MOB: Fontos küldetésünk, hogy a jövő sportvezető-nemzedékét elindítsuk – Schmidt Ádám

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is egyetértett egy szerdai sportolói fórumon abban, hogy a kettős életpályamodellel elindíthatják a jövő sportvezető-nemzedékét.

Hungarian Olympic Committee (MOB): Sándor Wladár is elected vice president of MOB

The Hungarian Olympic Committee (MOB) held a general assembly in the Puskás Aréna. In addition to other items on the agenda, Sándor Wladár was elected vice president of the organization to succeed Gábor Schmidt, who left to take up the position of undersecretary of State for Sports.

MOB: Wladár Sándor lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke

Közgyűlést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Puskás Arénában. Az egyéb napirendi pontok mellett a sportért felelős helyettes államtitkári pozícióba távozó Schmidt Gábor utódjának Wladár Sándort választották meg a szervezet alelnökévé.

MOB: sport- és olimpiai ügyekről tárgyalt Orbán Viktor Gyulay Zsolttal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sportpolitika: Wladár Sándor válthatja Schmidt Gábort a MOB alelnökeként

Egyedül az olimpiai bajnok Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke jelentkezett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábban leköszönő alelnöke, a Sportállamtitkárságra távozó Schmidt Gábor helyére – szombaton tartják a közgyűlést a Puskás Arénában, amelyen megválaszthatják.

Párizs 2024: partneri megállapodást kötött a MOB és az MTVA

A MOB és az MTVA csütörtökön partneri megállapodást kötött egymással, amelynek köszönhetően a magyar szurkolók minden eddiginél közelebbről követhetik a 2024-es párizsi olimpiára készülő sportolók felkészülését.

MOB: halottak napi megemlékezést tartott a bizottság

A Farkasréti temetőben az Olimpiai Bajnokok Falánál tartotta csütörtökön halottak napi megemlékezését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) – írja az MTI.

Párizs 2024: a MOB-főtitkár szerint megnyugtató a helyzet

Megnyugtatónak nevezte a 2024-es párizsi nyári olimpia helyszínén tett látogatás tapasztalatait Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, aki Bartha Csaba sportigazgatóval járt a francia fővárosban és számos kérdésükre választ kaptak a szervezőktől.

Sportnap: a MOB főtitkára is részt vesz a panelbeszélgetésen a magyar sportról

Panelbeszélgetést rendeznek a Főváros sorozatban harmadik sportnapján szeptember 24-én, szombaton a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A BeActive Budapest keretében rendezett beszélgetésen szó lesz arról, hogy minden forint jó helyre megy-e sportban? Hogy mi a fontosabb: az olimpiai éremtáblázaton elfoglalt helyezés vagy az, hogy minél többen és minél aktívabban sportoljanak? Mitől sportnemzet egy nemzet? Szembeállítható-e a versenysport és a szabadidősport? És, hogy mi a helyzet az utánpótlással?

MOB: a szövetségek összefogását indítványozza az elnökség

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége indítványozza a sportági szakszövetségek összefogását az előttük álló nehéz időszakban – írja az MTI.

Vízilabda: megemlékeztek a 30 éve elhunyt legendáról

Szigligeten a hajóállomáson megemlékeztek a harminc évvel ezelőtt elhunyt idősebb Szívós Istvánról, akiről éppen tíz éve nevezték el a helyi kikötőt.

MOB: a sportújságírók képviselői visszatértek a szervezetbe

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a szervezet tagjaként hivatalosan nyilvántartásba vette a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) delegáltjait.

Schmidt Ádám: A kivételezett helyzethez bizony teljesíteni kell

Pénteken a Nemzeti Sport vendége volt a május vége óta sportért felelős államtitkárként a magyar sportért dolgozó Schmidt Ádám, akivel hivatalba lépése óta az első interjúban a bürokrácia csökkentéséről, a sportba befolyó pénzek szigorúbb ellenőrzéséről, valamint az államtitkárság és a MOB viszonyáról is beszélgettünk.

MOB: itt békében készülhetnek – ukrán sportolók Magyarországon

A Magyar Olimpiai Bizottság az ukrajnai háborúból Magyarországra menekült fiatal sportolókról készített összeállítást. Többtucatnyian élik mindennapjaikat hazánkban, ahol nyugodt, profi, és békés körülmények között sportolhatnak.

Majd a gyerekek! – a vízilabdázó unokák folytathatják a nagyszülők olimpiai sikereit

Az 1984 utáni évtizedei könyvet érdemelnek vagy rövid(ebb) összefoglalót, középút nincs. Esetünkben a második változat lép életbe Schmitt Pál életéről szólva, elvégre léteznek terjedelmi korlátok is.

MOB: visszaállt a rend, elfogadták az alapszabály módosítását

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése szombaton elfogadta az alapszabály módosítását, így a tagságba visszakerültek a tavaly eltávolított szervezetek és egyesületek.

MOB: visszatérhetnek a tavaly eltávolított szervezetek

Közgyűlést tart szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol a tagok elfogad(hat)ják az új alapszabályt, így a jelenlegi 54-ről 127-re emelkedhet a szavazásra jogosultak száma.

„Az én könyvem még íródik” – 80 esztendős Schmitt Pál

Negyven évig volt NOB-tag – rekord. Huszonegy évig MOB-elnök – rekord. Ahogy Schmitt Pál mondja: „Samaranchtól tanultam, hogy akárki van hatalmon, neked együtt kell működnöd velük, mindegy, milyen színűek – és az a legjobb, ha a szövetségek is így csinálják. Idővel kevesebb támogatás jutott, kevesebb döntést hagytak nálunk, de a MOB mindig is az egyik francia város híres jelmondatára hasonított: hánykolódik, de nem süllyed el.” Születésnapi beszélgetés az olimpiai bajnok vívóval, egykori köztársasági elnökkel.

Sportrádió: A magyar sport egyre jobb és jobb – Gyulay Zsolt

A Magyar Sport Napja alkalmából a Sportrádió interjút készített Gyulay Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével. Szó esett Juan Antonio Smaranch kijelentéséről, a Hungaroring és a magyar sport általános helyzetéről is.

MOB: jogi ügy keletkezhet a főtitkár felmentéséből – sajtóhír

A 24.hu információi szerint nagy összegre tarthat igényt Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi főtitkára, mivel határozott idejű, a párizsi olimpia végéig szóló munkaszerződést kötött a szervezettel.


Kézilabda Eb: Tudta-e?