Úszás: az Iron csapatát erősítő török Sakci Európa-csúcsot ért el

Csütörtökön és pénteken dupla fordulót rendeznek az ISL-sorozatban: a 7. forduló első napja után az Energy Standard csapata vezet.

Úszás, ISL: London csapata vezet, Hosszúék a harmadikok

Az Adam Peaty vezette London Roar áll az élen a nemzetközi úszóliga (ISL) 2. fordulójának első napja után a budapesti Duna Arénában, Hosszú Katinkáék a harmadikok.

Rp. úszó Eb: Késely Ajna bronz-, a férfiváltó ezüstérmes!

Késely Ajna bronzérmet szerzett a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokságon a női 400 méter gyors döntőjében. Az utolsó számban, a férfi 4x50 méteres vegyes váltó fináléjában a magyar csapat remek hajrával ezüstérmes lett.

Rp. úszó Eb: Lobanovszkij Maxim bronzérmes 50 m gyorson

Lobanovszkij Maxim bronzérmet szerzett férfi 50 méter gyorson a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján.

Rp. úszó Eb: Hosszú Katinka duplázott; Jakabos és Lobanovszkij bronzérmes

Hosszú Katinka Európa-bajnoki címet szerzett 200 méter pillangón a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján. Ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna a harmadik helyen végzett. Hosszú nem sokkal később 100 méter vegyesen is első lett, egyúttal megszerezte a magyar úszósport történetének 1000. érmét nagy világversenyeken 1896 óta. Az 50 méter férfi gyors döntőjében aztán Lobanovszkij Maxim új egyéni (és országos) csúcsot úszva bronzérmet nyert.

Úszó-vk: Hosszú és Milák is nyert pillangón a Duna Arénában

Öt magyar indulója is volt a női 200 méteres pillangóúszás döntőjének a Duna Arénában zajló budapesti úszóvilágkupa-verseny pénteki versenynapján, közülük a papírformának megfelelően Hosszú Katinka csapott elsőként a célba. Férfi 100 pillangón Milák Kristóf győzött, ő korábban 400 gyorson másodikként végzett.

Vizes vb: Hosszú Katinka és Milák Kristóf is másodikként jutott tovább

Folytatta nagyszerű szereplését Hosszú Katinka és Milák Kristóf a kvangdzsui világbajnokságon: előbbi 200 háton, utóbbi 100 pillangón jutott elődöntőbe a második legjobb idővel.

Úszó ob: Milák nyerte az Eb-döntőnek beillő 200 pillangót

Igazi sztárparádét hozott a debreceni úszó országos bajnokság 200 méteres pillangója: Milák Kristóf nagy versenyben győzött Kenderesi Tamás és Biczó Bence előtt, Cseh László csak a 4. lett.

Rp. úszó-vb: Hosszú négy tizeddel a mezőny előtt 100 vegyesen

Hosszú Katinka negyedik helyet szerzett a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság harmadik napján, az esti program egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében. 100 vegyesen kirobbanó magabiztossággal, a legjobb idővel jutott fináléba a bajai sportoló. Lobanovszkij Maxim nem jutott döntőbe 50 gyorson. Kirill Prigoda 200 mellen új világcsúcsot állított fel.

Rp. úszó-vb: Hosszú két számban jutott tovább, Lobanovszkij is elődöntős

Hosszú Katinka 200 méter háton a fináléba, 100 méter vegyesen az elődöntőbe jutott csütörtökön a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnokunk mellett először lépett tovább egy másik magyar is az előfutamokból, Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson lett elődöntős.

Úszó-vk: Hosszú 100 m vegyesen és 200 m pillangón is aranyérmes

Hosszú Katinka az első helyen zárt a nőknél 100 méter vegyesen a Duna Arénában zajló budapesti rövid pályás úszóvilágkupa délutáni fináléjában, ezzel begyűjtötte a 400. egyéni vk-érmét! Háromszoros olimpiai bajnokunk nem sokkal később 200 méter pillangón is diadalmaskodott. A férfiaknál 400 méter gyorson Holló Balázs a hatodik, Verrasztó Dávid a hetedik, Bernek Péter a nyolcadik lett, míg 100 méter vegyesen Dudás Dániel a 7., Földházi Dávid pedig a 8. helyen végzett. Férfi 200 méter háton Telegdy Ádám negyedikként, Bernek Péter hetedikként csapott a célba, később Cseh László 5. lett 100 méter pillangón, végül férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim szintén az 5.

Videó: a magyar váltó interjú közben tudta meg, döntős lett

Mint beszámoltunk róla, a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon a mix 4x100 méteres gyorsváltó előfutamaiban a magyar csapat Bohus Richárd, Lobanovszkij Maxim, Verrasztó Evelyn, Szilágyi Liliána összeállításban a 4. lett (3:30.80), és a hetedik legjobb idővel bejutott az esti fináléba. Az úszók ezt az interjú közben tudták meg...

Rp. úszó Eb: Hosszú 50 háton és 200 vegyesen is elsőként ment tovább

Szombat délelőtt folytatódott a rövid pályás úszó Európa-bajnokság Koppenhágában. Férfi 50 méter pillangón négy versenyzőnk szállt vízbe, továbbjutni azonban csak egyikőjüknek sikerült, Cseh Lászlónak a visszalépések miatt. Női 50 háton Hosszú Katinka „természetesen” a legjobb idővel ment tovább, akárcsak 200 vegyesen – utóbbin Verrasztó Evelyn is jól teljesített, ő negyedik lett. Férfi 100 gyorson Kozma Dominik és (szintén visszalépések révén) Németh Nándor, míg 100 vegyesen Földházi Dávid, női 100 pillangón pedig Szilágyi Liliána tudott bekerülni az elődöntőbe.

Rp. úszó Eb: hat magyar továbbjutó, két országos csúcs

Péntek délelőtt számos magyar versenyzővel folytatódott az úszók rövid pályás Európa-bajnoksága: Hosszú Katinka, Burián Kata, Szilágyi Liliána, Kapás Boglárka és a női 4x50-es gyorsváltó is döntőbe jutott, Lobanovszkij Maxim pedig szétúszásban szerezte meg az utolsó, elődöntőt érő helyet – utóbbi kettő országos csúcsot ért el.

Rp. úszó Eb: Hosszú világcsúcs közeli idővel elődöntős; taroltunk férfi 400 vegyesen

Csütörtök délelőtt folytatódott a rövid pályás úszó Európa-bajnokság Koppenhágában. Férfi 200 méter gyorson Kozma Dominik, Németh Nándor és Dudás Dániel sem jutott be a döntőbe, női 50 méter pillangón viszont Bordás Beatrix az utolsó helyet megkaparintva ott lesz a délutáni elődöntőben. Horváth Dávid nagyszerűen úszással, a 6. legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba 200 mellen, a nőknél 100 vegyesen Hosszú Katinka első helyen, a saját világrekordjától nem sokkal elmaradva jutott elődöntőbe, míg férfi 400 vegyesen a szabályok miatt lesz csak két magyar a döntőben Bernek Péter és Gyurta Gergely személyében.

Rp. úszó Eb: ötödik lett a 4x50-es férfi gyorsváltó

Ötödik lett a Lobanovszkij Maxim, Gyárfás Bence, Kozma Dominik, Takács Krisztián összetételű magyar férfi gyorsváltó 4x50 méteren a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon. Ezzel véget ért a szerdai versenynap, amelyen Hosszú Katinka arany-, Bernek Péter pedig ezüstérmet nyert.

Rp. úszó Eb: Hosszú és Bernek is a legjobb idővel döntős

Szerda délelőtt kezdetét vette a rövid pályás úszó Európa-bajnokság Koppenhágában. Hosszú Katinka 400 vegyesen és 100 háton is a legjobb idővel kezdett, előbbi versenyszámban ez rögvest döntőt is ért, ahogyan a 400 gyorson a legjobban kezdő Bernek Péternek is. Rajtuk kívül szerda délelőtt kiharcolta helyét a finálékban Földházi Dávid, Kapás Boglárka és a 4x50-es férfi gyorsváltónk is.

Vizes vb: Takács az elődöntőben, Lobanovszkij lemaradt

Takács Krisztián összesítésben a 16., míg Lobanovszkij Maxim egyéni csúcsot úszva a 18. helyen végzett a férfi 50 méteres gyorsúszásban a budapesti vizes világbajnokság péntek déli előfutamában. Takács ezzel bejutott az esti elődöntőbe, Lobanovszkij lemaradt róla.

Juniorvilágcsúcs Miláktól, öt magyar is elődöntős!

A magyarországi vizes világbajnokság péntek délelőtti úszóprogramjának mind a hat számában érdekeltek voltunk: versenyzőink ezúttal is nagyszerűen teljesítettek, és öten – név szerint Takács Krisztián, Cseh László, Milák Kristóf, Burián Kata és Hosszú Katinka – is bekerültek az esti elődöntőkbe. Nyolcszáz gyorson Kapás Boglárka a hatodik legjobb idővel jutott a fináléba, Késely Ajna, valamint a férfi 4x200-as gyorsváltónk viszont lemaradt róla. (Fotók: Koncz György)

Rp. úszó-vb: Hosszú a harmadik napon sem maradt arany nélkül

A windsori rövid pályás úszó-világbajnokság harmadik versenynapjának esti programjában két döntőben is úszott Hosszú Katinka, aki a 200 m hát fináléjában magabiztos teljesítménnyel, nagy fölénnyel győzött, és megszerezte a negyedik aranyérmét a vb-n. A 800 m gyorson már nem különösebben erőltette meg magát, nyolcadik lett. Három másik úszónk indult az elődöntőkben Hosszún kívül, de egyikük sem jutott döntőbe, csak Hosszú Katinka, aki a legjobb idővel kvalifikálta magát a 100 m vegyes fináléjába. Verrasztó Evelyn (100 m vegyes) a 13., Földházi Dávid (100 m vegyes) a 15., Lobanovszkij Maxim (50 m gyors) a 11. lett.