Tokió 2020: Majoros fordulatos, izgalmas meccs végén búcsúzott

Majoros Bence a férfi egyes második fordulójában izgalmas, fordulatos mérkőzésen kikapott a dán Jonathan Grothtól – a 4:1-es végeredmény ugyan sima meccset sejtet, valójában ennél jóval szorosabb volt a találkozó.

Tokió 2020: Majoros Bence meglepné az esélyesebb dánt

Asztaliteniszben az egyéni számok közül már csak férfi egyesben vagyunk érdekeltek, Majoros Bence magyar idő szerint hétfő hajnalban a 2. fordulóban, a 32 közé jutásért áll asztalhoz.

Tokió 2020: megvan asztaliteniszezőink első győzelme

Majoros Bence nagyon simán négy játszmában győzött az algériai Larbi Buriah ellen, ezzel továbbjutott, a második fordulóban hétfőn a dán Jonathan Groth lesz az ellenfele.

Tokió 2020: a kapitány keresi a hongkongiak gyenge pontját

Az olimpia első versenynapján asztaliteniszben férfi (Majoros Bence) és női egyesben (Madarász Dóra), valamint vegyes párosban (Szudi Ádám, Pergel Szandra) leszünk érdekeltek, egyértelműen az utóbbi egység feladata a legnehezebb.

Tokió 2020: egyesben legyőzhető ellenfelekkel kezdenek asztaliteniszezőink

A vegyes páros és a csapatversenyek után a férfi és a női egyes sorsolását is elkészítették a szervezők, a nőknél két, a férfiaknál pedig egy játékos révén vagyunk érdekeltek.

Asztalitenisz: megvan a végleges olimpiai csapat!

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány döntése értelmében a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra hármasból áll össze a tokiói csapat, Fazekas Mária lesz a tartalék. Egyesben Póta és Madarász indul.

Asztalitenisz: Majoros Bence sem lesz ott a varsói Eb-n

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Madarász Dóra kisebb sérülés miatt nem indul a kedden kezdődő varsói Európa-bajnokságon, azóta kiderült, hogy családi okok miatt Majoros Bence sem áll asztalhoz a lengyel fővárosban.

Asztalitenisz: „Az olimpián bármi megtörténhet, pláne vegyes párosban”

Júniusig még várni kell arra, hogy hivatalos legyen: a Szudi Ádám, Pergel Szandra alkotta vegyes páros asztalhoz fog állni a tokiói olimpián. Sőt, Szudi bizakodó, hogy az áprilisi európai olimpiai selejtezőn egyéniben is megszerzi a kvótát. 

Asztalitenisz: Majoros Bencét meglepetésbuli várta Nyírbátorban

Majoros Bence magát is meglepte, hogy a dohai olimpiai selejtező megnyerésével kvótát szerzett Tokióra. A 23 éves asztaliteniszező rengeteg gratuláló üzenetet kapott, amik azért is esnek jól neki, mert azt mutatják, milyen sokan követik a karrierjét. A sikert természetesen itthon is megünnepelte már a családja és a barátai társaságában.

Asztalitenisz: jó eséllyel meglesz a Szudi, Pergel vegyes páros kvótája

Néhány napja Majoros Bence bravúros szerepléssel szerzett tokiói kvótát az asztaliteniszezők dohai világselejtezőjén, s most az ázsiai kvalifikációs torna végeredménye után jó eséllyel a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is csatlakozhat az olimpiai csapathoz, bár ez hivatalossá akkor válik, amikor a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség is megerősíti, amire vélhetően júniusban kerül sor.

Asztalitenisz: Sokszor kamikazejátéknak tűnik, amit csinálok – Majoros Bence

A magyar olimpiai csapat 100. tokiói kvótása, Majoros Bence büszke rá, hogy végül nem a világranglistáról kvalifikálta magát, hanem Dohában az asztalnál, szemtől szembeni küzdelemben ért célba.

Tokió 2020: Magyarország 100 kvótánál tart – infografika

Mint beszámoltunk róla, az asztaliteniszező Majoros Bence kedden Dohában kiharcolta az olimpiai szereplés jogát férfi egyesben. Magyarország ezzel kereken száz tokiói kvótánál tart – íme mindez a Nemzeti Sport infografikáján!

Asztalitenisz: Majoros Bence megszerezte az olimpiai kvótát!

Megtörtént az, amire néhány nappal ezelőtt kevesen fogadtak volna: első számú férfi játékosunk, a 16. helyen kiemelt Majoros Bence már a dohai olimpiai világselejtező első szakaszában kiharcolta az olimpiai szereplés jogát.

Asztalitenisz: Majoros Bence Tokió kapujában

Majoros Bence bejutott a dohai olimpiai világselejtező 2. táblájának döntőjébe, így kedd délelőtt a tokiói részvételért küzdhet, de a 3. tábla elődöntőjében vereséget szenvedő Szudi Ádámnak is maradt még esélye a kvótára.

Asztalitenisz: Majoros és Szudi is két lépésre Tokiótól

A Dohában zajló asztalitenisz olimpiai világselejtezőn a 2. táblán szereplő Majoros Bence és a 3. táblán küzdő Szudi Ádám is bejutott az elődöntőbe, így mindketten már csak két győzelemre van az olimpiai kvótától

Asztalitenisz: Majoros és Szudi is talpon az olimpiai világselejtezőn

A dohai verseny első napjának délutáni programjában Majoros Bence és Szudi Ádám is asztalhoz állt, előbbi papírforma győzelmet aratott, utóbbi viszont bravúros teljesítménnyel győzte le a nála 44 hellyel előrébb sorolt belga ellenfelét

Asztalitenisz: Szamszonov ágára került Majoros az olimpiai világselejtezőn

A vasárnap Dohában kezdődő olimpiai világselejtező előtt elkészítették a sorsolást, a mieink közül Majoros Bence az első fordulóban erőnyerő, Szudi Ádámnak viszont már az első körben asztalhoz kell állnia.

Asztalitenisz: már hatodik hete önkéntes karanténban a férfi válogatott két tagja

Március közepe óta önkéntes karanténban van Nyírbátorban a magyar férfi asztalitenisz-válogatott két alapembere, Szudi Ádám és Majoros Bence.