Férfi vízi: A magyar ember olyan, hogy mindig kitalál valamit – Märcz Tamás

Átszabott ötkarikás elképzelések, megnövekedett költségek, mindennapi bizonytalanság. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Abban bízom, hogy egyénileg és csapatként is még erősebbek leszünk” – jelentette ki Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Vízilabda: Benedek Tibor itt hagyta az örökségét – Märcz

Az Origo interjút készített a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Märcz Tamással, ebben szóba került az Év Sportolója Gála, a 2021-re halasztott tokiói olimpia és Benedek Tibor is.

Férfi vízi: közös edzőtábort tart a szerbekkel a magyar válogatott

Február 17-től 20-ig közös edzőtábort tart Magyarország és Szerbia – Märcz Tamás kedd délután hirdette ki 21 tagú, újonc nélküli keretét.

Vízilabda: A válogatott keret mindig nyitott – Märcz Tamás

Märcz Tamás pólókapitánynak jó visszajelzés volt a debreceni világligatorna, a csapat februárban újra találkozik a szerbekkel az olimpiai felkészülés jegyében.

Év Sportolója Gála: foci vagy póló?

Hat éve már újra egy kategóriát képeznek a klubedzők és a szövetségi kapitányok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakemberek pedig idén az abszolút versenyben vettek részt.

Férfi vízilabda: 9 Európa-bajnok, 2 újonc a keretben a Világligára

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában – számolt be róla az MTI.

Férfi vízilabda: Märcz Tamás bő keretet hirdetett a Világligára

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bővebb, 20 fős keretét a férfi Világliga január elején Debrecenben rendezendő európai selejtezőtornájára. amelyből későbbi szűkítés során jelöli majd ki a viadalon szereplő 15 játékost – számolt be róla a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Férfi vízilabda: december végén kezdi el a felkészülést a magyar válogatott

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy készül, hogy a szezonban először december végén dolgozhat majd kiválasztottjaival, akiknek februárra az Egyesült Államokból van meghívása.

Sportkonferenciák: két nap az utánpótlásról és Tokióról

Világklasszis sportolók és a sportszakma legjobbjai is előadnak az utanpotlassport.hu hagyományos, ezúttal azonban online és két napon át zajló konferenciáján. A december 3-án és 4-én rendezendő – a járvány következményeire és a jövő évi tokiói olimpiára fókuszáló – internetes eseményen elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál, Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

Videó: „Egy óra alatt 6000 halálos fenyegetést kaptunk”

A Csisztu Sport Cast legutóbbi epizódjában a #thankscoach-mozgalom volt a középpontban, ezért Csisztu Zsuzsa három edzővel, Bánhidi Ákossal (rövid pályás gyorskorcsolya), Károlyi Andreával (3x3-as kosárlabda) és Märcz Tamással (vízilabda) beszélgetett.

Vízilabda: Kis Gábor élete születésnapját ünnepelte a Hajós Alfréd uszodában

A férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének programját színesítette a Masters-csapatok versengése, amelyet az olimpiai bajnokokból álló Millennium Masters nyert meg. A csapat többsége 20 éve Sydney-ben küzdött az olimpiai aranyéremért. Az NSO Tv-nek Märcz Tamás idézte fel az ötkarikás győzelmet, valamint az MK-döntő előtti megemlékezés kapcsán beszélt Benedek Tiborról is. Kis Gábor örömvízilabdával ünnepelte 38. születésnapját. 

Tokió 2020: Nehéz megmondani, jó-e nekünk az egyéves halasztás – Märcz

Sem férfi, sem női vízilabda-válogatottunknak nem jött rosszul a halasztás – tokiói sorozatunk utolsó része.

Férfi vízi: Nyitott szemmel járom a mérkőzéseket – Märcz

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kiemelten figyeli a Magyar Kupát, amelyben következnek az élesebb mérkőzések.

Gyász: csapattársak, barátok, játékosok is búcsúznak Benedek Tibortól

Közösségi oldalaikon is búcsúznak a csütörtökön 47 éves korában elhunyt Benedek Tibortól korábbi csapattársai, játékosai, barátai, tisztelői.

Vízilabda: a női és a férfi kapitánnyal is szerződést hosszabbítottak

Az olimpiai felkészülés nyugodt légkörének biztosítása érdekében egy évvel meghosszabbították Märcz Tamás és Bíró Attila, a magyar férfi és női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának szerződését.

Vízilabda: jövő héttől teljes kerettel készül a férfiválogatott

Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondása szerint jövő hétfőtől teljes kerettel készül a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Tokió 2020: Szomorúak vagyunk, de alkalmazkodunk – Märcz

A klasszikus csapatsportok közül a tokiói olimpiára egyetlen magyar csapatként olimpiai kvótát szerző férfi vízilabda-válogatott vezetői és tagjai is reagáltak a Nemzeti Sportnak a nyári olimpia elhalasztásának hírére.

A spanyol kapitány égi segítséggel remél magyarok elleni tokiói döntőt

Bár úgy érzi, megérdemelték volna az Eb-aranyat, az ezüsttel sem csalódott David Martín Lozano, a spanyol vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki Barcelonában adott exkluzív interjújában beszélt az őt az égből segítő édesapjáról és arról, hogy aláírná a tokiói magyar–spanyol döntőt.

Férfi vízi Eb: sokat jelentő siker 21 év után, de nem szabad elkényelmesedni

A huszonegy éve várt Európa-bajnoki győzelem után sem kényelmesedhet el a magyar férfi pólóválogatott, ha esélyesként akar menni az olimpiára.