MotoGP: Marc Márquezt fertőzés miatt kórházban tartják

A szombat délutáni közlemény szerint, bár Marc Márquez műtét utáni klinikai állapotát kielégítőnek ítélte orvosi csapata, bent tartják a kórházban pénteki műtétjét követően.

MotoGP: harmadszor is megműtötték, veszélyben Marc Márquez 2021-es idénye

Marc Márquez kálváriája tovább folytatódik. A nyolcszoros világbajnok csütörtökön érkezett meg a madridi Hospital Ruber Internacional kórházba, ahol nyolcórás beavatkozást végeztek el a július 19-i jobb felkarcsonttörése óta nem gyógyuló spanyol MotoGP-pilótán.

MotoGP: Marc Márquez idén már nem ül motorra – hivatalos

„Idén már nem fogok versenyezni. Miután az orvosokkal és a csapatommal mérlegeltük a karom állapotát, úgy döntöttünk, hogy a legjobb választás az, ha jövőre térek vissza. Ideje folytatni a gyógyulást. Köszönöm az üzeneteket és a támogatást. Várom a 2021-es visszatérést” – jelentette be a hatszoros MotoGP-világbajnok Marc Márquez.

MotoGP: Marc Márquez akár a teljes idényt kihagyhatja

Hetek óta egyre több pletyka kering a depóban, illetve egyre több tény utal arra, hogy Marc Márquez sérülése súlyosabb annál, mint amit elárulnak a HRC és a csapat részéről. Ma ezen találgatások végére akart pontot tenni (?) az istálló egy sajtóközleménnyel, amiből kiderül, hogy csak a teljes gyógyulás után láthatjuk majd újra motoron a nyolcszoros világbajnokot, és ez biztosan nem Misanóban lesz.

MotoGP: Márqueznek a hajnali kutyasétáltatás lett a veszte

Elérkeztünk az első hármas etaphoz az idei szezonban. Most hétvégén Brnóban, majd a következő két hétvégén a Red Bull Ringen köröznek a világ legjobb gyorsaságimotoros-versenyzői, kivéve Marc Márquezt.

MotoGP: eldőlt, Marc Márquez kihagyja a Cseh Nagydíjat

A tegnap este bombahíre után, miszerint a nyolcszoros világbajnokot ismét megműtötték, kedd délben a Repsol Honda csapat bejelentette, hogy Marc Márquez nem indul a hétvégi brnói futamon, és a HRC tesztpilótája, Stefan Bradl ugrik be a helyére.

MotoGP: Marc Márquezt ismét megműtötték – oda a címvédés?

A csapat hétfő este 10 óra előtt pár perccel kiküldött tájékoztatása szerint a nyolcszoros világbajnoknak ismét kés alá kellett feküdnie 13 nappal az első beavatkozás után. Az ok: a sérült területet ért összes stressz hatására megsérült a csont rögzítésére hivatott titánlemez.

MotoGP: jó hír a szurkolóknak és főként Marc Márqueznek

A korábbi terveknek megfelelően ma (szinte) véglegessé vált a MotoGP 2020-as, koronavírus sújtotta naptára. Eddig 13 európai futamot fixáltak az újra kezdést követően, és ma volt a határideje, hogy eldőljön, lesznek-e végül idén tengerentúli futamok. Thaiföldnek, Malajziának és Argentínának volt még esélye.

MotoGP: Rossi szerint is hihetetlen, amit ma Márquez csinált

A jelek szerint nem kell félnünk attól, hogy csak azért, mert ugyanazon a pályán feszülnek egymásnak a pilóták, minden ugyanúgy történik majd. A körülmények folyton változnak, holnapra minden eddiginél nagyobb forróságot jósolnak.

MotoGP: ismét Quartararo a rajtelső, Marc Márquez nem áll rajthoz

A köridő szombat délután ugyan elmaradt a múlt heti időmérő legjobbjától, de újfent Fabio Quartararo szerezte meg a pole pozíciót Jerezben, az első Andalúziai Nagydíjon. Maverick Vinales utolsó köre gyorsabb volt, de azonnal törölték, mert a hetes kanyarban a spanyol elhagyta a pályát.

MotoGP: a versenytársak megértik Márquez döntését

Miközben a szurkolók és a sajtó egy része megkérdőjelezi Marc Márquez döntését, addig a versenytársak többsége megérti, sőt maguk is így döntöttek volna. Csak egy valaki volt, aki egészen más véleményen van, mint a többiek.

MotoGP: Márquez átment az orvosi vizsgálaton, indulhat Jerezben

Alig több, mint 48 órával műtétje után – felkarját a legmodernebb titánlemezzel és 10 csavarral rögzítették – Marc Márquez alávetette magát az orvosi alkalmassági vizsgálatnak. Márquez átment az orvosi vizsgálaton, fizikai teszten, és megkapta a hétvégi versenyengedélyt.

MotoGP: Márquez nélkül nem teljes értékű a bajnokság?

Amióta kiadták a gyorsaságimotoros-vb koronavírus miatt feje tetejére állított versenynaptárát, sok kritika érte azt a futamok száma és helyszíne miatt. Csak 13 verseny a 20 helyett? Csak Európában? Mi ez? Ez nem világbajnokság. A regnáló bajnok, Marc Márquez sérülése után pedig csapatfőnöke, Alberto Puig nyilatkozata verte ki a biztosítékot, miszerint a spanyol nélkül nyerni nem lesz ugyanaz, és ezt minden ellenfélnek tudnia kell...

MotoGP: Márquez túl a műtéten, két hét múlva visszatérne

A terveknek megfelelően Marc Márquezen kedd reggel sikeres műtétet hajtottak végre. A beavatkozás során, mely nagyjából délelőtt 11 órakor ért véget, lemezzel rögzítették a sérült felkarcsontot.

MotoGP: Marc Márquez már Barcelonában várja az operációt

Vasárnapi hatalmas bukása után Marc Márquez hétfő dél körül magángéppel megérkezett Barcelonába menedzsere, Emilio Alzamora, segítője, José Luis Martinez és az operációt kedden elvégző dr. Xavier Mir kíséretében.

MotoGP: aki szerint Márquez túlvállalta magát, nem sokat tud a motorozásról

„A dolgok néha nem úgy történnek, ahogy várod. De a legfontosabb, hogy felállj és menj tovább. Remélem, élveztétek a felzárkózást. Most egy műtét vár rám, hogy helyre tegyék a törött jobb felkarom. Ígérem, hogy amilyen hamar csak lehet, visszatérek, még erősebben” – üzent a közösségi médiában Marc Márquez.

MotoGP: Quartararo nyerte a drámai idénynyitót, Márquez megsérült

Fabio Quartararónak a sors visszaadta, amit tavaly elvett tőle, amikor első pole pozíciója után műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt. Ma mindenkit maga mögött hagyott a Spanyol Nagydíjon, ezzel 21 év után neki szólt először ismét a La Marseillaise egy királykategóriás verseny után.

MotoGP: Quartararo a pole-ban, három bukás az utolsó másodpercekben

Eseménydúsan ért véget a királykategória idei első időmérője. Szinte egyszerre csúszott el Andrea Dovizioso a 2-es kanyarban és Jack Miller a 11-esben, aki talán pole-t érő körön volt éppen. Pár pillanattal később Álex Rins is ugyanott esett hatalmasat (talán Miller motorjából folyt ki valami...).

MotoGP: Márquez az idei vázat próbálta, amikor elesett

Számoljanak el egyig! Megvan? Nos, ma nagyjából ennyi idő választotta el egymástól a teljes MotoGP-mezőnyt. 19 pilóta egy másodpercen belül – ennyire volt szoros az első edzésnap Jerezben. És hogy ki zárt az élen? Kapaszkodjanak meg, Marc Márquez.

MotoGP: Vinales a tesztnap legjobbja, Rossi biztos a folytatásban

Mozgalmasan telt a szerdai jerezi edzésnap, amelyet a négy hónapos kényszerszünet miatt tartottak az összes kategória mezőnyének a gyorsaságimotoros-vb-ben. Koronavírus ide vagy oda, nagy csodák egyelőre nem történtek, de egy tesztnapból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Azt mindenesetre már tudjuk, hogy délelőtt Marc Márquez, délután Maverick Vinales volt a leggyorsabb. Fabio Quartararót megbüntették, Valentino Rossi pedig legutóbb 1997-ben volt ennyire szabad.