MOB: az MSÚSZ is hibásnak tartja az új alapszabályt

A Magyar Sportújságírók Szövetsége közleményben ítélte el a Magyar Olimpiai Bizottság új alapszabályát, és hogy az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, a 36 éven át MOB-tag Novotny Zoltán áprilisban tett javaslatait „lesöpörte az asztalról”.

Sportpolitika: közgyűlést tartott a MOB

Az új alapszabály elfogadása óta az első közgyűlését tartotta meg szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság. 

Legendákat is kisöpörtek a MOB tagságából

Számos, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság tagságába képviselőt adó szervezet, és így sok emblematikus sportoló és szakember esett áldozatául az új alapszabálynak. A csökkentett létszámú testület sem tud azonban mai ülésén felállni, mert az elnökség a múlt héten leállította Kulcsár Krisztián MOB-elnök forgatókönyvét.

MOB: Baji Balázs a sportolói bizottság élén

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új sportolói bizottságának szerdai alakuló ülésén Baji Balázs kétszeres olimpikont, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutót választották meg a testület elnökévé – közölte az MTI.

Peking 2022: három oltással lehet részt venni – MOB-elnökség

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége szerdai ülésén elfogadta a pekingi téli játékokra utazó küldöttség összetételét, és döntött annak védettségi kritériumáról is, valamint három újabb tagot szavazott be a sportolói bizottságába – közölte az MTI.

MOB: együttműködési megállapodás az Iráni Olimpiai Bizottsággal

Kulcsár Krisztián elnök vezetésével munkamegbeszélésen vett részt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) háromfős küldöttsége Iránban, ahol a helyi ötkarikás szervezettel együttműködési megállapodást írtak alá.

MOB: köszöntötték az elmúlt két év fair play díjazottjait

Több mint 30 sportolót, edzőt, sportvezetőt és sportklubot díjazott sportszerű cselekedetéért, példamutató pályafutásáért a Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottsága.

MOB: Halottak napi megemlékezés az Olimpiai Bajnokok Falánál

Olimpiai bajnokok, a Nemzet Sportolói, sportvezetők és sportbarátok vettek részt szerda délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) halottak napi megemlékezésén a Farkasréti temetőben, az Olimpiai Bajnokok Falánál.

MOB: hat új taggal bővült az Olimpiai Bajnokok Klubja – galéria

Új tagokkal bővült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja, miután a nyári, tokiói játékokon hat olyan sportoló lett ötkarikás bajnok, aki korábban még nem büszkélkedhetett a győzelemmel járó címmel – közölte az MTI.

Gyász: hosszan tartó betegség után elhunyt Bathó Ferenc

Hosszan tartó betegség után, szeptember 18-án este elhunyt Bathó Ferenc, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelő bizottságának tagja, korábbi MOB-tag, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség előző elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára. Az elmúlt évtizedekben számos tisztséget töltött be a korcsolyasportban és az olimpiai mozgalomban. A sportvezető, gazdasági szakember 74 éves volt – számolt be róla a mob.hu.

MOB: megváltoztatták a Budapest 2032 bizottság nevét

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége Budapesti Olimpia Bizottságra változtatta a Budapest 2032 Bizottság nevét.

MOB: Gundel Takács Gábor lett a kommunikációs igazgató

Június 1-jétől Gundel Takács Gábor a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs vezetője, derült ki a MOB szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

MOB: lesz olimpia Tokióban, csak nagyon szigorú

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, ám a koronavírus-járvány árnyékéban, 55 nappal az idénre halasztott nyári olimpia előtt nyilvánvalóan szokatlan témák is adódtak. A lényeg, hogy igenis lesz olimpia és paralimpia is a nyáron Tokióban, a kvótákkal jól állunk, a MOB pedig informálisan kommunikál a NOB-bal a későbbi hazai olimpiarendezés lehetőségéről.

Birkózás: Korpási „elnyerte” a MOB-elnök szolgálati autóját

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián a 2019-es nur-szultani birkózó-világbajnokságon az akkor még 72 kilós Korpási Bálintnak megígérte, ha lefogy az olimpiai kategóriába, tehát 67 kilóra, és kijut a tokiói játékokra, neki adja szolgálati autóját. A birkózó mindezt elérte a budapesti BOK-csarnokban múlt héten rendezett európai kvalifikációs versenyen, az elnök pedig tartotta a szavát!

BOM: jelentős összeggel támogatják az élsportolókat

A BOM Alapítvány közel 22 millió forintos támogatást nyújt 25 élsportolónak a felsőoktatásbeli tanulmányaikhoz.

Olimpia 2032: a MOB meglepődött a NOB és Brisbane „célzott párbeszédjén”

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) „meglepetésként értesült” arról a szerdai hírről, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-t részesíti előnyben a 2032-es nyári olimpia megrendezésére, és ezért párbeszédet kezdeményez az ausztrál várossal – közölte az MTI.

Kulcsár Krisztián: Az olimpia megrendezésének ügye egy országegyesítő projekt

Mivel a Magyar Olimpiai Bizottság feladatának érzi, hogy – amíg Budapest nem lesz házigazda – időről időre megvizsgálja az olimpia megrendezésének lehetőségét, egy független bizottság által készítendő tanulmánnyal segítené a döntéshozókat – interjú Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével.

MOB: vizsgálják, lehetséges-e és érdemes-e pályázni a 2032-es olimpia rendezésére

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége szerdai ülésén döntött a Budapest 2032 bizottság létrehozásáról, amelynek vezetőjévé Szalay-Berzeviczy Attilát választották. A szervezet honlapjának beszámolója szerint a bizottság létrehozásáról, valamint elnöke és tagjainak megválasztásáról a grémium egyhangúlag döntött.

Sportdiplomácia: stratégiai megállapodás az olimpia jegyében

Stratégiai megállapodást kötött kiadónk, a Mediaworks Hungary Zrt. és a Magyar Olimpiai Bizottság – az együttműködés célja az olimpiai eszme ápolása és az olimpiai mozgalom népszerűsítése, ami az ötkarikás játékok évében különösen aktuális.

Jubileum: 125 éves az olimpizmus magyar képviselője, a MOB

Vezette gróf, párttitkár és olimpiai bajnok, volt csúcsszerv és utazási iroda, 177 ötkarikás arany születésénél bábáskodott – 1895-ben alapították meg a Magyar Olimpiai Bizottságot. Mármint az elődjét.