Kézilabda: közleményt adott ki az MKSZ, folytatódnak a bajnokságok

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint az országos bajnoki és kupasorozatok mellett a megyei bajnokságok küzdelmei is folytatódhatnak.

Kézi NB I: „A szövetség törekvése az, hogy a bajnokságok folytatódjanak”

Gurics Attila, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának menedzsere a duol.hu-nak adott nyilatkozatában beszélt a pénteki ligaülésen elhangzottakról, így többek között szót ejtett az elhalasztott meccsek pótlásáról, a bajnokság lebonyolításáról és a szponzori pénzekről is.

Férfi kézi NB I: hat ceglédi koronavírusos, karanténban a csapat

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Cegléd a hivatalos honlapján bejelentette, öt játékosának és a szakmai stáb egyik tagjának pozitív lett a koronavírustesztje, ezért a csapat karanténba vonult.

Női kézi NB I: elmarad az Érd–Mosonmagyaróvár mérkőzés

Az Érd női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, a szövetség elhalasztja a szombati, Mosonmagyaróvár elleni NB I-es bajnoki mérkőzést, mert a Pest megyei együttes tagjai karanténba kerültek.

Kézilabda NB I: módosult a mérkőzéshalasztások rendje

A korábbi hírnek megfelelően az NB I-es Kézilabdaliga és a Magyar Kézilabda-szövetség módosította az NB I-es felnőttbajnokságok versenykiírását, amelynek értelmében külön szabályozást vezettek be a koronavírus miatt kérelmezett halasztásokra. Egy mérkőzés kizárólag akkor halasztható el, ha egy csapatot hatósági karantén alá vontak a mérkőzés idejére vagy a megbetegedések miatt nem áll rendelkezésére elegendő számú játékos. Az NB I-es csapatok számára heti egy PCR-teszt elvégzése kötelező.

Női kézi: a szövetségnél megdöbbentek, fegyelmi indul a Békéscsabával szemben

Mint beszámoltunk róla, nem tudták lejátszani a Győri ETO és a Békéscsaba mérkőzését a női kézilabda NB I-ben, miután a vendégek egyik játékosánál koronavírus-gyanú merült fel. A történtekkel kapcsolatban Novák András, az MKSZ operatív igazgatója nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Kézilabda: Kirsnert kinevezték alelnöknek, díjakat adtak át

Jelentős részvétel mellett tartotta meg küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda-szövetség, amely módosította az alapszabályát, és Kirsner Erika személyében új alelnököt választott.

Férfi kézi: Iváncsik Mihály lett a Hírességek Csarnokának 11. tagja

A korábbi világválogatott jobbszélsőt, Iváncsik Mihályt választották meg a szurkolók a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka 11. férfi tagjának – adta hírül a szövetség honlapja.

Kézi NB I: kamerarendszert telepítenek minden sportcsarnokba

A Magyar Kézilabda-szövetség célul tűzte ki, hogy minden NB I-es csapat sportcsarnokában teljes értékű kamerarendszert épít ki.

Női kézi: a szurkolók Kulcsár Anitát választották be a Hírességek Csarnokába

A 2005-ben elhunyt Kulcsár Anitát választották meg a szurkolók a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka 11. női tagjának – adta hírül a kézilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Kézi NB I: a férfiaknál 20, a nőknél 19 fordulót rendeznek idén

A férfi kézilabda NB I-ben húsz, a nők mezőnyében 19 fordulót rendeznek az idén a versenykiírás és a versenynaptár módosítása nyomán.

Kézi NB I: sűrítette a fordulókat a szövetség

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a közelmúltbeli tervet megvalósítva sűrítette a férfi és a női NB I programját.

Kézilabda NB I: módosulhat a versenykiírás, sűríhetik a fordulókat

A koronavírus-járvány miatti kihívásokról egyeztet a Magyar Kézilabda-szövetség és az NB I-es Liga, aminek célja a 2020–2021-es bajnoki idény versenykiírásának esetleges módosítása.

Kézi: módosítanák a kezdődobást és a passzívszabályt is – magyar közreműködéssel

A közeljövőben több új szabálymódosító javaslatot tesztelhet a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), amelynek játékvezetői karában továbbra is ott van Bíró Ádám és Kiss Olivér, akik az új szabályok kidolgozásában és tesztelésében is szerepet vállalnak – írja a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja. 

Kézilabda: összefogtak a korábbi válogatott játékosért

A Magyar Kézilabda-szövetség, a Ferencvárosi Torna Club és a Tisza Volán SC közösen nyújt segítséget az egykori válogatott játékosnak, Szabadits Zoltánnak, aki súlyos betegséggel küzd.

Kézilabda: íme, a népligeti csarnok látványterve! – fotók

Kocsis Máté a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a 2022-es kézilabda Eb-re épülő népligeti multifunkcionális csarnok részletes látványtervét. A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke szerint a sportág világszínvonalú otthont kap.

MKSZ: az 500 fős korlátozás a sportrendezvényekre nem vonatkozik

A hatályos jogszabályokat figyelembe véve a Magyar Kézilabda-szövetség az alábbi ajánlást tette a kézilabda-mérkőzések rendezésével kapcsolatban.

Férfi kézi-vb: a magyar válogatott a második kalapból várja a sorsolást

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elkészítette a januári férfi világbajnokság kiemelési sorrendjét. A magyar válogatott a második kalapba került.

Kézilabda: jelentős változások a magyar szövetség bizottságaiban

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) két bizottságában is jelentős változások történnek augusztus 1-jén.

Kézilabda: az MKSZ Ilyés Ferenc elnökletével alapítványt hozott létre

Együtt növünk fel! névvel, Ilyés Ferenc elnökletével alapítványt hozott létre a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázás támogatására a Magyar Kézilabda-szövetség.