Eb 2020: „Mancini a nulláról épített nyerő együttest”

A Nemzeti Sport magyarországi kötődésű angol és olasz sportemberek, gazdasági szereplők véleményét is kikérte az Olaszország diadalával végződő Európa-bajnokságról, a vasárnapi Eb-döntőről.

Eb 2020: Marco Rossit meglepte az UEFA büntetése

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M1-nek elmondta, meglepte, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget (MLSZ).

Eb 2020: „Az angolok fizikailag erősek" – Rossi óva inti Mancinit

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi Olaszország első ingyenes napilapjának, a Leggónak adott interjújában az olaszok esélyét latolgatta a labdarúgó Európa-bajnokság Anglia elleni döntőjében, illetve tanácsot is adott korábbi csapattársának (játékosként mindketten futballoztak a Sampdoriában), az olasz válogatott kapitányának, Roberto Mancininek. 

Szalai Ádám jelenleg pótolhatatlan – mi lesz két év múlva?

Az Európa-bajnokság után is kérdés maradt, hosszú távon ki helyettesítheti majd a válogatott centerét, a Mainzban futballozó 33 éves csapatkapitányt, Szalai Ádámot.

Magyar területnyitás Fiolának, dupla csapda spanyol módra

„Szakmailag az Európa-bajnokság egyik legfontosabb tapasztalata, hogy hogyan tud terület keletkezni, hogyan tudunk területet nyerni a pályán” – nyilatkozta Eb-záró sajtótájékoztatóján Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Alábbi elemzésünkben a területnyerés lehetőségeit mutatjuk be olyan meglepetéscsapatok példáin keresztül, mint a franciákkal ikszelő magyar és svájci válogatott, a hollandokat legyőző cseh csapat, majd bemutatunk egy területkialakító módszert az olaszok elleni elődöntőre készülő, a szóban forgó játékelem nagymesterének számító spanyol válogatottól is – Rózant János elemzése.

Marco Rossi szívesen felvenné a magyar állampolgárságot is

Örökbe fogadott magyarnak érzi magát, bolondul a bablevesért, nem csak az ellenfeleket, a nyelvtankönyvet is tanulmányozza, s ha jó oka van rá, még egy Unicumot is felhajt. Stílszerűen, hiszen Marco Rossi maga is unikumnak számít: a válogatottat három éve irányító szakember a csapattal elért sikerek miatt (is) jókora népszerűségre tett szert – jelen sorok írásakor 74 249 ember kedveli közösségi oldalát.

Eb 2020: Egy válogatott és két topligás csapat is megkeresett – Marco Rossi

Marco Rossi a calciomercato.com-nak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy szerinte ki a magyar válogatott legfontosabb játékosa, hogyan érintette a csapatot Szoboszlai Dominik hiánya és hogy mire számíthatnak a szurkolók a jövőben.

Eb 2020: Marco Rossi jópofa montázzsal üzent csoportkörbeli ellenfeleinknek

Valóban halálcsoportnak bizonyult az F jelű négyes, amelyben a magyar válogatott a 4. helyen végzett, hiszen – jelenleg még – ez az egyetlen olyan csoport az Eb-n, amelyből egyetlen válogatott sincs már versenyben. Marco Rossi pedig egy ezt szemléltető karikatúrával jelentkezett közösségi oldalán.

Eb 2020: Rossi Unicummal üzent a magyar szurkolóknak – videó

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Facebook-oldalán egy pohár Unicum társaságában üzent a magyar szurkolóknak.

Eb 2020: „Köszönöm, hogy bíztak Marcóban” – Rossi felesége elérzékenyült

A Blikknek adott nyilatkozatában mondott köszönetet azért a szeretetért és bizalomért a magyar szurkolóknak Marco Rossi felesége, Mariella Rossi, amit a férje iránt mutattak. A tréner neje emellett arról is beszélt, hogy lenyűgözte a drukkerek lelkesedése a csapat iránt.

Eb 2020: Marco Rossi rendszerében Szalai Ádám nélkülözhetetlen

Mint ismeretes, Szalai Ádám a németeknek fejelt góljával már 24 találatnál jár a nemzeti csapatban, és ezzel holtversenyben a magyar labdarúgó-válogatott történetének 17. legeredményesebb gólszerzője. Ennek ellenére játéka, teljesítménye továbbra is állandó vitatéma a különböző fórumokon. Militár Iván ennek fényében elemezte ki pontról pontra Szalai Európa-bajnoki produkcióját.

Marco Rossi almost quitted two years ago, but now he's not afraid of the team's fallback

Marco Rossi, head coach of the Hungarian national team, held a post-European Championship press conference in Telki.

Eb 2020: „C. Ronaldo néha bosszantó tud lenni” – Rossi a Gazzettának

A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi az Európa-bajnoki búcsút követően interjút adott a La Gazzetta dello Sport napilapnak, melyben elmondta, hogy nem tervez edzőként visszatérni Olaszországba, valamint, hogy örül, ha nyomot hagyhat a magyar futballban. Az olasz tréner Cristiano Ronaldo Magyarország elleni gólöröméről is elmondta a véleményét.

Eb 2020: „Köszönöm, és örökké hajrá, magyarok!” – Marco Rossi szívhez szóló posztja

Marco Rossi szövetségi kapitány Facebook-posztjában őszintén beszélt az érzelmeiről, és mindenkinek köszönetet mondott, aki lehetővé tette, hogy a magyar válogatott sikeresen szerepeljen az Európa-bajnokságon.

Válogatott: 50 játékost vetett be Rossi; az Eb-t 4-en játszották végig

A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberig már nem játszik újabb mérkőzést, és mivel Marco Rossi szövetségi kapitány 2018 szeptemberében állt munkába, az Európa-bajnoksággal tulajdonképpen lezárult kapitányi időszakának első, hároméves ciklusa – áttekintjük a három év legfontosabb számait, a mögöttünk hagyott Eb-t kiemelve.

Eb 2020: Rossi 9 felett, olvasóink szerint Schäfer volt a legjobbunk

A Nemzeti Sport Online olvasói közül majdnem 13 ezren osztályozták 1-től 10-ig terjedő skálán a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét. Íme, a végeredmény!

Marco Rossi: Even the best fairy tales don't always have a happy ending

According to head coach Marco Rossi, the Hungarian national team performed in a way at the European Championship that every Hungarian can be proud of.

Eb 2020: Rossi két éve majdnem lemondott, de most nem fél a visszaeséstől

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi Eb-záró sajtótájékoztatót tartott Telkiben.

Eb 2020: Marco Rossi mesterművéről ír a Gazzetta

Marco Rossi és fiai hősként tértek vissza Budapestre; „Ha viszont Olaszországban maradtam volna...” – a németek elleni 2–2-es döntetlen másnapján ezt a címet adta a tekintélyes La Gazzetta dello Sport online kiadása kora délutáni egyik vezető anyagának, amelyben az olasz sportlap a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának munkáját méltatja röviden.

Eb 2020: a Bildnél Szalai Ádám lett a meccs embere – német lapszemle

A szerdán létfontosságú egyenlítő gólt szerző Leon Goretzkát éltetik a német lapok a Németország–Magyarország összecsapás másnapján. A helyi sajtó ugyanakkor rendkívül kritikus a csoportból való továbbjutást az utolsó pillanatokban kiharcoló német válogatottal szemben. A magyar csapat teljesítményét is elismerve „thrillert”, „krimit” emlegetnek, miközben a Bild toronymagasan Szalai Ádámot választotta a mezőny legjobbjának.