-->
Női kézi BL: a Fradi ellen parádézó Szikora mellett egy győri a forduló álomcsapatában

Az SG BBM Bietigheim magyar válogatott kapusa, Szikora Melinda lett a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójának legjobb kapusa az Európai Kézilabda-szövetségnél (EHF), hiszen 53 százalékos hatékonysággal védett az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni (40–20) mérkőzésen. A forduló álomcsapatába még a Győri Audi ETO KC beállója, Linn Blohm került be.

Női kézi: három győri játékos is kihagyja a telki edzőtábort

Betegség miatt Fodor Csenge és Linn Blohm sem vesz részt a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának telki edzőtáborában, míg a dél-koreai Rju Un Hi hazája válogatottjának összetartása miatt csak augusztus elején csatlakozik a kerethez – tájékoztatott a Rába-partiak honlapja.

Női kézi BL: Nem tudtuk kezelni az érzelmeinket; én is követtem el hibákat – Martín

Önkritikusan nyilatkozott a Vipers ellen elveszített Bajnokok Ligája-döntő után a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának vezetőedzője, Ambros Martín, míg a játékosai is csak keresték az okokat. 

Női kézi BL: „Most bejött a megérzésem, máskor nem biztos” – Martín a kapuscseréről

A Győri Audi ETO két kapusa, Silje Solberg és Amandine Leynaud is klasszis teljesítménnyel járult hozzá a Győri Audi ETO Bajnokok Ligája-döntőbe jutásához. Ambros Martín vezetőedzőnek bejött a megérzése, hogy a franciát küldi be az Esbjerg elleni elődöntő utolsó negyedére, Leynaud szerint igazán menő, hogy egy BL-fináléval tehet pontot kivételes karrierje végére. A dánok legjobbja, Henny Reistad csalódott amiatt, hogy a második félidőben nem találták meg a megoldást támadásban. 

Női kézi BL: Faluvégi Dorottya nagyon izgatott az első döntője előtt

Lehengerlő második félidei játékkal jutott be a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe. Az Esbjerg elleni, 32–27-es győzelmet követően Anne Mette Hansen és az első fináléjára készülő Faluvégi Dorottya nyilatkozott az NSO Tv-nek. 

Női kézi BL: öt győri került be az idény álomcsapatába

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének kezdetét megelőzően kihirdette a kupasorozat álomcsapatát, amelyet a Győri Audi ETO KC dominál.

A Győri ETO beállója egyedülálló kisgyerekes anyukaként is helytáll

Linn Blohm példája is bizonyítja, az anyaság és az élsport igenis megfér egymás mellett. A Győri Audi ETO KC Eb-bronzérmes svéd beállójának ráadásul egyedülálló kisgyermekes anyukaként kell helytállnia, mégsem panaszkodik, inkább szeretne másokat is bátorítani: nem kell megvárni a gyerekvállalással a profi karrier végét. Kisfiával együtt gyorsan beilleszkedett hazánkban, és nagy vágya, hogy klubjával a Bajnokok Ligájában felérjen a csúcsra.

Női kézi: három győri sérülten tért vissza az olimpiáról

A Győri ETO női kézilabdacsapatának három tagja is sérülten tért vissza az olimpiáról – tudtuk meg a csapat hivatalos honlapjáról.

Női kézi: Martín visszatér, Blohm és Pintea is a Győré – hivatalos

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján számolt be a keretet illető legfrissebb változásokról: az új vezetőedző a nyártól – a várakozásoknak megfelelően – Ambros Martín lesz, beálló posztra pedig érkezik Crina Pintea és Linn Blohm. Eduarda Amorim távozik, de nem vonul vissza, Beatrice Edwige és Puhalák Szidónia szintén máshol folytatja pályafutását. Görbicz Anita játékoskarrierjéről és a klubnál betöltendő jövőbeli szerepéről később születik döntés.

Női kézi: Amorim Edwige-zsel együtt Rosztovba tart – sajtóhír

A Kisalföld információi szerint Eduarda Amorim az idény végén mégsem vonul vissza a kézilabdától, hanem Győrből az egyik legnagyobb BL-riválishoz, a Rosztov-Donhoz igazol – a francia beállóval, Béatrice Edwige-zsel együtt.

Női kézi: a CSM fellélegezhet, meglepő átigazolások a láthatáron

Biztató híreket kaptak a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának játékosai, a román főpolgármester ugyanis ígéretet tett az elmaradt fizetések rendezésére, és hogy a jövőben is meghatározó európai együttesben gondolkodik. Közben lehetséges érkezőkről is írnak már a helyi sajtóban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?