Válogatott: Vannak olyan futballistáink, akik Szoboszlai helyére léphetnek – Rossi

Mint beszámoltunk róla, a sérült Szoboszlai Dominikra biztosan nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány a márciusi vb-selejtezőkön. A szakember a Nemzeti Sportnak már a középpályás pótlásáról és a jövő heti kerethirdetésről beszélt.

Válogatott: eldőlt, Szoboszlai nélkül kezdjük a vb-selejtezőt

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott egyik legjobbja nem lesz bevethető a márciusi világbajnoki selejtezőkön – írja az MTI.

Válogatott: Orbán Viktor reagált Marco Rossi posztjára

Orbán Viktor is reagált a Facebookon Marco Rossi csütörtöki bejelentésére, miszerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya magyarul tanul. Magyarország miniszterelnöke egy nyelvtörővel kezdett, majd támogatásáról biztosította az olasz szakembert.

Válogatott: Marco Rossi bejelentette, hogy magyarul tanul

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy magyarul tanul. Az 56 esztendős olasz szakember elismerte, egyelőre küzd a magyar nyelv okozta kihívásokkal, de mindent megtesz a sikerért.

12 magyar válogatott légiós küzdhet bajnoki címért – Európa-szerte

A múlt héten a szlovák élvonalban is elkezdődött a tavaszi szezon, így már mindegyik olyan európai bajnokságban újra futballoznak, ahol vannak magyar válogatott légiósok. Érdemes szétnézni, hol milyen eséllyel küzdhetnek a magyar játékosok a bajnoki címért – adott esetben hány aktuális bajnokkal a keretében készülhet majd a nyári Európa-bajnokságra Marco Rossi szövetségi kapitány.

Juve–Inter: Marco Rossi különleges feladatot kapott

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV szakértőjeként debütál kedd este. Az olasz tréner ugyanis elfogadta a csatorna felkérését a Juventus–Internazionale kupaelődöntőre.

Spotify: ezeket a számokat hallgatja Marco Rossi a meccsek előtt

Folytatódik Spotify-sorozatunk, melyben magyar sportolók mutatják meg, milyen zenékkel pörögnek fel a legfontosabb meccsekre, eseményekre. Ezúttal kicsit eltérünk a megszokottól, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya mutatja meg, melyik zenékkel hangolódik a mérkőzésekre.

Marco Rossi: I won't invite anybody to the national team just because I like him

Hungarian national team head coach Marco Rossi, who's already preparing for the matches in March, talked about his Coach of the Year award, the appointment of Paulo Sousa and about the importance of human values.

Válogatott: Senkit sem hívok meg azért, mert kedvelem – Marco Rossi

A már márciusra összpontosító Marco Rossi szövetségi kapitány az év edzője díjról, Paulo Sousa kinevezéséről és az emberi értékek fontosságáról is beszélt.

Labdarúgás: visszavágyik az Atalantához a magyar válogatott védője

Kecskés Ákosnak mindig a futball volt az első az életében. A Tisza Volánnál nevelkedett védő tudatosan építette a karrierjét, gyerekként eldöntötte, hogy külföldön akar játszani, s 14 évesen ki is került az Atalantához, ahol két év múlva már a profi szerződését is aláírhatta. Jelenleg a Luganóban futballozik, innen került be a magyar válogatottba, de a szíve visszahúzná az Atalantához.

Válogatott: Holman nem védekezik eleget; Szalainak nincs alternatívája – szlovákiai interjú Marco Rossival

Marco Rossi „szilárdan hisz” abban, hogy nézők előtt léphet pályára az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Szövetségi kapitányunk a szlovákiai Sportnetnek adott terjedelmes interjúban értékelte a Szoboszlai Dominik, Kalmár Zsolt párost, beszélt arról, miért kerettag a sokak által kritizált Szalai Ádám, és miért nem az a pozsonyi Slovanban meghatározó játékosnak számító Holman Dávid.

Sándor Csányi: Maybe we won't have to wait another ten years for more success

Video referees might come this year; renewing Marco Rossi's contract; academies train more talents than coaches actually build into the professional teams; spectators will be brought back as soon as possible – the leader of Hungarian football also talked about these at a press conference to a narrow circle.

MLSZ: Talán nem kell megint tíz évet várni az újabb sikerekre – Csányi Sándor

Már az idén jöhet a videobíró, Marco Rossival szerződést hosszabbítanak, több tehetséget nevelnek az akadémiák, mint amennyit az edzők beépítenek a profi csapatokba, minél előbb visszahoznák a nézőket – ezekről is beszélt a magyar futball első embere a szűk körű sajtókonferencián.

NB I: A bajnokságban is hasonló bemutatkozást remélek – Bőle Lukács

Bőle Lukács bemutatkozott a Budapest Honvédban. A kispestiek új igazolása az Újpest elleni felkészülési meccs szünetében állt be, góllal és gólpasszal vette ki a részét a 3–2-es győzelemből. A találkozó után beszélgetett vele az NSO Tv. 

Légiósok: Rossi szavai nagy hatással voltak Sallai Rolandra

Hatottak Marco Rossi szövetségi kapitány szavai Sallai Rolandra, a Freiburg és a magyar válogatott támadójára, aki a Bayern München ellen is bízik a pontszerzésben.

Fabio Capello nagyapja Kapelló Eduárd, a himesházi kovács

A világhírű edző, Fabio Capello nagyszülei menekültként érkeztek a Baranya megyei Himesházára, ahol 1915-ben fiuk, Guerrino Péter József megszületett.

Az Év Sportolója Gála 2020: Francia Zsuzsanna az oltásról, Capello Himesházáról beszélt – videón a győztesek díjátvétele

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfő este Az Év Sportolója Gálán 2020 legjobb sportolóit díjazták. A gála részben online keretek közt zajlott, így jöhetett létre, hogy Marco Rossinak Fabio Capello, Szoboszlai Dominiknak Francia Zsuzsanna adta át virtuálisan a díjat.

Fabio Capello’s father was born in a Hungarian village

According to Fabio Capello, his father’s birthplace is “Imezácá,” or Himesháza in Hungarian (WTCR world champion Norbert Michelisz was also born there). Although similarly to his visit in Budapest in 2013, he repeatedly talked about the village being close to Lake Balaton. But Himesháza is in Baranya county that seems to be close to the “Hungarian Sea” only when viewed from Italy because in reality, it’s about 100 kilometers far away from the lake.