Vb 2022: Egy játékost már biztosan nem vinnék a vb-re – Luis Enrique

A spanyol labdarúgó-válogatott leköszönő szövetségi kapitánya, Luis Enrique elmondta, a 26 fős világbajnoki keretből 25 játékos teljesítményével és hozzáállásával elégedett volt a tornán. Hogy ki az az egy futballista, akit otthon hagyott volna, az egyelőre titok maradt...

Spanyolország: Luis Enrique klubszinten vár új feladatra

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya készen áll új edzői feladatot vállalni, de elsősorban klubszinten folytatná a karrierjét.

Luis de la Fuente, a házon belüli megoldás – portré az új spanyol szövetségi kapitányról

Kisebb meglepetésre a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) már ma bejelentette a katari vb-kudarc után távozó Luis Enrique utódját Luis de la Fuente személyében. A 61 éves szakember neve nem mond sokat az átlagos futballszeretőnek, ezért utánajártunk, ki veszi át a 2010-es világbajnok „Vörös Fúria” irányítását.

Vb 2022: ez gyors volt! Megvan a spanyolok új kapitánya – hivatalos

Nem sokkal azután, hogy kiderült, leváltják Luis Enriquét, a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) bejelentette, hogy a 61 éves Luis de la Fuente veszi át a spanyol válogatott irányítását. 

Vb 2022: a bukás után leváltják a spanyol szövetségi kapitányt

A Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) hivatalos honlapján bejelentette: leváltja a katari világbajnokságon a nyolcaddöntőben búcsúzó válogatott szövetségi kapitányát, Luis Enriquét.

Videó: Hakimi a spanyolok kiejtése után Enriquének üzent a táncával?

Mint ismert, Spanyolország gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a tornától. A továbbjutást érő tizenegyest Asraf Hakimi szerezte, aki a spanyol keretből kimaradó Sergio Ramos csapattársa a Paris Saint-Germainnél.

Vb 2022: Enrique kérése után még kínosabb a nulla értékesített tizenegyes

Mint ismert, Spanyolország gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a tornától. A spanyol játékosok egyetlen tizenegyest sem tudtak értékesíteni, ez pedig Luis Enrique korábbi kérése miatt még kellemetlenebb a számukra.

Vb 2022: Olyanok voltunk, mint a passzívan játszó kézicsapat – spanyol lapszemle

A spanyol válogatott a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem tudta legyőzni Marokkót kedden, a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így tizenegyespárbajra került sor, ám ott az első három próbálkozását elrontotta, így búcsúzott a tornától. A spanyol sajtóban Luis Enrique felelőssége mellett többnyire azt taglalják, hogy a 2010-es győzelem óta mennyire rosszul alakul a történetük a vb-ken.

Vb 2022: A szülőknek hagyniuk kell, hogy a gyerekek élvezzék a sportot – Luis Enrique

Luis Enrique az egész világbajnokság alatt streamen keresztül kommunikál a csatornájára feliratkozókkal. Számos érdekes témát említett már, legutóbb éppen a sportoló gyermekek szüleihez intézett intelmeket.

Vb 2022: Rúgtak két gólt, és ha kell, rúghattak volna még kettőt – Luis Enrique

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bosszús a második félidő első öt perce miatt, ám a történtek fényében megérdemeltnek tartja Japán csoportelsőségét – és lát kockázatot abban, hogy a 2–1-es csütörtöki vereség következtében az E-csoport második helyére szoruló csapata Marokkóval találkozik a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Vb 2022: nem játszik Japán ellen a Barca középpályása – sajtóhír

Nem fog pályára lépni a spanyol labdarúgó-válogatott utolsó, Japán elleni világbajnoki csoportmeccsén Sergio Busquets, a Barcelona világbajnok játékosa – írta meg a Marca.

Vb 2022: Luis Enrique szívbe markoló üzenete a németek elleni meccs előtt

Luis Enrique, a németek elleni világbajnoki rangadóra készülő spanyolok szövetségi kapitánya az interneten is megemlékezett elhunyt kislányáról, aki 2019-ben, kilencéves korában halt meg daganatos betegségben.

Vb 2022: Ha Ferran Torres ezzel a gólörömmel rukkol elő, felzavarom a lelátóra – Luis Enrique

Tegnap este is a Twitchen válaszolt a szurkolók kérdéseire Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki kitért Ferran Torres és legidősebb lánya, Sira kapcsolatára is.

Vb 2022: Nem ideális a meccs előtti estén egy orgia – Luis Enrique

Hosszabb interjút adott a Twitchen Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki többek között arról beszélt, teljesen normálisnak tartja, ha játékosai szeretkezhetnek párjukkal.

Vb 2022: szégyent és fájdalmat érez a Costa Rica-i védő – nyilatkozatok

Spanyolország felejthetetlen, 7–0-s diadalt aratott Costa Rica felett szerdán, a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság E-csoportjában. A mérkőzés után boldog, mégis hideg fejjel gondolkozó spanyolok nyilatkoztak, a Costa Rica-iak viszont érhető módon nagy csalódottságuknak adtak hangot.

Vb 2022: Sergio Ramos nem lesz ott Katarban – keretet hirdettek a spanyolok

Kihirdette 26 fős keretét a katari labdarúgó-világbajnokságra az E-csoportban érdekelt spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique, aki nem hívta meg többek között a francia Paris Saint-Germain világ- és Európa-bajnok védőjét, Sergio Ramost. A névsorban hét Barcelona-játékos mellett csupán két Real Madrid-labdarúgó kapott helyet.

NL: Jordi Alba ott van, Marcos Alonso nincs a spanyol keretben

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a szeptemberi Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésekre.

NL: A lebonyolítást nagyon eltúlozták – Fernando Santos

Csütörtökön 20.45-től Spanyolország és Portugália egymás ellen kezdi meg a Nemzetek Ligája A-ligájában a 2. csoport küzdelmeit Sevillában – a mérkőzést az NSO-n élőben követhetik!

NL: Ansu Fati és két Real-játékos is tagja a spanyol keretnek

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a Csehország, Portugália és Svájc elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A szakvezető meghívót postázott az FC Barcelona hosszú kihagyás után ismét egészséges támadójának, Ansu Fatinak.

Vb 2022: a Barcelona klasszisa visszatérhet a spanyol válogatottba

Spanyol lapértesülések szerint Gerard Piqué, az FC Barcelona védője készen áll, hogy visszatérjen a spanyol labdarúgó-válogatottba.


Kézilabda Eb: Tudta-e?