Negyedszáz év „magány” után újra Európa tetején

Napjaink és a közelmúlt klubfutballját talán majd a Lionel Messi&Cristiano Ronaldo-korszaknak nevezi el a hálás utókor, újonnan induló sorozatunkban a fiatalabbak okulására és a középgeneráció nagy örömére az 1984–2004 közötti időszak (2004 volt C. Ronaldo első teljes manchesteri éve, Messi abban az évben mutatkozott be a Barcelona nagycsapatában, illetve 1984 az utolsó nagy angol siker éve a Heysel-tragédia előtt) legjobb klubcsapataiból alkotjuk meg a Legendák Ligáját, amelybe minden klub egy-egy csapatát neveztük, és a 16. alakulatról majd az olvasók döntenek. Két ágon, egyenes kieséses formában zajlanak a küzdelmek, és a gólokat most természetesen az NSO olvasói rúgják! Az új párharc első részében a 2001-es Bayern München került sorra, ellenfele az igazán internacionális Inter lesz.

Idén is hullottak a csillagok a futball egéről

Nincs is elegánsabb kitérés a karácsonyi őrület és készülődés napjaiban annál, hogy „Drágám, nem érek rá, a visszavonultakat keresgélem!”, de aztán a 15-20 órás kutakodás közben erősen csökken a lelkesedés – nem, nem a futball szeretete, hanem mert ilyenkor az ember nemcsak a sztároktól, régi virtuális ismerősöktől és a zöld gyep jó munkásembereitől vesz búcsút, hanem saját fiatalságától, vagy legalábbis saját fiatalabb napjaitól is... Háromrészes sorozatunk első dolgozatát olvashatják a kedves olvasók. 

Németország: kapusként is kiváló a korábbi klasszis

Mario Basler, a Bayern München és a német válogatott egykori kiváló középpályása nem felejtett el futballozni. A Svájcban nyolcadik alkalommal megrendezett „havas világbajnokságon” hiába diadalmaskodott Hollandia, a 49 esztendős futballista technikai képzettségével elvarázsolta a közönséget. Basler előbb kapusként csillogtatta tudását, később szabadrúgásból gólt is szerzett. A hangzatos nyilatkozatairól ismertté váló sportoló ismét bizonyította, bármelyik poszton szerepelteti edzője, megállja a helyét.

Bayern: Carlo Ancelotti már a télen távozhat!

Váratlan információkkal rukkolt ki a német Sport1 Fantalk című műsorában Mario Basler, a Bayern München korábbi játékosa. Szerinte Carlo Ancelotti a télen Kínába szerződhet.

NS: Basler dolgozna nálunk; hadjárat folyik a PAFC ellen – péntek

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Németország: nem volt kapusuk, beugrott az Eb-első szélső

Különös névvel kezdődött az előző hétvégén a német hetedik ligában szereplő TuS Rüssingen összeállítása: az SG Hüffelsheim elleni bajnokin az Európa-bajnok, BL-döntős, kétszeres német bajnok Mario Basler állt a kapuban. Hogy miért? Mert nem volt kapus, ő pedig az edző jó barátja.

Bayern: „Mintha az álomnőddel szexelnél, 34-szer…”

Mario Basler, a Bayern München korábbi labdarúgója finoman szólva élvezi a bajorok játékát. Össze is szedett néhány hasonlatot, milyen a csapatot nézni.

Németország: hatalmas balhé az ötödosztályban, 31 sérült

Hetvenöt perc után meg kellett szakítani a német Oberliga déli régiójában a Rot-Weiss Erfurt II–Lokomotive Leipzig összecsapást, miután a vendégcsapat drukkerei 2–0-s hátrányban megrohamozták a pályát, és balhézni kezdtek.

BL: Cristiano Ronaldo egy egoista pozőr - Basler

Nem mondhatni, hogy Mario Basler, a német válogatott, a Werder Bremen és a Bayern München egykori kiválósága nagy rajongója lenne Cristiano Ronaldónak – a BL-döntő után a Sport1.de szakkommentátoraként alaposan beolvasott a portugálnak.

Videó: a Bayern-Schalkék top 10 gólja

A Bundesliga 23. fordulójában a Schalke a címvédő Bayern München vendége lesz. A párharc történetének legszebb 10 góljával készülődünk a meccsre. Tekintse meg Mario Basler, Roy Makaay, Levan Kobiasvili és Karl-Heinz Rummenigge fantasztikus gólját!

Németország: Mario Basler visszatér a futballpályákra

Az egykori klasszis középpályás, Mario Basler leakasztja a szögről futballcsukáit, és a bajor területi ligában szereplő BC Augsburg-Oberhausen színeiben tér vissza.