Darts: Dobeyt a Masters-sikere a Premier League-be repítette

Egy nappal azt követően, hogy véget ért a 2023-as Masters, a PDC bejelentette, kik alkotják az idei Premier League mezőnyét. Bekerült a friss győztes Chris Dobey, de Nathan Aspinall és Dimitri Van den Bergh is táblához áll a sorozatban.

Darts: Cross őrült magas átlagú meccsen győzte le Andersont

Milton Keynesben a darts Mastersen kialakult a negyeddöntő mezőnye. A világbajnok Michael Smith és Michael van Gerwen is továbbjutott. Robb Cross fantasztikus meccsen verte Gary Andersont.

Darts: Wright visszatért, három skalpot begyűjtve nyert Dániában

Peter Wright nyerte a 2023-as koppenhágai Nordic Darts Masterst, miután a döntőben 11–5-re legyőzte a walesi Gerwyn Price-t.

Darts: örök másodikból világelső – portré Michael Smithről, aki felért a csúcsra

Mint beszámoltunk róla, Michael Smith lett a 2023-as dartsvilágbajnok, a vb döntőjében legyőzte Michael van Gerwent. A 32 éves, Bully Boy becenéven is ismert játékos fiatalon egy farmon dolgozott és asztalosnak tanult, majd egy baleset vezette őt a dartshoz, amit egyáltalán nem bánt meg...

Videó: így tombolt az Ally Pally közönsége a történelmi 9 nyilas után

Mint beszámoltunk róla, a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében Michael Smith 7:4-re legyőzte Michael van Gerwent, és ezzel életében először elhódította a Sid Waddell-trófeát. A finálé ráadásul meghozta az idei torna első kilencnyilasát, ami nem akármilyen körülmények között született meg. A második szett harmadik legjében Smith úgy dobott hátsó pályáról kilencnyilast, hogy ugyanabban a legben Van Gerwen nyolc tökéletes nyíl után csak a kilencediket hibázta el, azaz 18 nyílból 17 is tökéletes helyre ment. A tv-n keresztül is hatalmas élmény volt ezt látni, de képzeljük csak el, mit élhettek át azok, akik a helyszínen tartózkodtak. Most megmutatjuk, hogyan reagált erre a különleges kilencnyilasra az Alexandra Palace közönsége!

Darts-vb: Nem hiszem, hogy ezt az érzést felül lehet múlni – Smith

Michael Smith, a darts új világbajnoka két hónappal ezelőtt még úgy állt, hogy mind a nyolc nagy tornán vívott döntőjét elveszítette. Azóta a Grand Slam után Michael van Gerwent legyőzve a vb-t is megnyerte, és világelsőként várja a 2023-as idényt.

Videó: élje át újra a történelmi 9 nyilast magyar kommentárral!

Mint arról beszámoltunk, a londoni dartsvilágbajnokság döntőjében a negyedik helyen kiemelt Michael Smith 7:4-re legyőzte Michael van Gerwent, és ezzel életében először elhódította a Sid Waddell-trófeát. A finálé ráadásul meghozta az idei torna első kilencnyilasát, ami nem akármilyen körülmények között született meg. A második szett harmadik legjében Smith úgy dobott hátsó pályáról kilencnyilast, hogy ugyanabban a legben Van Gerwen nyolc tökéletes nyíl után csak a kilencediket hibázta el, azaz 18 nyílból 17 is tökéletes helyre ment. Most ismét átélheti a történelmi pillanatot magyar kommentárral!

Legyőzte Van Gerwent, Michael Smith a dartsvilágbajnok!

A londoni dartsvilágbajnokság döntőjében a negyedik helyen kiemelt Michael Smith 7:4-re legyőzte Michael van Gerwent, és ezzel életében először elhódította a Sid Waddell-trófeát.

Videó: három szetten belül két 170-es kiszálló Van Gerwenék elődöntőjében

Mint arról beszámoltunk, Michael van Gerwen lenullázta Dimitri Van den Berghet kettejük elődöntőjében a PDC-dartsvilágbajnokságon. A mérkőzésen két 170-es kiszállót is láthattunk, az elsőt a harmadik legben, hátsó pályáról a belga dobta, míg a másodikat a harmadik szettben – szintén hátulról – a holland klasszis. Mutatjuk!

Darts-vb: „Senki sem állíthat meg!” – Van Gerwen a döntő előtt

Mint arról beszámoltunk, biztosan egy Michael nyeri a PDC-dartsvilágbajnokságot, hiszen Smith és Van Gerwen jutott be a mai (keddi) döntőbe. Előbbi revansot venne a 2019-es vereségért, utóbbi lendületből abszolválná a finálét is. Nyilatkozataikat a PDC oldaláról szemléztük.

Darts-vb: Smith lemosta Clemenst, Van Gerwen lesöpörte Van den Berghet az elődöntőben

A darts-vb történetének első német elődöntőse az első négy szettben jól tartotta magát, de ez kevés volt a sikerhez. Michael Smith 6:2-re győzte le Gabriel Clemenst, és pályafutása során harmadszor jutott be a PDC-világbajnokság döntőjébe, ahol a Dimitri Van den Berghet hétfő késő este 6:0-ra kiütő holland Michael van Gerwen lesz az ellenfele.

Darts-vb: Price fülhallgatóval védekezett, de így is kikapott Clemenstől

A londoni dartsvilágbajnokság negyeddöntőjének esti mérkőzésén Gabriel Clemens meglepetésre 3:1-es vezetésre tett szert a jóval esélyesebb Gerwyn Price ellen. Mivel a korábbi világbajnok nem tudta elviselni a közönség ellenszenvét, felvett egy fülhallgatót. Más kérdés, hogy ez sem használt, mert Clemens nagy meglepetésre 5:1-re megnyerte a mérkőzést.

Darts-vb: Smith Buntingot legyőzve jutott az elődöntőbe

A londoni dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében Dimitri Van den Bergh 5:3-ra legyőzte Jonny Claytont, míg Michael Smith Stephen Buntingot ejtette ki ugyanilyen arányban.

Darts-vb: Van Gerwent nem lehetett megállítani, Dobey is a nyolc között

Michael van Gerwen ellenállhatatlan játékkal, Dirk van Duijvenbodéval szemben 4:1-re nyerve bejutott a legjobb nyolc közé a londoni dartsvilágbajnokságon. Chris Dobey és Stephen Bunting is kiejtette a papíron esélyesebb ellenfelé.t

Darts-vb: Michael Smith pazar átlaggal győzte le Cullent

A londoni dartsvilágbajnokság nyolcaddöntőjének pénteki játéknapján, a délutáni meccseken lényegében sima győzelmek születtek. Dimitri Van den Bergh, Gabriel Clemens és Michael Smith jutott be a legjobb nyolc közé.

Videó: Van Gerwen nem akart hinni a szemének Suljovic kiszállója után

Mint arról beszámoltunk, a londoni dartsvilágbajnokság 3. fordulójában a torna eddigi legjobb mérkőzésén Michael van Gerwen 4:2-re legyőzte Mensur Suljovicot. Az ötödik szettben 2–2 után a holland 121-ről bullal kiszállhatott volna, és így abszolválhatta volna a meccset, ám úgy gondolta, hogy osztrák ellenfele nem birkózik meg a 161-gyel, így inkább 18-cal 32-re kerekített. Suljovic „természetesen” megdobta a magas kiszállót. Nem is hitte el Van Gerwen...

Darts-vb: Van Gerwen szenzációs meccsen győzte le Suljovicot

A londoni dartsvilágbajnokság 3. fordulójában a torna eddigi legjobb mérkőzésén Michael van Gerwen 4:2-re legyőzte Mensur Suljovicot. Az este utolsó mérkőzésén Michael Smith 3:1-ről fordítva nyert Martin Schindler ellen.

Darts-vb: Félnek tőlem, még csak jól sem kell játszanom – Van Gerwen

Michael van Gerwen elégedett volt a dartsvilágbajnokság második fordulójában nyújtott teljesítményével, amellyel üzent a riválisainak. Az újonc Josh Rock kevésbé érzi úgy, hogy a Callan Rydz elleni teljesítménye elég lesz a folytatásban.

Darts-vb: Van Gerwen hengerelt, egy leget engedett ellenfelének

Michael van Gerwen nagyon simán, 3:0-ra legyőzte Lewis Williamst a londoni dartsvilágbajnokság szerdai napján. Mervyn King nehéz meccsen jutott tovább, Gabriel Clemens az ír William O'Connort verte, míg Stephen Bunting Leonard Gatest búcsúztatta.


Kézilabda Eb: Tudta-e?