Pályakerékpár: Litvánia átvenné az Eb-rendezést Fehéroroszországtól

Litvánia megrendezné a júniusi pályakerékpáros Európa-bajnokságot, amelynek Minszk a feszült politikai helyzet miatt nem adhat otthont – számolt be róla az MTI.

Pályakerékpár: a politikai helyzet miatt törölték a minszki Eb-t

A feszült politikai helyzet miatt az Európai Kerékpáros-szövetség törölte a minszki pályakerékpáros Eb-t, amelyet június 23. és 27. között rendeztek volna meg – közölte az MTI.

Futsal Eb-sel.: a magyar válogatott kikapott Minszkben a fehéroroszoktól

A magyar futsalválogatott 5–2-re kikapott Fehéroroszországtól Minszkben az Európa-bajnoki selejtezősorozat csoportkörének utolsó fordulójában, így lemaradt a pótselejtezőről és már biztosan nem lesz ott a 2022-es hollandiai Eb-n. 

Jégkorong-vb: már hétfőn döntés születhet a fehérorosz rendezés ügyében

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke azt mondta, akár már hétfőn, de legkésőbb a hét végéig dönthetnek arról, hogy maradhat-e Fehéroroszország az idei elit-világbajnokság társrendezője.

Európai Játékok: eldőlt, hol rendezik a 2019-es versenyt

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) közgyűlésének pénteki döntése alapján Minszk lesz a házigazdája 2019-ben a második alkalommal sorra kerülő Európai Játékoknak.

Rg Eb: hétből hat orosz arany; az azeriek óvtak maguknak egy érmet

A szerenkénti döntőkkel befejeződött vasárnap Minszkben a 2015-ös ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság: a hét aranyéremből hat az oroszok nyakába került, az egyetlen „kakukktojás” a junior kéziszercsapatok versenye, itt a házigazda fehéroroszok örülhettek.

Rg Eb: orosz arany, magyar 17. hely, izraeli bravúr, finn csoda

A magyar felnőtt ritmikusgimnasztika-válogatott Vass Dóra, Kiss Boglárka, Kécza Daniella összeállításban a 17. helyen végzett a minszki Európa-bajnokság egyéni csapatversenyében, melyet Oroszország nyert meg Fehéroroszország és Ukrajna előtt. Vass Dóra az összetett versenyben a 26. helyen zárt, így nem kvalifikálta magát a 2016-os holoni top 20-as kontinensviadalra – már ha az utóbbi években megszokott lebonyolítást érintetlenül hagyja az Európai Tornaszövetség (UEG). A döntőt megcélzó magyar junior kéziszercsapat súlyos hibákat követett el remek pénteki gyakorlata után, így tizedik lett, és nem került be a fináléba.

Rg: a magyar juniorok a 9., a felnőttek a 17. helyen

A minszki ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság első napja után a magyar junior kéziszercsapat (Katona Hanna, Kis Alexandra, Mercz Flóra, Pigniczki Fanni, Váray Míra) a 9., míg a magyar felnőtt egyéni válogatott (Vass Dóra, Kiss Boglárka, Kécza Daniella) a 17. helyen áll – nem meglepő módon mindkét versenyt az oroszok vezetik.

Sastin arany-, Sleisz bronzérmes Minszkben

A fehérorosz fővárosban, Minszkben versenyeztek felnőtt és U23-as női válogatott birkózóink. A tizennégy fős magyar alakulatból az 58 kilogrammosok között szerzett aranyérmet a világbajnok Sastin Marianna, míg a 63 kilogrammosoknál Sleisz Gabriella révén bronzérem is jutott a mieinknek. Galambos Ramóna és Németh Zsanett ötödik lett.