MEFS: felsőoktatás és élsport – így látja Mocsai Lajos

Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) nemrégiben megválasztott elnöke javítana a felsőoktatásban részt vevő hallgatók sporttevékenységén. A szakember az MTI-nek egy 2019-es felmérésre hivatkozva kiemelte: a helyzetet „nyugodtan lehet siralmasnak nevezni”.

Koronavírus: elmarad a Testnevelési Egyetem tanévnyitója

A fokozódó koronavírusjárvány-helyzet miatt elmarad a Testnevelési Egyetem tanévnyitó ünnepsége – olvasható az intézmény szerdai közleményében.

MEFS: „Jelentős sikereket értünk el az elmúlt nyolc évben”

Kiss Ádám fizikus professzor nyolc éven át irányította a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget (MEFS), a szervezet legutóbbi közgyűlésén Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát választották meg elnöknek.

Egyetemi sport: Mocsai Lajos a MEFS új elnöke

Mocsai Lajost választották meg négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökévé.

TE: digitális világfórumot rendez Budapest az egyetemi sportról

Budapest rendezi szerdától a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) háromnapos digitális világfórumát.

FISU: budapesti központtal rendezik meg a világfórumot

A Testnevelési Egyetem ad otthont a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) online hallgatói világfórumának, amelyre augusztus 12. és 14. között kerül sor.

Koronavírus: a járvány hatása a sportolókra – konferencia az ép testekről és az antitestekről

A koronavírus-járvány sportolókra, a sportvilágra tett hatásairól tartott műhelykonferenciát a Testnevelési Egyetem, ahol a professzor Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes által vezetett kutatócsoport tagjai az elmúlt hetek-hónapok során elvégzett tesztek és vizsgálatok eredményeiről számoltak be az egybegyűlteknek.

Elismerés: Polgár Judit a TE díszdoktora lett

A Testnevelési Egyetem (TE) díszdoktora lett Polgár Judit, a kétszeres olimpiai bajnok sakkozó a TE 45. díszdoktori címét veheti át. 

Csak a BL-trófea hiányzik – Mirsad Terzic 11 év után távozik Veszprémből

Tizenegy év után hagyja el Veszprémet és a férfi kézilabdacsapatot a bosnyák Mirsad Terzic, aki csaknem ötszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. A kiváló játékosnak van mire visszaemlékeznie: a Nemzeti Sport kérésére beszélt az elmúlt évtizedről, családjáról, edzőiről, játékostársairól, a csapatban betöltött szerepeiről és a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeáról.

Karate: megállapodtak az iskolai oktatásról

A karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló – az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.

Sportkonferencia: Mark Spitz és Mocsai Lajos közösen tartott előadást

Úszólegenda, szövetségi kapitány és egyetemi rektor közös előadás-sorozatban osztotta meg tudását a Testnevelési Egyetemen rendezett konferencián – a szakemberek a sikerek összetevőit vizsgálták.

Női kézi-vb: Ebben van szakmai probléma – Mocsai Lajos

„Meg kell nézni, hogy azoknak a tehetséges fiataloknak, akiket imádunk és szeretünk, a pozícióprofiljuk a felnőttek között, világversenyen elegendő-e ahhoz, hogy kreatív, variábilis játékot játsszon egy csapat. Ezek olyan kérdések, amelyekért neki felelősséget kell vállalnia” – mondta Mocsai Lajos a Digi Sport napindító műsorában a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kvalifikációs világbajnoki szereplésével és Kim Rasmussennel kapcsolatban.

Álmában egyik unokáját látja a válogatottban a dinasztia feje

A győri lakótelep San Siro Pub nevű kiskocsmája sportolók, sportbarátok kedvelt törzshelye. A falakon emlékezetes pillanatok fotói, neves játékosok, sportolók mezei. Minden belépő egy-egy jó szóval, barátságos hátba veregetéssel üdvözli beszélgetőtársamat, a július óta 60 éves kézilabda-legendát, Iváncsik Mihályt, aki két fiával együtt több mint ötszázszor viselte a címeres mezt.

Tisztújítás: Molnár Zoltán maradt a Magyar Edzők Társaságának elnöke

Újabb négy évre Molnár Zoltánt választotta elnökévé a Magyar Edzők Társasága, amely a Sport Házában tartotta tisztújító közgyűlését.

TF: átadták a Németh Ferenc fotópályázat díjait

A Testnevelési Egyetemen (TF) harmadszor megrendezett Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia társrendezvényeként szerdán megtartott ünnepségen adták át a TF által életre hívott Németh Ferenc fotópályázat díjait.

Női kézilabda: átadták a Vasas SC új csarnokát

Szombaton a Vasas SC női kézilabdacsapatának első bajnoki mérkőzése előtt tartották a klub újjáépített, és ezentúl Sterbinszky Amália nevét viselő angyalföldi sportcsarnokának az avatóját, egyben névadó ünnepségét.

AIPS: Budapesten rendezik meg a 2020-as kongresszust

Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség 2020-ban esedékes kongresszusát.

Tusványos: a Kolozsvári Góbék lettek a legjobbak

Folytatódtak a sportprogramok a tusnádfürdői szabadegyetemen. Sport határok nélkül címmel tartott előadást csütörtökön Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó.

Tusványos: sportos programok Dárdaival, Mocsaival és Görbiczcel

Ezúttal is ott lesz a sport a Tusványos néven ismert, az idén harmincéves nyári szabadegyetem és diáktábor (amely a mai, nulladik napon minden eddiginél gazdagabb programmal és több látogatóval kezdődött el) programjában, az alábbiakban ezeket láthatják kigyűjtve, napok és helyszínek szerinti bontásban.

Cimbalmozott az idegeinken, aztán három év után visszatért

A sportág klasszisai közé tartozott a profi karrierjét 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-án, 38 esztendősen lezáró Nagy László, aki három évet kihagyott a magyar válogatottban. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 3. részében arra is választ kapunk, hogy miért.