikai tussal legyőzte a Puerto Ricó-i Sebastian Riverát. Íme, a döntő utolsó másodpercei!

Muszukajev Iszmail megcsinálta, világbajnok szabadfogású 65 kilóban!

Muszukajev Iszmail történelmi aranyérmet szerzett a belgrádi Stark Arénában zajló birkózó-világbajnokságon, mivel a döntőben 11:0-ra, technikai tussal legyőzte a Puerto Ricó-i Sebastian Riverát. Muszukajev 1979 után az első birkózó, aki hazánknak vb-aranyat szerzett szabadfogásban.

Birkózó-vb: „Egész nap azt láttam Muszukajeven, hogy mentálisan rendben van”

Muszukajev Iszmail az aranyéremért birkózik a belgrádi világbajnokságon. Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány optimistán nyilatkozott a döntő előtt nem sokkal.

Birkózó-vb: dobások, levitelek, hihetetlen fordítások – Muszukajev akciói videón!

Mint megírtuk, Muszukajev Iszmail óriási menetelést követően bejutott a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság döntőjébe a szabadfogású 65 kilogrammosok között, ezzel megszerezte a magyar birkózósport első párizsi kvótáját. A Nemzetközi Birkózószövetségnek hála megtekinthetjük a legszebb akcióit!

Birkózó-vb: Muszukajev döntős és olimpiai kvótás!

Muszukajev Iszmail óriási csatában 6:5-re legyőzte a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság elődöntőjében a címvédő Rahman Musza Amuzadhalilit, így bejutott a fináléba, ezzel együtt megszerezte a magyar birkózósport első párizsi olimpiai kvótáját, méghozzá a szabadfogású 65 kilogrammosok között.

Birkózó-vb: Muszukajev úgy odavágta az olimpiai bajnokot, hogy majdnem elájult

Hatvanöt kilogrammos szabadfogású klasszisunk, Muszukajev Iszmail parádés birkózással jutott elődöntőbe a Belgrádban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság hétfői versenynapján.

Szabadfogású nagyágyúja nélkül vág neki a birkózó Eb-nek a válogatott

A tavalyi bravúrt nehéz lesz felülmúlni, ettől függetlenül is szép eredmények várhatók birkózóválogatottunktól a Zágrábban hétfőn kezdődő Európa-bajnokságon. Bánkuti Zsolt szabad-, Módos Péter kötöttfogású szövetségi kapitánnyal, valamint a női csapat edzőjével, Martin Gáborral beszélgettünk.

Birkózás: háromszoros Eb-győztes érkezik a válogatottba

Újabb orosz versenyző érkezik a magyar birkózó-válogatottba, ugyanis a háromszoros Európa-bajnok Orsus Sztalvira honosítási kérelmét kezdeményezte a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) – erősítette meg a szervezet kedden.

Birkózás: három magyar is „dobogós” a világranglistán

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) hivatalosan közzétette a 2022-es világranglisták végeredményét mindhárom szakágban. Magyar versenyző kötött- és szabadfogásban került be a legjobbak közé, egészen pontosan hárman – Lévai Zoltán, Lévai Tamás, Muszukajev Iszmail – súlycsoportjuk harmadik helyén végeztek. Ezáltal a dicsőségen túl 2000 dolláros pénzdíjjal is gazdagodtak, a második helyezettek 3000, az elsők 5000 dollárt kaptak – olvasható a Magyar Birkózók Szövetségének közleményében.

Birkózás: Muszukajev és Lévai is szőnyegre lép a világválogatottban

A magyar birkózás két kiválósága, a szabadfogású 65 kilogrammos Muszukajev Iszmail (FTC) és a kötöttfogású 77 kilogrammos Lévai Zoltán (BHSE) is szőnyegre lép a világválogatott színeiben a nemzetközi szövetség (UWW) által szervezett világkupán – hívta fel a figyelmet a Magyar Birkózószövetség.

Birkózás: Fritsch és Muszukajev a Bajnokok falára került

Szerda délután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) edzőtermében található Bajnokok falán ünnepélyes keretek között felavatták a legújabb két bajnok képét, az érintettek jelenlétében, sőt, aktív közreműködésével – áll a Magyar Birkózók Szövetsége hírlevelében.

Birkózó-vb: Ennél rosszabb sose legyen! – Bácsi Péter

Birkózóválogatottunk egy ezüstéremmel és három bronzéremmel, valamint két ötödik hellyel zárta a Belgrádban vasárnap véget ért világbajnokságot. A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatójával, Bácsi Péterrel beszélgettünk a történtekről.

Birkózó-vb: Muszukajev bronzérmes; Bajcajev az ötödik helyen zárt

Muszukajev Iszmail bronzérmet nyert a Belgrádban rendezett birkózó-világbajnokság záró napján, a szabadfogású 65 kilogrammosok mezőnyében. A 97 kilós Bajcajev Vlagyiszlav lecsúszott a dobogóról, az ötödik helyen zárt a Stark Arénában.

Birkózó-vb: Muszukajev és Bajcajev is vigaszágas

Muszukajev Iszmail (65 kg) egy vereség után, míg Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) két győztes és egy vesztes összecsapást követően a vigaszágon léphet szőnyegre a Belgrádban zajló birkózó-világbajnokság vasárnapi, szabadfogású záró napján.

Birkózó-vb: Bajcajev a legjobb nyolc között kikapott Belgrádban

A tavasszal Európa-bajnoki ezüstérmes Bajcajev Vlagyiszlav sima győzelmekkel jutott a negyeddöntőig, de az elődöntőbe nem jutott be. Az Eb-győztes Muszukajev Iszmail ugyanakkor elveszítette első mérkőzését, s már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a belgrádi birkózó-világbajnokságon – írja a Magyar Távirati Iroda.

Birkózó-vb: Muszukajev Iszmail történelmet írhat

Tizenkilenc fős csapattal vág neki birkózóválogatottunk a belgrádi Stark Arénában szombaton kezdődő világbajnokságnak, amelyen több mint 800 sportoló teszi próbára magát. Kötött- és szabadfogásban szép eredményeket várnak a szövetségi kapitányok, utóbbi fogásnem edzője, Bánkuti Zsolt például azt reméli, hogy 43 év után ismét ünnepelhetünk szabadfogású vb-aranyérmest.

Birkózó Eb: Muszukajev az olimpiai kvalifikáción is hasonló teljesítményt vár magától

Muszukajev Iszmail arany-, Bajcajev Vlagyiszlav ezüstérmes lett a budapesti birkózó Európa-bajnokságon. A keddi versenynap végén Eb-győztesünk, valamint a két versenyző edzője, Gulevszkij Konsztantyin nyilatkozott az NSO Tv-nek. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?