Vízilabda: Benedek Tibor itt hagyta az örökségét – Märcz

Az Origo interjút készített a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Märcz Tamással, ebben szóba került az Év Sportolója Gála, a 2021-re halasztott tokiói olimpia és Benedek Tibor is.

Férfi vízi: közös edzőtábort tart a szerbekkel a magyar válogatott

Február 17-től 20-ig közös edzőtábort tart Magyarország és Szerbia – Märcz Tamás kedd délután hirdette ki 21 tagú, újonc nélküli keretét.

Vízilabda: A válogatott keret mindig nyitott – Märcz Tamás

Märcz Tamás pólókapitánynak jó visszajelzés volt a debreceni világligatorna, a csapat februárban újra találkozik a szerbekkel az olimpiai felkészülés jegyében.

Év Sportolója Gála: foci vagy póló?

Hat éve már újra egy kategóriát képeznek a klubedzők és a szövetségi kapitányok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó szakemberek pedig idén az abszolút versenyben vettek részt.

Férfi vízilabda: 9 Európa-bajnok, 2 újonc a keretben a Világligára

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában – számolt be róla az MTI.

Férfi vízilabda: Märcz Tamás bő keretet hirdetett a Világligára

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bővebb, 20 fős keretét a férfi Világliga január elején Debrecenben rendezendő európai selejtezőtornájára. amelyből későbbi szűkítés során jelöli majd ki a viadalon szereplő 15 játékost – számolt be róla a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Férfi vízilabda: december végén kezdi el a felkészülést a magyar válogatott

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy készül, hogy a szezonban először december végén dolgozhat majd kiválasztottjaival, akiknek februárra az Egyesült Államokból van meghívása.

Sportkonferenciák: két nap az utánpótlásról és Tokióról

Világklasszis sportolók és a sportszakma legjobbjai is előadnak az utanpotlassport.hu hagyományos, ezúttal azonban online és két napon át zajló konferenciáján. A december 3-án és 4-én rendezendő – a járvány következményeire és a jövő évi tokiói olimpiára fókuszáló – internetes eseményen elmondja gondolatait mások mellett Szabó Tünde, Dárdai Pál, Märcz Tamás, Wladár Sándor, Sós Csaba és Kopasz Bálint is.

Videó: „Egy óra alatt 6000 halálos fenyegetést kaptunk”

A Csisztu Sport Cast legutóbbi epizódjában a #thankscoach-mozgalom volt a középpontban, ezért Csisztu Zsuzsa három edzővel, Bánhidi Ákossal (rövid pályás gyorskorcsolya), Károlyi Andreával (3x3-as kosárlabda) és Märcz Tamással (vízilabda) beszélgetett.

Vízilabda: Kis Gábor élete születésnapját ünnepelte a Hajós Alfréd uszodában

A férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének programját színesítette a Masters-csapatok versengése, amelyet az olimpiai bajnokokból álló Millennium Masters nyert meg. A csapat többsége 20 éve Sydney-ben küzdött az olimpiai aranyéremért. Az NSO Tv-nek Märcz Tamás idézte fel az ötkarikás győzelmet, valamint az MK-döntő előtti megemlékezés kapcsán beszélt Benedek Tiborról is. Kis Gábor örömvízilabdával ünnepelte 38. születésnapját. 

Tokió 2020: Nehéz megmondani, jó-e nekünk az egyéves halasztás – Märcz

Sem férfi, sem női vízilabda-válogatottunknak nem jött rosszul a halasztás – tokiói sorozatunk utolsó része.

Férfi vízi: Nyitott szemmel járom a mérkőzéseket – Märcz

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kiemelten figyeli a Magyar Kupát, amelyben következnek az élesebb mérkőzések.

Gyász: csapattársak, barátok, játékosok is búcsúznak Benedek Tibortól

Közösségi oldalaikon is búcsúznak a csütörtökön 47 éves korában elhunyt Benedek Tibortól korábbi csapattársai, játékosai, barátai, tisztelői.

Vízilabda: a női és a férfi kapitánnyal is szerződést hosszabbítottak

Az olimpiai felkészülés nyugodt légkörének biztosítása érdekében egy évvel meghosszabbították Märcz Tamás és Bíró Attila, a magyar férfi és női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának szerződését.

Vízilabda: jövő héttől teljes kerettel készül a férfiválogatott

Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondása szerint jövő hétfőtől teljes kerettel készül a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Tokió 2020: Szomorúak vagyunk, de alkalmazkodunk – Märcz

A klasszikus csapatsportok közül a tokiói olimpiára egyetlen magyar csapatként olimpiai kvótát szerző férfi vízilabda-válogatott vezetői és tagjai is reagáltak a Nemzeti Sportnak a nyári olimpia elhalasztásának hírére.

A spanyol kapitány égi segítséggel remél magyarok elleni tokiói döntőt

Bár úgy érzi, megérdemelték volna az Eb-aranyat, az ezüsttel sem csalódott David Martín Lozano, a spanyol vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki Barcelonában adott exkluzív interjújában beszélt az őt az égből segítő édesapjáról és arról, hogy aláírná a tokiói magyar–spanyol döntőt.

Férfi vízi Eb: sokat jelentő siker 21 év után, de nem szabad elkényelmesedni

A huszonegy éve várt Európa-bajnoki győzelem után sem kényelmesedhet el a magyar férfi pólóválogatott, ha esélyesként akar menni az olimpiára.

Férfi vízi Eb: Ilyenkor megengedhetünk magunknak egy fél könnycseppet – Märcz

Märcz Tamás láthatóan elérzékenyült a Himnusz alatt, amely a magyar férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnoki győzelme után csendült fel a Duna Arénában. A szövetségi kapitány játékosként kétszer nyert Eb-t, de ez a budapesti győzelem a legkedvesebb a szívének. Manhercz Krisztián is mérhetetlenül boldog, Vámos Márton pedig arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy ezennel bejelentkeztek az olimpiai aranyra is.