-->
Válogatott: „Szégyellheti magát a bíró” – Dél-Koreában is kiakadtak Ádám Martin esetén

A dél-koreai sajtóban is témát szolgáltat az Ulszan Hyundai magyar csatárának, Ádám Martinnak az esete, aki nem kapott tizenegyest az olaszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen, miután Alessandro Bastoni ellökte ő a tizenhatoson belül.

Válogatott: Ez nem azt jelenti, hogy innentől nem lépek pályára a nemzeti csapatban — Dzsudzsák

A korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen búcsúzik a nemzeti tizenegytől, ezzel a meccsel válik majd 109-szeres válogatottá, amivel így egyedül fogja vezetni a vonatkozó örökranglistát, megelőzve a 108-szoros válogatott Király Gábort. A DVSC labdarúgója erről beszélt a Rádió 1-nek. 

NL: Mindent megtettünk, de ez sem volt elég – Marco Rossi

A labdarúgó Nemzetek Ligája négyes döntőjéről hajszállal lecsúszó válogatottunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Facebookon üzent az olaszok ellen a Puskás Arénában elszenvedett 2–0-s vereséget követően, amely egyben azt jelentette, hogy a második helyen zárjuk az A-liga 3. csoportját.

Rossival, de Szalai nélkül hétből csak kétszer nyert a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott az olaszok elleni, hétfői 2–0-s vereséggel befejezte a Nemzetek Ligája harmadik, 2022-es kiírását. Ennek, no meg Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása apropóján összegyűjtöttünk néhány statisztikai érdekességet.

Válogatott: Stylest 7.62-re, Nagy Ádámot 3.63-ra osztályozták olvasóink

Az olaszok ellen hétfőn elszenvedett vereséget követően hagyományainkhoz híven felkértük olvasóinkat, hogy osztályozzák a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak teljesítményét.

A tetőt még be kell fejezni, de elkészült Marco Rossi háza

A Nemzeti Sport Online-on a Magyarország–Olaszország mérkőzés után is folytatjuk szubjektív, a válogatott hazai találkozóit értékelő sorozatunkat.

I can confirm that Dzsudzsák will retire after playing against Greece - Rossi

After the match against Italy, the head coach of the Hungarian national football team, Marco Rossi, confirmed to Nemzeti Sport our earlier report that Balázs Dzsudzsák will say goodbye to the national team after playing against Greece.

Válogatott: Megerősíthetem, Dzsudzsák a görögök ellen búcsúzik – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olaszok elleni mérkőzés után a Nemzeti Sportnak megerősítette korábbi értesülésünket, Dzsudzsák Balázs a görögök ellen búcsúzik a válogatottól.

NL: egyet változtatott Rossi a győztes csapaton, így kezdünk az olaszok ellen

A két szövetségi kapitány, Marco Rossi és Roberto Mancini kijelölte a kezdőcsapatokat a Magyarország–Olaszország labdarúgó Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésre. Íme, így kezd a két válogatott hétfő este a Puskás Arénában!

Válogatott: győztes csapaton ne változtass – vélik olvasóink

Lezártuk szavazásunkat, a Nemzeti Sport Online olvasói nem változtatnák meg a németek elleni győztes magyar válogatott összeállítását és az olaszok elleni találkozón a péntekivel megegyező kezdőcsapatot küldenék pályára.

Válogatott: 50 év után juthatunk újra európai tornán a négy legjobb közé

A labdarúgó Nemzetek Ligája 2022–2023-as kiírásának záró csoportmérkőzésén az A-liga 3. csoportjában ma este 20.45-től a Puskás Arénában a tavalyi Európa-bajnok Olaszországot fogadja a magyar válogatott. Ha Marco Rossi csapata legalább egy pontot szerez, megnyeri kvartettjét és bejut az NL jövő júniusi négyes döntőjébe. Hasonlóra legutóbb 50 éve volt példa, akkor Illovszky Rudolf legénysége az Európa-bajnokság elődöntőjéig jutott. Az itáliaiaknál 12 játékos van itt az Eb-aranyérmes keretből.  

NL: román zuhanás, magyar szárnyalás – Bukarestben Rossi csapatával példálóznak

A kiesés mellett egy Magyarország elleni Eb-selejtezőtől is erősen tartanak Romániában a válogatott utolsó, Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája mérkőzése előtt. A román csapat ugyanis eddig csupán 4 pontot (valamennyit a finnek ellen) szerzett a B-liga 3. csoportjában, és ha hétfőn nem szerez többet a finneknél, kiesik a harmadik osztályba.

Válogatott: Huszonegy évesen óriási felelősség volt a csapatkapitányi karszalag – Szoboszlai

A Nemzetek Ligája A-ligájában a bennmaradást már kiharcoló magyar válogatott Olaszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti – egy döntetlennel is. A találkozó előtt egy nappal Marco Rossi szövetségi kapitány és Szoboszlai Dominik tartott sajtótájékoztatót.

Válogatott: Sok magyar mondhat köszönetet Szalai Ádámnak – Marco Rossi

A Nemzetek Ligája A-ligájában a bennmaradást már kiharcoló magyar válogatott Olaszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti – egy döntetlennel is. Marco Rossi szövetségi kapitány a németek legyőzéséről, Szalai Ádám csodagóljáról, a szerénység megőrzéséről és persze a „döntőről” is beszélt a lipcsei siker után.

Kép: „Jó reggelt!” – Marco Rossi a tabellát kiposztolva köszöntötte a magyarokat

Mint arról beszámoltunk, Lipcsében Szalai Ádám csodagóljával Magyarország 1–0-ra legyőzte a házigazda németeket a Nemzetek Ligájában az A-liga 3. csoportjának ötödik fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitányunk reggel kiposztolta a tabellát. „Jó reggelt!” – írta egy magyar zászló és egy szív kíséretében.

NL: Szalai gólját dicsérik, aggódnak a vb miatt a németek – lapszemle

A magyar labdarúgó-válogatott péntek este 1–0-s győzelmet aratott Lipcsében a Nemzetek Ligájában. A németek az első hazai vereségüket szenvedték el a sorozatban, ennek megfelelően a német sajtó elégedetlen a Nationalelf teljesítményével, és aggódik a hamarosan kezdődő világbajnokág miatt.

Válogatott: Az olaszok elleni fináléval tehetjük fel a koronát erre a sorozatra – Rossi

Mint arról beszámoltunk, Lipcsében Szalai Ádám csodagóljával Magyarország 1–0-ra megverte a házigazda németeket a Nemzetek Ligájában az A-liga 3. csoportjának ötödik fordulójában. Marco Rossi az M4 Sport kamerái előtt a győztes gólt szerző Szalai Ádámot méltatta.

Válogatott: Szép álmokat, barátaim! – Marco Rossi

A Nemzetek Ligájában a németek ellen aratott fantasztikus siker után Marco Rossi a közösségi médiában üzent a szurkolóknak.

Sportrádió: A nyomás nem rajtunk van, hanem a németeken – Király Gábor

A Sportrádió interjút készített Király Gáborral. Az egykori kiváló kapus, aki 12 évig védett Németországban, beszélt többek között a németek elleni esti mérkőzésről és Szalai Ádám visszavonulásáról is.

NL: Kerkez is bekerült Rossi tizenegyébe – kezdőcsapatok

A két szövetségi kapitány, Marco Rossi és Hans-Dieter Flick kijelölte a kezdőcsapatokat a Németország–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésre. Íme, így kezd a két válogatott péntek este Lipcsében!


Kézilabda Eb: Tudta-e?