Válogatott: Nem gondolkodom a magyar válogatott elhagyásán – Marco Rossi

Ahogyan korábban megírtuk, Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Calcio Newsnak azt nyilatkozta, átgondolná a lehetőségeit, ha több ajánlatot kapna a jövőben. Erre Facebook-oldalán reagált a szakember.

Válogatott: Ha több ajánlat érkezik, átgondolnám azokat – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz Calcio Newsnak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, a nyári Európa-bajnoki sikerek után egy Premier League-ben szereplő klub is szerződtette volna, ám ő gondolkodás nélkül visszautasította az ajánlatot. Az olasz szakember ugyanakkor hozzátette, ha több ajánlat is befutna a jövőben, akkor átgondolná a lehetőségeit.

Labdarúgás: az utánpótlás eddig nem élt a történelmi lehetőséggel – elemzés

Európa-bajnoki szereplés ide vagy oda, javulásra van szükség a magyar utánpótlásban, mert a tények azt bizonyítják, jelentős a lemaradásunk a nemzetközi elittől.

London tanulsága: ha nem akarunk támadni, kiválóan tudunk védekezni

Miután a magyar labdarúgó-válogatottnak már nincs reális esélye (matematikai még maradt, de nagyon minimális), hogy elérje a világbajnoki pótselejtezőt, így a következő másfél év – a 2024-es Eb selejtezői csak 2023 márciusában kezdődnek, addig Nemzetek Ligája-mérkőzések következnek – az építkezés jegyében telik majd. Ennek első lépéseként érdemes levonni a keddi, Anglia elleni 1–1-es döntetlen tanulságait, összehasonlítva a mérkőzés főbb statisztikáit (az uefa.com és az InStat Football adatainak segítségével), a szeptemberi 4–0-s vereséggel záruló meccsel, hogy lássuk azt, az ilyen szintű ellenfelekkel szemben mire van szükség a helytálláshoz, esetleg a bravúros pontszerzéshez.

Válogatott: 21 meccses angol győzelmi sorozatot szakítottunk meg!

Anglia labdarúgó-válogatottja a Magyarország elleni döntetlent megelőzően sorozatban 21 Eb- és vb-selejtezőt nyert hazai pályán, de nem csak ez az egy statisztika mutatja, mekkora bravúrt ért el Marco Rossi csapata kedden a Wembleyben az 1–1-es döntetlennel...

Vb 2022: Ez az angol csapat talán nem volt a csúcson – Rossi

Az angolok elleni mérkőzést megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, azt szeretné, ha játékosai emelt fővel hagynák el a Wembley Stadion gyepét. Nos, ez sikerült, mivel a csapat 1–1-es döntetlen ért el az angolok ellen.

Az évszázad mérkőzését megnyertük, de azóta is várjuk a csodát

Eddig tízszer lépett pályára a magyar válogatott Angliában, s a mérleg lehangoló, egy hangzatos győzelem mellett kilenc vereség. Marco Rossi ráadásul több játékosára nem számíthat a keddi összecsapáson.

Válogatott: így zajlott az utolsó magyarországi edzés – képek

A Lipcsébe visszarendelt Willi Orbán mellett a kisebb sérüléssel bajlódó Kleinheisler Lászlóra és Dibusz Dénesre sem számíthat Marco Rossi Londonban.

Válogatott: Marco Rossi nem tervezi a lemondást, mindig harcolni akar

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este a Wembley-ben, Anglia vendégeként lép pályára. A találkozót megelőző sajtótájékoztatóján Marco Rossi szövetségi kapitány hangsúlyozta, félelem nélkül, de rendkívül fegyelmezettséggel kell játszanunk a Wembleyben. 

Válogatott: állítsa össze az Anglia elleni kezdőcsapatot!

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este Anglia ellen lép pályára a Wembleyben. A világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt a Nemzeti Sport hagyományosan arra kéri olvasóit, mondják el önök, hogyan állítanák össze a csapatot Marco Rossi helyében! Az Albánia elleni kerethez képest négy játékossal nem számolhatnak alkalmi szövetségi kapitányaink: Willi Orbán visszatért a klubcsapatához, Botka Endre eltiltott, Kleinheisler László és Dibusz Dénes kisebb sérüléssel küzd. Ugyanakkor kerettag lett az ifjú bekk, a Parmában futballozó Balogh Botond.

Álom helyett valóság: nincs helyünk a világbajnokságon

Harmincnégy nap leforgása alatt kétszer kapott ki a magyar válogatott Albániától, és ezzel gyakorlatilag lemondhat a világbajnoki szereplésről – fájó kijelenteni, de a Marco Rossi vezette csapat nem is érdemelné meg a kijutást.

Marco Rossi: Will we get to the qualifying play-offs? No, definitely not

“We can't see those players who could be built up to a national team level or could be planted into the team like ours that played in the European Championship,” said head coach Marco Rossi after Hungary lost 1–0 to the Albanian national team in the 2022 FIFA World Cup qualifier at the Puskás Aréna. Rossi added that he did not feel his team had performed poorly against Albania, but could not disagree that something was missing compared to what he saw at the European Championship.

Válogatott: Szalai Attila és Orbán helye betonbiztos olvasóink csapatában

Olvasóink már megszokhatták, hogy a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései előtt a Nemzeti Sport Online-on összeállíthatják nemzeti csapatunk lehetséges kezdőcsapatát. Lássuk, kiket küldenének pályára Albánia ellen!  

Válogatott: Nem ismerek ilyen nevű embert – Rossi Costantinóról

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi korábbi stábtagjáról, az MTK-tól menesztett Giovanni Costantinóról is beszélt az Albánia elleni vb-selejtező mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. 

Válogatott: „Az első meccs fontosabb, mint a második” – Orbán is játszhat Albánia ellen

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este Albániát fogadja a Puskás Arénában. A világbajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón Marco Rossi beszélt Willi Orbánról, Szalai Ádám pótlásáról és Szoboszlai Dominik formájáról is. Gulácsi Péter nagyon sajnálja a szurkolók hiányát, de nélkülük is nyerni szeretne, lehetőleg kapott gól nélkül.

Válogatott: Tamás Márk nem lehet ott az októberi selejtezőkön

Tamás Márk egy korábbi sérülés miatt nem tud pályára lépni a magyar válogatott Albánia és Anglia elleni vb-selejtezőin, így elhagyta a nemzeti csapat edzőtáborát – jelentette be Twitter-oldalán az MLSZ.

Rendszerváltás, új emberek – Rossi kétszer már kivezette csapatát a gödörből

Amióta Marco Rossi vezeti a magyar labdarúgó-válogatottat, két olyan kritikus időszaka volt az olasz szakembernek, amikor elbizonytalanodhatott a folytatást illetően, 2018 és 2019 őszén. Az idén szeptemberi két vereség után megvizsgáljuk, hogyan tudott átlendülni a csapat a korábbi hullámvölgyeken, mi volt a sikeres folytatás kulcsa.

Válogatott: Willi Orbán visszatért, számíthat rá Marco Rossi

Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje meggyógyult, így együtt készülhet a nemzeti csapattal a következő, Albánia és Anglia elleni világbajnoki selejtezőkre – jelentette be az MLSZ a Twitteren.

Válogatott: mindenki lát fantáziát Sallói szerepeltetésében

Hogyan oldhatja meg Szalai Ádám hiányában a támadójáték gondjait Marco Rossi szövetségi kapitány – korábbi válogatott csatárok segítségét kértük a kérdés megválaszolásához.

Dzsudzsákból Szoboszlai-effektus, rendezetlen védekezés – válogatott kihívások

Korábban, az albánok elleni szeptemberi vereség után már összegeztük azokat a statisztikai mutatókat az uefa.com számai alapján, amelyekben az Európa-bajnoksághoz képest az első két szeptemberi vb-selejtezőn egyértelműen visszaesett a magyar válogatott játéka. Azóta a InStat Football is készített egy 17 oldalas összefoglalót a legutóbbi három meccs tapasztalatairól.