WTCR: az ellenfelek nem kímélték Micheliszt, aki a 6. lett a záró futamon

Jean-Karl Vernay aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégének második futamán. Bár Michelisz Norbertnek sokáig nagy esélye volt a dobogóra, végül a hatodikként szelte át a célvonalat. A pódiumra a Lynk & Co párosa, Yvan Muller és Santiago Urrutia állhatott fel Vernay mellé.

WTCR: Michelisz és Tassi is pontszerző az 1. futamon a Pau-Arnoson

Frédéric Vervisch nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének első futamát. A dobogóra még Thed Björk és Gabriele Tarquini állhaott fel. Miután eleget tett a Hyundai csapatutasításának, Michelisz Norbert a hetedik pozícióban látta meg a kockás zászlót a Pau-Arnoson.

WTCR: Michelisz harmadik a franciaországi időmérőn

Yvan Muller szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Jean-Karl Vernay és Michelisz Norbert végzett, míg a másik két magyar versenyző közül Boldizs Bence a 17., Tassi Attila a 18. legjobb időt futotta.

WTCR: Ez a győzelem olyan, mint egy megváltás – Michelisz

A győzelem jelentette érzelmi pluszt, a cseh futamon megszerzett lendületet felhasználva szeretne jól szerepelni a hétvégi pau-i túraautó-világkupaversenyen Michelisz Norbert.

WTCR: Michelisz győzött a 2. futamon Csehországban

Michelisz Norbert győzött a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi versenyhétvégéjének második futamán. A második helyen a Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona futott be, míg a dobogó alsó fokára Esteban Guerrieri állhatott fel. Boldizs Bence a 13. helyen futott be, míg Tassi Attila versenye technikai meghibásodás miatt ért véget.

WTCR: Michelisz a hetedik helyen zárt az első versenyen

Michelisz Norbert hetedik, Boldizs Bence 15., míg Tassi Attila tizenhetedik lett a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi hétvégéjének első versenyén, amelyet az argentin Néstor Girolami nyert meg.

WTCR: a Zengő Motorsport és Michelisz a mosti első sorban

Mikel Azcona nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi versenyhétvégéjének időmérőjét. A Zengő Motorsport spanyol versenyzője mögött Michelisz Norbert zárta a kvalifikációt, a harmadik a címvédő Yann Ehrlacher lett Mostban. Tassi Attila és Boldizs Bence számára már a Q1-ben véget ért az időmérő.

WTCR: Michelisz ugrott az élre a mosti 2. szabadedzésen

Michelisz Norbert vette át a vezetést a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi versenyhétvégéjének második szabadedzésén. A Hyundai magyar versenyzője mögött a márkatársa, Jean-Karl Vernay végzett, a harmadik ezúttal is Santiago Urrutia lett a Lynk & Cóval.

WTCR: meggyőző szabadkártyás és szolídabban kezdő magyarok Mostban

A Zengő Motorsport spanyol versenyzője, Mikel Azcona zárta az élen a túraautó-világkupa (WTCR) csehországi versenyhétvégéjének első szabadedzését. A második helyen a hétvégén szabadkártyásként induló Petr Fulín végzett, a harmadik Santiago Urrutia lett. A magyar pilóták a top tízen kívül nyitottak Mostban.

Tokió 2020: adrenalinpróba a Hungaroringen – az öt karika jegyében

Tokió olimpiai bajnokai, érmesei és edzőik voltak hivatalosak kedden a Hungaroringre, ahol előbb vagány utcai autókkal (Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes) kóstolhattak bele a magyar Formula–1-es pálya aszfaltcsíkjába, majd pedig túraautó-világkupa-győztesünk, Michelisz Norbert mellett élhették át a valódi versenyélményt egy Hyundai i30 versenyautóban. Utóbbi lehetőséget a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) biztosította számukra.

WTCR: megbüntették a Micheliszt kilökő versenyzőt

Elveszítette a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének második futamán szerzett dobogós helyezését Néstor Girolami, miután időbüntetést kapott Michelisz Norbert kilökéséért.

WTCR: A hazai pályámon az ilyen különösen fájó – Michelisz

Összesen 21 ponttal zárták a magyar versenyzők a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjét. Michelisz Norbert ismét nagyon balszerencsés volt a második futamon, de idén sajnos már hozzászokott ahhoz, hogy a hétvégék végén tudja, többet hozhatott volna ki az adott versenyekből, ha végre a számára kedvezően alakulnak az események. Tassi Attila úgy érzi, jobban indult a második versenye, mint az első, míg Boldizs Bence éppen a záró viadalt találta nehezebbnek a Hungaroringen.

WTCR: Micheliszt kilökték a rajtnál, de végül sikerült pontot szereznie

Santiago Urrutia győzött a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének második futamán. A viadal drámainak kezdődött, ugyanis a pole pozíciót megszerző Rob Huff nem lehetett ott a rajtrácson, Michelisz Norbert pedig kicsúszott a rajt utáni helyezkedésben az első kanyarban. A Hyundai versenyzője a 14. helyig küzdötte vissza magát. Urrutia mögött Néstor Girolami és Frédéric Vervisch látta meg a kockás zászlót.

WTCR: Michelisz és Tassi is pontot szerzett a hungaroringi 1. futamon

A pole pozícióból rajtoló Gilles Magnus nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első futamát. Az Audi belga versenyzője mellé Mikel Azcona és Yann Ehrlacher állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert a hatodik, Tassi Attila a 13. helyen látta meg a kockás zászlót. Boldizs Bence sem sokkal maradt le a pontszerzésről – a Zengő Motorsport versenyzője a 17. lett a nyitó versenyen.

WTCR: Michelisz meglepődött az eredményen, Boldizs nem ezt kívánta a nézőknek

A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert végzett a legelőrébb a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A Hyundai pilótája a második rajtsorból várhatja a piros lámpák kialvását a második futamon, és rendkívül elégedett ezzel az eredménnyel azt tekintve, hogy nehezebb összecsapásra számított a szombati nap elején. Tassi Attila a honfitársával szemben gyengébb kvalifikáción van túl, de elmondása szerint technikai probléma is hátráltatta. A tavalyi pole pozíciós Boldizs Bence is szebb eredménnyel szeretett volna szolgálni a Hungaroringre visszatérő szurkolóknak.

WTCR: Michelisz harmadik a hungaroringi időmérőn

Rob Huff szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A mieink közül Michelisz Norbert a harmadik, Tassi Attila a tizennegyedik, míg Boldizs Bence a huszonkettedik rajtkockából indulhat majd a Hungaroringen.

WTCR: Michelisz a 2. helyig jött előre a hungaroringi 2. edzésen

Nathanaël Berthon zárta az élen a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének második szabadedzését. Az Audi francia pilótája mögött Michelisz Norbert végzett, a harmadik Rob Huff lett a Zengő Motorsporttal. Boldizs Bence a 15., Tassi Attila a 21. pozícióban zárt a Hungaroringen a délutáni gyakorláson.

WTCR: Girolami nyitott az élen, Tassi a top 10-ben a Hungaroringen

Néstor Girolami nyitott az élen a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első szabadedzésén. A Honda versenyzője mögött Santiago Urrutia és Mikel Azcona zárt a Hungaroringen, a magyar versenyzők közül a legerősebben Tassi Attila kezdett, aki a kilencedik lett a nyitó tréningen.

WTCR: nézők előtt tér vissza a mezőny a Hungaroringre!

Idén sem múlhat el az év anélkül, hogy a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye összecsapjon Magyarországon! A tavalyi, zárt kapus versenyhétvége után idén ráadásul visszatérhetnek a lelátókra a nézők, akik Michelisz Norberték csatái mellett az idén indult új elektromos sorozat, a Pure ETCR viadalait is megtekinthetik ezen a hétvégén. Íme, a legfontosabb információk a magyarországi fordulóról!

WTCR: Nyugodt vagyok és magabiztos – Michelisz Norbert

Michelisz Norbert célja, hogy a hétvégi, hungaroringi túraautó-­világkupafutamon a dobogóról integessen a hazai nézőknek – csalódott lenne, ha ez nem sikerülne.