Válogatott: Büszke vagyok rá, hogy ezeknek a srácoknak az edzője lehetek – Marco Rossi

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy az Eb-csapat öltözőjébe csak a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok léphetnek be.

BL: „Ezen a szinten minden mérkőzés esélyt kínál az előrelépésre”

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a Ferencváros számára ezen a szinten minden mérkőzés esélyt kínál az előrelépésre.

Válogatott: Szoboszlai a Serie A-ban komplett játékossá válhat – Rossi

A magyar válogatottal elért sikereiről, saját karrierjéről és persze Szoboszlai Dominikról is beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány az olasz Radio Punto Nuovónak.

Mesebeli királyfi, zongoracipelő, vezérló – minden csapatba kell egy Sigér Dávid!

A Ferencváros 2018 nyarán ingyen vette, ma már egymillió eurót ér. Kevesen gondolták, hogy megugorja az FTC szintjét, ma már a válogatottban is kezdő. Úgy véli, „zongoracipelőként” nem róla szólnak a hírek, pedig kitartó munkájával, alázatos játékával a címlapokra került. Sigér Dávid nem gondolja magát nagyon nagy tehetségnek, olyan futballista, aki a csapatért dolgozik. 

Válogatott: 45 pályára lépő Rossinál, 21-en az NB I-ből

Ezen az őszön az Eb-pótselejtezőkkel és a Nemzetek Ligája-mérkőzésekkel lezárult egy kiemelten fontos, bő kétéves időszak a magyar labdarúgó-válogatott életében. Összefoglaltuk, kik milyen szerepet játszottak eddig a Marco Rossi-éra sikereiben.

Válogatott: Maximálisan elismerjük Rossi szakértelmét – Csányi Sándor

A sikerekben gazdag évre büszke Csányi Sándor úgy gondolkodik, hosszabb távon dolgozik együtt Marco Rossival.

Marco Rossi: Mindent együtt értünk el

Marco Rossi szövetségi kapitány az egy év alatt történt változásokról, a leküzdött akadályokról és a visszacsempészett légkörről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Ez már nem szerencse, hanem fejlődés – a Rossi-csapat ősze

A magyar labdarúgó-válogatott Törökország elleni 2–0-s győzelme után szubjektív írásban tekintünk vissza a szerdai mérkőzésre és a mögöttünk hagyott Nemzetek Ligája-sorozatra, illetve az őrült magyar futballőszre…

Légiósok: Olaszország a második otthonom, szeretnék visszatérni – Nagy Ádám

Nagy Ádám érettebb és tapasztaltabb lett, amióta Angliába igazolt – indítja szerdai cikkét a TuttoMercatoWeb, amely interjút készített a magyar válogatott és az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Bristol City középpályásával.

Válogatott: olvasóinknál Nego és Könyves is kezdene a törökök ellen

Szerda este az utolsó mérkőzés következik a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott számára. Marco Rossi csapata Törökországot látja vendégül a Puskás Arénában. Több mint 17 ezer Nemzeti Sport Online-olvasó voksolt arra, milyen kezdőcsapatot remél a mérkőzésre.

Válogatott: negatív teszt, Rossi segítője visszatér a kispadra

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos Twitter-oldalán számolt be róla, hogy Giovanni Costantino pályaedző legutóbbi koronavírustesztje negatív lett, így visszatért a szerda esti Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz.

Válogatott: állítsa össze a mieink Törökország elleni kezdőcsapatát!

Szerdán befejeződik a magyar labdarúgó-válogatott számára a 2020-as Nemzetek Ligája. Ön hogyan állítaná össze a kezdőcsapatot a törökök elleni hazai mérkőzésre?

Válogatott: Sok ajánlatot kaptam, de kész vagyok a folytatásra – Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Törökország ellen zárja a Nemzetek Ligája küzdelmeit. A találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Sigér Dávid válaszolt az újságírók kérdéseire. 

Válogatott: Kecskés, Bese és Sigér is a szerbek elleni kezdőben

A labdarúgó Nemzetek Ligája B-divíziójában, a 3. csoport 5. fordulójában a magyar válogatott Szerbiát fogadja a Puskás Arénában. A mérkőzés kezdése előtt valamivel több mint egy órával a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos Twitter-oldalán tette közzé a mieink kezdőcsapatát. A magyar válogatottban Kecskés Ákos kezdőként debütálhat.

Válogatott: „Sírtam a boldogságtól” – Rossi fia megkönnyezte a magyar sikert

Marco Rossi szövetségi kapitány fia, Simone egy siracusai szállodaszobában élte át az Izland elleni csütörtök esti drámát.

Válogatott: ki pótolja Orbánt és Sallait? Állítsa össze a csapatot!

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap Szerbiát fogadja a Nemzetek Ligája 5. fordulójában. A mieink keretéből az Izland elleni Eb-pótselejtezőhöz képest kiesett a Gulácsi Péter, Willi Orbán duó és a klubjához ugyancsak visszatérő Sallai Roland, míg Szalai Attila és Fiola Attila eltiltás miatt hiányzik a szerbek ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány helyében ön milyen összeállításban küldené pályára a válogatottunkat vasárnap?   

Válogatott: Rossi sírva ünnepelt; Storck és Dárdai is gratulált neki

Az Izland elleni Eb-pótselejtezőn aratott győzelem után, a szerbek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt válaszolt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az újságírók kérdéseire. Az online tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy az olasz mester már túl van a koronavírus nehezén, sírva ünnepelte az Eb-re való kijutást, többek között Bernd Storck és Dárdai Pál is küldött gratuláló üzenetet, valamint nem emlékszik, hogy megbeszélték volna Cosimo Inguscióval, hogy az Eb-ig megtanulnak magyarul.

Válogatott: „A kiáltástól még a falak is megremegtek” – Rossi felesége mesélt

Marco Rossiék lakásán a hosszabbítás hosszabbításának másfél perce örökkévalóságnak tűnt – Mariella, a férjéhez hasonlóan koronavírussal fertőzött olasz kapitányfeleség lapunknak beszélt a falak között átélt Eb-kijutásról és az érzelmi hullámvasútról.

Válogatott: Marco Rossi magyarul is üzent a szurkolóknak – videó

„Boldog vagyok!” – mondta magyarul a koronavírus miatt karanténba szoruló Marco Rossi – a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – miután csapata 2–1-re legyőzte Izlandot, s kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. Az olasz mester videóját az alábbiakban tekinthetik meg.

Szív, tudás, katarzis: a válogatottnak volt még két nagy dobása!

Katarzissal zárult a magyar válogatott Eb-kvalifikációs kalandja: az Izland elleni pótselejtezőn a 87. percben még 0–1-et mutatott az eredményjelző, a 92.-ben 2–1-et, Loic Nego egyenlítő és Szoboszlai Dominik győztes gólja kijuttatta a célul kitűzött, 2021-re halasztott kontinenstornára Marco Rossi együttesét. Kellett a szerencse is, ám sosem állt volna a válogatott mellé Fortuna, ha nincs szív, akarat – és az a fejlődési ív, amelyet Rossi kapitánysága alatt bejárt a nemzeti csapat.