Sznúker: Brecel legendák előtt nyerte meg a Hendry-trófeát

Luca Brecel győzelmével ért véget a Scottish Open a walesi Llandudnóban. A döntőben a belga 9–5-re győzte le a négyszeres világbajnok skót John Higginst.

Sznúker: a kínai Csao Hszin-tung az új brit bajnok

Az angliai Yorkban vasárnap a belga Luca Brecel és a kínai Csao Hszin-tung mérkőzött meg egymással az Egyesült Királyság bajnoki címéért sznúkerben, a sportág második legfontosabb tornáján. A tíz győztes frémig tartó döntőt Hszin-tung nyerte meg 10–5-re.

Sznúker: belga és kínai játssza a UK Championship döntőjét

Az angliai Yorkban szombaton eldőlt, hogy a belga Luca Brecel és a kínai Csao Hszin-tung mérkőzik meg egymással vasárnap az Egyesült Királyság bajnoki címéért sznúkerben, a sportág második legfontosabb tornáján.

Sznúker: jön a Wilson–O’Sullivan rangadó a UK Championshipen

Kialakult a negyeddöntő mezőnye a sznúker második legrangosabb pontszerző tornáján, az Egyesült Királyság bajnokságán Yorkban.

Itt a bizonyíték rá, hogy a sznúker az úriemberek sportága

A profi sznúkerjátékosok időnként második játékvezetőként is közreműködnek a meccseken, hiszen a közeg gyerekkoruktól sportszerűségre tanítja őket, s ez különlegessé és egyedivé teszi az egyre népszerűbb sportágat a mai eredménycentrikus világban.

Sznúker: minden idők leghosszabb vb-játékában búcsúzott a kiemelt

A világbajnoki címvédő Mark Williams mellett a 2010-es vb-győztes Neil Robertson és a 2005-ös bajnok Shaun Murphy is győzött a sheffieldi sznúker-világbajnokság első fordulójában, Murphy ráadásul 10:0-ra kisöpörte kínai ellenfelét. Eddig öt mérkőzés ért véget, ezeken egyetlen kiemelt búcsúzott el, a belga Luca Brecel negyedszer is kikapott a vb-főtábla nyitó körében.

Sznúker: 3 napig volt másnapos, az MU is gratulált neki – Trump Budapesten járt

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel, Jack Lisowski – ők voltak a IV. Magyar Snooker Gála sztárvendégei, akik egy-egy délutáni és esti programban kápráztatták el a sportág hazai rajongóit. Az eseményen az NSO Tv is ott járt, úgyhogy meg tudjuk mutatni Bingham 137-es brékjét, illetve Trumppal beszélgettünk is, például a Mesterek Tornáján aratott győzelme utáni háromnapos másnaposságról, a Manchester Unitedhez fűződő viszonyáról és a Ferrarijáról is.

Beszélgessen a sznúkervilág sztárjaival!

Január 26-án szombaton rendezik meg a IV. Magyar Snooker Gálát, amely az eddigi legnagyobb szabású hazai professzionális snookerrendezvény lesz, hiszen az eddigiektől eltérően nem kettő, hanem négy profi játékost láthatnak a hazai snookerrajongók a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. Az alapvető információk mellett a játékosokat is bemutatjuk 5-5 érdekességet megemlítve róluk. Korábbi cikkünkben Judd Trumpról és Luca Brecelről olvashattak, ezúttal Stuart Binghamet és Jack Lisowskit ismerhetik meg.

Megduplázott tét, négy snookersztár érkezik Magyarországra!

Január 26-án szombaton rendezik meg a IV. Magyar Snooker Gálát, amely az eddigi legnagyobb szabású hazai professzionális snookerrendezvény lesz, hiszen az eddigiektől eltérően nem kettő, hanem négy profi játékost láthatnak a hazai snookerrajongók a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. Az alapvető információk mellett a játékosokat is bemutatjuk öt-öt érdekességet megemlítve róluk. Elsőként Judd Trumpról és Luca Brecelről olvashatnak, míg Stuart Binghamet és Jack Lisowskit egy későbbi írásunkban ismerhetik meg.

Sznúker: újabb világsztárok, „dupla tét” a IV. Magyar Gálán

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit játékosa, Judd Trump és a 2015-ös világbajnok, Stuart Bingham is Budapestre látogat januárban a Magyar Snooker Gálán, ahol a korábbi évekkel ellentétben kettő helyett négy klasszis is bemutatót tart majd. 

Sznúker-vb: elsöprő játékkal kezdett a torna kínai favoritja

A sheffieldi sznúker-világbajnokság nagy esélyesének tartott Ting Csün-huj elsöprő játékkal 10–3-ra legyőzte a szintén kínai Hsziao Kuo-tungot a torna első fordulójában. Közben két kiemelt is elbúcsúzott: a 13. helyen rangsorolt belga Luca Brecel az angol Ricky Waldentől kapott ki, míg a 2015-ös világbajnok Stuart Bingham Jack Lisowski előtt hajolt meg.

Videó: a sznúkerjátékos CR-t idézte az asztal mellett

Luca Brecel első pontszerző sznúkerversenyét nyerte meg Kínában, a döntőben a korábbi világbajnok Shaun Murphyt győzte le. A öröm felhőtlen volt, az alábbi videó végén egy Cristiano Ronaldót idéző ünneplés is látható. A belga játékos a versenyen egyébként többek között Ronnie O'Sullivant is búcsúztatta.

Sznúker: O'Sullivan is behódolt a belga tehetség előtt

Luca Brecel győzelmével ért véget az Evergrande China Championship sznúkertorna Kantonban (Kuangcsou). A belga játékos, aki karrierje során először nyert pontszerző viadalt, a döntőben 10:5-re győzött a korábbi világbajnok angol Shaun Murphy ellen.

Sznúker-vb: O’Sullivan nyert, perelné a sportág vezéreit

Ronnie O’Sullivan a vártnál nehezebben, 10:7-re győzte le Gary Wilsont a sheffield-i sznúker-világbajnokság első fordulójában, majd sokadszorra is nekiesett a sportág vezetőinek.

Videó: hány perc alatt takarít le egy asztalt Ronnie O'Sullivan?

A szombaton kezdődő sznúker-világbajnokság eddig történetéből összegyűjtöttünk tíz különleges rekordot. Vizsgálódásunk tárgya a modern, vagyis az 1969 óta íródó korszak. Ön tudja, ki nyert a legfiatalabban világbajnoki címet? Milyen csúcsot tart az örökifjú Dracula? Legendás sportolók, megdönthetetlen rekordok.


Kézilabda Eb: Tudta-e?