MotoGP: Morbidelli a Motorland Aragon királya, Nakagami bukott

Öt kanyar. Ennyi jutott Nakagami Takaakinak a mai futamon. Franco Morbidelli tényleg bemondta az „all in”-t, a Suzukik pedig idén harmadszor szereztek dupla pódiumot. Mir növelte előnyét az összetettben, három futammal a szezon vége előtt 32 pont választja el egymástól az elsőt a hatodik helyezett pilótától.

MotoGP: az NSO munkatársa feltüzelte Vinalest – videó

Maverick Vinales nagy reményekkel érkezett a Yamaha gyári csapatához 2017-ben, és az első futamokon még úgy is tűnt, hogy egy igazi tündérmese vette kezdetét. De a rózsaszín köd hamar felszállt, s a spanyol három éve ugyanazokkal a gondokkal küzd. A szakemberek (kivéve persze saját csapatát) és az újságírók már elkezdtek lemondani róla, mondván, ő is csak egy egykörös menő, a téli tesztek bajnoka.

MotoGP: nem az elsőt nyerte, de ismét új győztes 2020-ban

A MotoGP-hullámvasút maximális sebességgel robog tovább, továbbra is minden verseny ezernyi meglepetést és csavart tartogat. Az egész futam alatt biztos volt (már amennyire bármit is biztosnak lehet venni...), hogy új győztes iratkozik fel az idei listára, a kérdés csak az volt, hogy az illető először éli-e át ezt az élményt vagy sem.

MotoGP: egy körön továbbra is Vinales a leggyorsabb Misanóban

Ugyanaz a taktika, ugyanaz a végeredmény. Maverick Vinales ismét megnyerte a szombati napot tovább faragva múlt heti pályacsúcsát. A spanyolnak már csak vasárnapi sormintáját kell megszakítania holnap, de ehhez sokaknak lesz még egy-egy szava.

MotoGP: Vinalesnek három éve ugyanaz a gondja

Mindenki szoros versenyt vár vasárnapra, sőt már a mai időmérő edzésekre is, hiszen ez már a második hét a mezőnynek zsinórban Misanóban, a MotoGP-sek pedig a két futam között kedden még teszteltek is. A győzelemhez vasárnap nem elég a jó versenytempó, a kvalifikáción is brillírozni kell, mert a harmadik sortól kezdődően drasztikusan csökkenek az esélyek.

MotoGP: Vinalesé az egyetlen évközi teszt, de ez mire elég?

Nem kaptak sok pihenőt a MotoGP-pilóták a vasárnapi San Marinó-i Nagydíj után, kedd reggel 9:30-kor már ismét pályára gördülhettek Misanóban. Nem mindenki élt a lehetőséggel, ki kényszerből, ki a csapat döntésének értelmében. Sok érdekességet láthattunk, sokat nem láttunk, de hogy mindez mire lesz elég versenykörülmények között, azt lehetetlen megmondani.

MotoGP: Rossinak ma tényleg meglehet a kétszázadik

Yamaha-dominanciával zárult a szombati időmérő Misanóban, de hogy a mai verseny is ilyen egyértelmű lesz-e számukra, az még korántsem biztos.

MotoGP: ez a rajtelsőség még a légzsákot is „felrobbantotta”

A hullámvasút, amin Maverick Vinales már évek óta utazik, újabb magaslatra ért egyik legnagyobb mélypontja után. A spanyol yamahás rizikós taktikát választva, új körrekordot futva megnyerte a San Marinó-i Nagydíj időmérőjét. Az öröm és az ünneplés akkora volt, hogy még a légzsák is kinyílt a bőrruhájában, amikor saját mellkasára csapott.

MotoGP: elképesztő fotók az ausztriai balesetről

Vasárnap elképesztő baleset miatt kellett félbeszakítani az ausztriai MotoGP-futamot, Johann Zarco és Franco Morbidelli 300 kilométer per óra feletti tempónál történt ütközése után mind a két versenyző motorja elszabadult, és kis híján telibe találta Maverick Vinalest és Valentino Rossit. Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan. A DPPI balesetről készített fotóiból állítottunk össze egy gyűjtést.

MotoGP: Vinales a mélyből feltámadva megnyerte az osztrák időmérőt

Miközben Dovizoso döntése felbolygatta a MotoGP-világát a pályán nem állt meg az élet. Maverick Vinales tegnap még a top10-be sem fért be, ma azonban magára talált a spanyol yamahás, olyannyira, hogy megnyerte az Osztrák Nagydíj kvalifikációját egy olyan pályán, ami elvileg nem a problémákkal küzdő hangvillásoknak kedvez.

MotoGP: senki és semmi sem tudta megállítani Quartararót

Rajt-cél győzelmet aratott a MotoGP-ben a fiatal francia Fabio Quartararo, aki, ha így folytatja, átírhat sok rekordot. A második hely sorsa az utolsó előtti körben dőlt csak el Maverick Vinales javára, de mennyi minden történt közben! Elég csak annyit hozzá, hogy Valentino Rossi lett a harmadik.

MotoGP: ismét Quartararo a rajtelső, Marc Márquez nem áll rajthoz

A köridő szombat délután ugyan elmaradt a múlt heti időmérő legjobbjától, de újfent Fabio Quartararo szerezte meg a pole pozíciót Jerezben, az első Andalúziai Nagydíjon. Maverick Vinales utolsó köre gyorsabb volt, de azonnal törölték, mert a hetes kanyarban a spanyol elhagyta a pályát.

MotoGP: Quartararo a pole-ban, három bukás az utolsó másodpercekben

Eseménydúsan ért véget a királykategória idei első időmérője. Szinte egyszerre csúszott el Andrea Dovizioso a 2-es kanyarban és Jack Miller a 11-esben, aki talán pole-t érő körön volt éppen. Pár pillanattal később Álex Rins is ugyanott esett hatalmasat (talán Miller motorjából folyt ki valami...).

MotoGP: Rossi tisztában volt a következményekkel

A MotoGP csapatai már a malajziai téli teszt első napját megelőzően sem hagyták muníció nélkül a rajongókat és az újságírókat. A Suzukit követően a Petronas-csapat, majd a gyári Yamaha is lerántotta a leplet az idei motorokról, egész pontosan az idei dizájnról. Hatalmas piros pont a Suzukinak, amely egyedüliként valami újdonságot is vitt a dologba, ráadásul szépen kivitelezve.

MotoGP: a Yamaha hosszabbított spanyol kiválóságával

A spanyol Maverick Vinales 2022-ig a gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat királykategóriájában (MotoGP) szereplő Yamaha csapatát erősíti.

MotoGP: Vinales megszakította a Yamaha és Márquez sorozatát is

Az edzések alapján szorosabb versenyre számítottunk Malajziában a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának (MotoGP) versenyzőitől, de ezúttal egy alapvetően csendes futamnak lehettünk szemtanúi. A rajt utáni kavarodás után Maverick Vinales hamar az élre állt, majd el is lépett, esélyt sem hagyva a többieknek. Ezután már csak az volt a kérdés, hogy kitart-e a gumija és a koncentrációja, de ahogy említettük, ez nem a drámák futama volt.

MotoGP: szélvihar – vasárnapra halasztották az időmérőt

Hosszú-hosszú évek (sőt évtizedek) óta téma már, hogy tavaszra kellene tenni a MotoGP Ausztrál Nagydíját, amely hiába adja a világ egyik leggyönyörűbb és leggyorsabb pályáját a sorozatnak, ha minden évben problémákat okoz az időjárás.

MotoGP: Márquez tudta, hogy esni fog, de előtte még demoralizálta a mezőnyt

Ahogy a gyorsaságimotoros-világbajnokságot a királykategóriában 93 ponttal vezető Marc Márquez is elmondta, az aragóniai pálya nagyon fekszik neki a balos kanyarok miatt és a vonalvezetését is szereti. Ezt rögtön az első edzésen az orra alá is dörgölte mindenkinek, amikor két másodpercet vert egy kivétellel az egész mezőnyre. Egyedül Maverick Vinalesnek sikerült közelebb férkőznie, ő „csak” 1.6 másodpercet kapott honfitársától.

MotoGP: Nem kértem bocsánatot Rossitól – Márquez

„Sokkal inkább azt kérdeztem, hogy mi történik itt?” – kezdte Marc Márquez délutáni nyilatkozatát a szombati időmérőn történt Valentino Rossival való nézeteltérését követően  a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján. A nap témáját nyilván nem ez adta, a kvalifikációt egyébként Maverick Vinales nyerte Pol Espargaró és Fabio Quartararo előtt.

MotoGP: Vinales tavaly október után ismét győzni tudott

Könnyebb és eredményesebb útra számított Maverick Vinales, amikor három éve a Yamaha gyári csapatához szerződött. Az első évben ugyan háromszor sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára, de tavaly ez már csak egyszer jött össze neki, idén pedig még egyszer sem – a mai napig. Folytatódik tehát a 2011 óta tartó sorminta, hogy évente felváltva nyer yamahás és hondás pilóta Assenben a királykategóriában.