Férfi kézi-vb: Pytlick a drágakő, Gidsel a gyémánt – elképesztőek a dánok!

Nemcsak az elképesztő, hogy a dánok sorozatban a harmadik világbajnokságukat nyerték meg, hanem az is, amilyen játékkal. Mathias Gidsel ezúttal a torna MVP-je lett, és újabb fiatal átlövő tette le a névjegyét a világ elitjében Simon Pytlick személyében. Összeállításunkban arra fókuszáltunk, hogy sorra vegyük a vb legértékesebb játékosait, miközben arra is válaszokat kerestünk, merre tart a világ, s merre tart a magyar válogatott.

Férfi kézi: így ünnepelték a vb-győzelmet a dánok – videó

Mint beszámoltunk róla, Dánia Franciaország elleni 34–29-es győzelmével sorozatban harmadszor nyerte meg a férfi kézilabda-világbajnokságot. A lengyel, svéd közös rendezésű tornáról hétfőn értek haza az aranyérmes csapat játékosai, akiket több ezer ember ünnepelt a koppenhágai városháza előtt.

Férfi kézi-vb: Gidsel az MVP, itt a torna álomcsapata!

Közzétette a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság álomcsapatát a Nemzetközi Kézilabda-szövetség. Az IHF közleményéből kiderült, hogy a dán Mathias Gidselt választották meg a torna legjobb játékosának.

Férfi kézilabda: két dán is jelölt az IHF-nél az év játékosa címre

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) kihirdette a 2021-es év legjobb férfi játékosa címre pályázók ötös listáját.

Férfi kézi Eb: véget ért az idény az álomcsapatba választott dán számára

A részben magyar rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság bronzmeccsén, a Franciaország–Dánia (32–35) találkozón hátsó keresztszalag-szakadást szenvedett Mathias Gidsel, rehabilitációja előreláthatólag 4-6 hónapot vesz igénybe – közölte a dán jobbátlövő klubcsapata, a GOG. 

Férfi kézi: a Bundesligában folytatja a tokiói olimpia legjobbja

A dán válogatott jobbátlövő, Mathias Gidsel a német élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Füchse Berlinhez igazol a 2022–2023-as idénytől – írja a klub közleménye.


Kézilabda Eb: Tudta-e?