MLSZ: Várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott – Csányi Sándor

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke szerint számos tekintetben várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott, és a sportvezető reméli, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tudatos építkezése a jövőben folytatódik.

MLSZ: Szoboszlai mögé fel tud sorakozni a válogatott – Csányi Sándor

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke szerint a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mögé fel tud sorakozni a magyar labdarúgó-válogatott.

MLSZ: A Nagy-Magyarország-jelkép nem hordoz politikai üzenetet – Csányi

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke azt mondta, próbálják elfogadtatni az európai szövetséggel (UEFA) a Nagy-Magyarország-jelképet és az árpádsávos zászlót.

NB I: a 14 éven aluli szurkolók részt vehetnek a Honvéd–Kisvárda zárt kapus találkozón

A Budapest Honvéd a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Kisvárda elleni hazai zárt kapus mérkőzésükre beengedik a 14 évesnél fiatalabb futballrajongókat.

Csányi Sándor: „Nem jó hazafi, aki a zárt kapus büntetést kockáztatja”

Az elmúlt napok különféle megnyilvánulásaiból egyértelműen látszik, hogy a Nagy-Magyarország jelkép megítélésében szemben áll egymással a nemzetközi szövetség, amely tiltja és szankcióval fenyegeti a használatát, illetve a hazai közvélemény, amelynek nagy része kikéri magának, ha bárki korlátozná ennek a történelmi, a magyar szurkolók határokon átívelő összetartozását jelentő szimbólumnak a használatát a lelátókon. Korábban Csányi Sándor MLSZ-elnöknek, aki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) alelnöke is, sikerült elérnie, hogy már nem jár automatikus stadionbezárás a kirekesztőnek minősíthető, sokszor mégoly elszigetelt szurkolói megnyilvánulások miatt, mint ahogy korábban. A Nagy-Magyarország jelkép használatának korlátozása miatt most sokan mégis túlzottan megalkuvónak minősítik a magyar szövetséget. Ezekre a véleményekre reagál a Nemzeti Sportnak adott interjúban Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke.

„A történelmi ismeretek hiányára vall”; „Kapocs, ami összeköti a magyar szurkolókat” – az MLSZ beadványa az UEFA-nak

A Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkára, Vági Márton a tavaly szeptemberi magyar–olasz mérkőzést követő, Magyarországot támadó feljelentés után részletes beadványban magyarázta el az UEFA döntéshozóinak, hogy miért nem minősíthető kirekesztő jelképnek a szurkolók által a stadionban felmutatott Nagy-Magyarország térkép és miért felháborító a FARE-ellenőr történelmi ismereteket és a valós helyzet ismeretét nélkülöző jelentése. A Nemzeti Sport most eredeti formában és teljes egészében közli ezt, az UEFA ellenőrzési, etikai és fegyelmi bizottságának címzett MLSZ-nyilatkozatot.

MLSZ: tiltás nincs, de nem javasolt a Nagy-Magyarország jelkép használata

Bár az UEFA és a FIFA égisze alá tartozó nemzetközi mérkőzéseken betiltották a Nagy-Magyarország jelkép használatát a zászlókon és molinókon, a magyar bajnokikon és kupamérkőzéseken az MLSZ továbbra is engedélyezi (de nem javasolja) a használatukat – írja a Magyar Nemzet.

Kisvárda: fellebbeztek, az MLSZ elhalasztotta a döntést

A Kisvárda korábban megfellebbezte a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának pénzbüntetésről és szektorbezárásról hozott döntését, a napokban megtartott fellebbviteli tárgyaláson a döntést elhalasztották – írja a rétközi NB I-es klub hivatalos honlapja.

Gyász: életének 73. évében elhunyt Mészáros Ferenc

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján közölte a szomorú hírt, hogy életének 73. évében elhunyt Mészáros Ferenc, a válogatott és a Vasas korábbi kapusa.

NB I: elítéli az MLSZ által kiszabott büntetést a Kisvárda

A Kisvárda FC hivatalos honlapján fejezte ki nemtetszését az MLSZ ítélete ellen, miszerint a szurkolók rasszista magatartása miatt pénzbüntetésre és szektorbezárásra ítélték a klubot. Révész Attila hivatalos közleményében azt is kijelentette, hogy továbbgyűjtik a bizonyítékokat, amikkel akár a Sport Állandó Választott Bíróságra is hajlandóak elmenni.

Életjáradékra pályázhatnak az MLSZ-nél a veterán labdarúgók

A legalább ötszörös férfi és női válogatottak mérlegelés nélkül megkapják a támogatást, míg a több mint kétszáz élvonalbeli meccset játszók egyedi elbírás után juthatnak anyagi támaszhoz.

Az NS címlapján ott lesz Mészöly Kálmán, ha utolsó kívánsága szerint kijutunk a vb-re

A Nemzeti Sport boldogan közli majd a címlapján Mészöly Kálmán fotójával, hogy kijutottunk a vb-re – ahogyan Csányi Sándor utolsó találkozásukkor megígérte neki, írta közösségi oldalán Szöllősi György, utalva a legendás játékos hétfői temetésén elhangzottakra.

Marco Rossi: I would never have dared to dream of this!

In an unusual interview with Marco Rossi, we asked the head coach to tell us what’s the first thing that comes to his mind about 2022 specific dates, opponents, or venues.

MLSZ: szektorbezárást kapott az FTC és a Kisvárda is

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) csütörtöki ülésén két klubot is megbüntetett szurkolóinak viselkedése miatt. Jelen állás szerint a Ferencvárosnak a Vasas, a Kisvárdának a Paks ellen kell nélkülöznie egy szektort a lelátón.

MLSZ: elfogadták a következő idény versenykiírásait

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége hétfői ülésén elfogadta a következő idény versenykiírásait, ez alapján a férfi és a női élvonal lebonyolításában sem lesz változás, ugyanakkor a férfi másodosztályban – a korábbi döntésnek megfelelően – húszról 18 csapatosra csökken a mezőny.

NB I: az MLSZ egy zárt kapus meccsre büntette a Honvédot

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egy zárt kapus mérkőzésre kötelezte a Honvédot szurkolóinak zalaegerszegi viselkedése miatt – derül ki az mlsz.hu-ról, a fegyelmi bizottság november 3-i ülésén született határozatokat összegző közleményből.

Gyász: elhunyt az FTC KEK-döntős labdarúgója, Eipel Ferenc

Életének 74. évében elhunyt Eipel Ferenc, a Ferencváros MK-győztes, bajnoki ezüstérmes, KEK-döntős labdarúgója – számolt be róla a fradi.hu.

ZTE: nem fellebbeznek Moniz eltiltása miatt, de iránymutatást kérnek

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta a kispadtól és az edzések vezetésétől is Ricardo Monizt, a ZTE FC vezetőedzőjét, aki a Honvéd elleni bajnokin a rasszista szurkolói megnyilvánulásokat hallva lehívta csapatát a pályáról – a kérdés az, hogy a hétköznapokon miért nem dolgozhat a holland tréner.

MLSZ: szektorbezárással büntették az FTC-t és a Kazincbarcikát is

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága összevont eljárás után a Groupama Aréna „B3-as” szektorának lezárásával büntette az FTC-t a Kecskemét elleni idegenbeli és a DVSC elleni hazai mérkőzésein történt, a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekmények miatt, emellett a zöld-fehérek pénzbüntetést is kaptak. A FEB az NB II-es Kazincbarcikát is szektorbezárással büntette a ZTE elleni Magyar Kupa-mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt.

Újpest: döntött az MLSZ Véber György ügyében – hónapokra eltiltották

Több hónapra eltiltotta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az Újpest U19-es csapatának vezetőedzőjét, Véber Györgyöt sportszakemberhez nem méltó magatartásáért. Mint ismert, Véber csapata egyik mérkőzésén minősíthetetlen stílusban beszélt és obszcén, trágár szavakkal illette utánpótláskorú játékosait, amiről videó is készült.


Kézilabda Eb: Tudta-e?