Sakk: Carlsen triplázott, Rapport remekelt a villám-vb-n

A villámsakk-világbajnokságon is a legjobbnak bizonyult Magnus Carlsen, a klasszikus sakk vb-címvédője, aki szerdán a gyorssakk-vb-t is megnyerte a kazahsztáni Almatiban. A Romániát képviselő Rapport Richárd kiváló versenyzéssel a kilencedik helyen végzett.

Villámsakk-vb: Carlsen majdnem lekéste a nyitó meccsét

Szerdán a gyorssakk-világbajnokságot megnyerő Magnus Carlsen kis híján lekéste csütörtöki nyitó mérkőzését a még rövidebb játékidejű partikkal zajló villámsakk-vébén, a kazahsztáni Almatiban.

Gyorssakk-vb: ismét Carlsen lett a világbajnok

A klasszikus sakkozás világbajnoka, a norvég Magnus Carlsen nyerte a gyorssakk-világbajnokságot Almatiban, a korábbi kazah fővárosban, ahol hétfőtől szerdáig rendezték meg a rövidített játékidejű partikkal zajló csúcsvetélkedőt.

Sakk: gyorssakkban és villámsakkban hirdetnek világbajnokokat

Hétfőtől (mától) péntekig zajlik a küzdelem mind a férfiaknál, mind a nőknél a világbajnoki címért gyors- és villámsakkban Almatiban, ahol magyar versenyző nem lesz.

Kép: elképesztő titkot rejt Messi és CR közös fotója

Finoman szólva jól sült el a Louis Vuitton márka új reklámja Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel, a fotó ugyanis azonnal körbejárta a világot, és rekordokat döntöget azóta a közösségi oldalakon. Most pedig egy különleges extra jelentést is megtudtunk a képről.

Sakk: Niemann beperelte az őt csalással vádoló sakkvilágbajnokot

Az amerikai Hans Niemann beperelte Magnus Carlsent és legalább százmillió dollárra tart igényt hitelrontás címén, amiért a norvég sakkvilágbajnok csalással vádolta meg őt – írja az MTI.

Sakk: színes joghurt, árulás, mobiltelefon – a csalások rövid története

A világbajnok Magnus Carlsent legyőző Hans Niemann különleges, nem szakmai újításáról beszél a világ, ami miatt újra előtérbe került a nem megengedett eszközök használata a sportágban.

Sakk: több mint 100 alkalommal csalhatott a Carlsent legyőző Niemann

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a világbajnoki címvédő Magnus Carlsen illegális módszerek használatával vádolta meg fiatal ellenfelét, az őt legyőző Hans Niemannt. Úgy tűnik, nem a norvég az első, akinek gyanús volt az amerikai sakknagymester hirtelen előretörése a ranglistán. A chess.com jelentése szerint Niemann akár több mint száz online versenyen is csalhatott.

Sakk: Magnus Carlsen a 2. lépésben feladta Hans Niemann ellen a partit

Folytatódik a Magnus Carlsen–Hans Niemann csörte: miután két héttel ezelőtti veresége után a norvég otthagyta a tornát, ezzel burkoltan csalással megvádolva az amerikait, ezúttal a második lépés után feladta ellene a partit – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Sakk: Carlsen rosszul játszott – Karpov Niemann sikere után

Anatolij Karpov szerint „gyanús” Hans Niemann amerikai sakkozó rohamos előretörése a világranglistán, de nem tekinthető igazságtalannak a győzelme, amelyet a vb-címvédő norvég Magnus Carlsen felett aratott.

Sakk: a világbajnok fél a vereségtől

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsent riasztja, hogy kikaphat, és már nem leli örömét a címvédő meccsekben – írja az MTI.

Sakk: a Real Madrid arra „kényszerítette” Magnus Carlsent, hogy CR-t mondja kedvencének

Magnus Carlsen, a 31 éves norvég sakknagymester – aki egyben Real Madrid-szurkoló – egy interjúban bevallotta, korábban a fővárosi csapat arra „kényszerítette”, hogy azt mondja, neki Cristiano Ronaldo a kedvenc játékosa – írja a sportskeeda.com. A világbajnok most viszont bevallotta, szerinte Lionel Messi a jobb.

Sakk: Carlsen remizett Nyepomnyascsijjal Zágrábban

A kilenc éve regnáló sakkvilágbajnok Magnus Carlsen és a világbajnokjelöltek legutóbbi tornáján győztes, így újfent kihívóvá előlépett Jan Nyepomnyascsij döntetlenre végzett egymással a zágrábi nagymesterverseny nyitófordulójában – írja az MTI.

Sakk: Carlsen nem akarja megvédeni a világbajnoki címét

A 31 éves norvég nagymester, Magnus Carlsen jövőre nem akarja megvédeni a sakkvilágbajnoki címét.

Sakk: a korábbi Dota-őrült győzheti le Magnus Carlsent

A Dota nevű rendkívül népszerű számítógépes játék rabja lett. Ha az e-sportnál marad, akkor alighanem abban is világklasszisként emlegetné ma mindenki. Végül a sakkban teljesedett ki igazán, de ehhez – milyen meglepő – áldozatokat kellett hoznia. A sakkvilágbajnok-jelöltek tornáját második alkalommal megnyerő Jan Nyepomnyascsij újabb esélyt kapott, hogy elhódítsa a világbajnoki címet Magnus Carlsentől. Már ha a norvég hajlandó kiállni ellene jövő tavasszal. Portré az orosz sakkozás jelenlegi legjobbjáról.

Vb-jelöltek tornája: Nyepomnyascsij hívhatja ki Carlsent

Döntetlennel zárult Jan Nyepomnyacsij és Rapport Richárd játszmája a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi tornáján, ezzel egy fordulóval a vége előtt matematikailag is eldőlt, hogy az orosz nagymester elsőségével ér véget a viadal.

Sakk: Polgár Judit legyőzte a világbajnokot

Jelenleg Madridban zajlik a sakkozók világbajnokjelölti nyolcas tornája, ahol eldől, ki hívhatja ki a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsent, ám a magyar nemzetközi nagymester, Polgár Judit egy baráti partin gyorsan legyőzte a norvég klasszist.

Sakk: a FIDE-elnök reméli, Carlsen hajlandó lesz játszani világbajnoki címért

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) orosz elnöke bízik benne, hogy a kilenc éve világbajnok norvég Magnus Carlsen hajlandó lesz kiállni a jövő évi címvédő páros mérkőzésre a világbajnokjelöltek jelenleg is zajló tornájának győztesével.

Vb-jelöltek tornája: Rapport kiharcolta a döntetlent

Döntetlent ért el Rapport Richárd sötéttel a sakkvilágbajnok-jelöltek madridi szupertornájának 11. fordulójában. A magyar nagymester 96 lépés és közel hat óra után osztozott meg a ponton az amerikai Hikaru Nakamurával.

Sakk: a zárkózott zseni harcba száll Carlsen kihívásáért

Pénteken megkezdődik a világbajnokjelöltek tornája Madridban. A nyolctagú mezőnyben ott van Rapport Richárd is, aki hosszú idő után az első magyar, aki ilyen messzire jutott egy vb-ciklusban. És aki nem csak az eredményeivel hívta fel magára a figyelmet...


Kézilabda Eb: Tudta-e?