Videó: amikor Berki Krisztián olimpiai aranyérmet nyert Londonban

„Magyar a lovasúr: Berki Krisztián a lólengés olimpiai bajnoka, egyben London harmadik magyar olimpiai aranyérmese Szilágyi Áron és Gyurta Dániel után” – írtuk 2012-ben, amikor Berki Krisztián hihetetlenül szoros verseny után olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett Londonban a brit Louis Smith-t megelőzve.

Torna: ismét visszavonul Berki korábbi legnagyobb ellenfele

Bejelentette visszavonulását a tornász Louis Smith, aki Berki Krisztián mögött ezüstérmes volt lólengésben a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es londoni olimpián.

Torna: két hónapos eltiltás az iszlám kigúnyolásáért

A Brit Tornaszövetség két hónapra eltiltotta a kétszeres olimpiai ezüstérmes Louis Smitht a sportoló iszlámon gúnyolódó videójáért.

Torna: elnézést kért Berki iszlám vallást gúnyoló riválisa

Louis Smith Berki Krisztián legnagyobb riválisa volt a 2012-es londoni olimpián. A brit tornászról nemrég kiszivárgott egy videó, amelyen egy társával együtt kigúnyolja az iszlám vallást. A sportoló társa, Luke Carson egy szőnyegen térdel, nevetve imádkozást imitál, közben pedig Allahu Akbar rigmusokat mondogatnak.

Londonban Berki, most Whitlock miatt könnyezett

Nagy-Britannia 120 év alatt egyetlen olimpiai bajnokságot sem nyert tornában, Rióban 90 perc alatt kettőt: Max Whitlock másfél óra alatt nemzeti hőssé vált, miután megnyerte a talaj- és a lólengésfinálét. A nőknél ugrásban Simone Biles végzett az élen, felemás korláton pedig az orosz Alija Musztafina megtörte az eddigi amerikai hegemóniát. A brit Louis Smith London (és Berki Krisztián aranya) után ismét nagyon kevéssel maradt le az elsőségről a lólengésfináléban - alighanem ő volt a legelkeseredettebb ember a csarnokban.

Rio 2016: ezúttal honfitársától kapott ki Smith lólengésben

A londoni olimpián Berki Krisztián mögött lólengésben ezüstérmet szerző Louis Smith Rióban is második helyen végzett. A brit tornászt ezúttal honfitársa, a nap folyamán már talajon is aranyérmes Max Whitlock előzte meg. Utóbbi négy éve bronzérmeseként végzett Berki és Smith mögött.

Torna Eb: Hidvégi Vid 5., Smith a lólengés kontinensbajnoka

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes brit Louis Smith győzelmével zárult a lólengés szerenkénti döntője a montpellier-i Európa-bajnokságon, Hidvégi Vid az ötödik helyen végzett. Ez volt a Berki Krisztián egyik nagy riválisának számító Smith első egyéni kontinensbajnoki címe – a brit tornászklasszis a csapattal viszont már nyert egy Európa-bajnokságot, ugyancsak a francia városban, még 2012-ben.

Torna: Berki és Smith először csap össze az olimpia óta

Berki Krisztián kedden útra kelt: Szöulba utazott egy meghívásos nemzetközi versenyre, ahová csak a legjobbakat invitálják. A lólengés magyar olimpiai bajnoka számára azonban nem csupán ezért (és a hosszú utazás miatt) lesz különleges ez a viadal, hanem azért is, mert a londoni olimpia döntője óta most először találkozik Louis Smith-szel, akit akkor - emlékezetes körülmények között - sikerült legyőznie.

Torna: „Van egy befejezetlen ügyem” - visszatér Berki nagy riválisa

Ismét teljes intenzitású edzésmunkát végez és visszatér a versenyekre Louis Smith, a britek olimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes lólengésspecialista tornásza.

Louis Smith végre nyert valamit 2012-ben - videó

Nem mondtuk, ő mondta, miután megnyerte a brit hírességek tévés táncversenyét. Legalább szépen ér véget az év.

Olimpia: brit riválisa magának akarja Berki Krisztián aranyát

Louis Smith, a londoni olimpián lólengésben ezüstöt szerző brit tornász szerint az ő gyakorlata erősebb volt, mint a győztes Berki Krisztiáné, ezért sürgeti: vizsgálják felül a gyakorlatok pontozását, és adják neki az aranyérmet.

Olimpia: Berki minden idők egyik legnagyobbja - Smith

Rendkívül szimpatikusan nyilatkozott a Berki Krisztián sikerét hozó olimpiai lólengésdöntő után Louis Smith, a finálé ezüstérmese, a magyar tornász legnagyobb riválisa.