Francia Kupa: otthon, másodosztályú csapat ellen esett ki a Monaco

Nyolcgólos mérkőzésen, tizenegyespárbaj után jutott be a Toulouse a labdarúgó Francia Kupában a legjobb 16 közé. A Guingamp 2–1-re nyert a Nancy ellen, a Monaco viszont meglepetésre hazai pályán kapott ki a másodosztályú Metztől, így kiesett a sorozatból.

PSG: Thiago Silva gesztusa megmutatja, miről szól a futball

Mint arról beszámoltunk, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte a harmadosztályú Les Herbiers-t a Francia Kupa döntőjében a Stade de France-ban, így sorozatban negyedszer is elhódította a trófeát. A díjátadó során Thiago Silva, a PSG csapatkapitánya megható gesztust gyakorolt a vesztes együttes tagjai felé.

Francia Kupa: elmaradt a csoda, sorozatban negyedszer is a PSG-é a trófea

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte a harmadosztályú Les Herbiers-t a Francia Kupa fináléjában a Stade de France-ban, így sorozatban negyedszer is elhódította a trófeát.

Francia Kupa: az 540 milliós PSG-re vár a 2 milliós Les Herbiers

Miközben a Magyar Kupában a Balmazújváros és a Puskás Akadémia is arra törekszik, hogy a Dorog 1952-es bravúrját megismételve 20 ezresnél kisebb lélekszámú települést képviselve bejusson a Magyar Kupa döntőjébe, Franciaországban már megtörtént a csoda.

Francia Kupa: bejutott a döntőbe a harmadosztályú Les Herbiers

Már a nyolcaddöntővel is története legjobb szereplését érte el az 1919-ben alapított Les Herbiers labdarúgócsapata, amely nem állt le, és végül úgy jutott el a Francia Kupa fináléjáig, hogy nem kellett élvonalbeli ellenféllel megmérkőznie. A keddi elődöntőben a szintén harmadosztályú Chambly ellen győzött 2–0-ra.

Francia Kupa: harmadosztályú csapat az elődöntőben!

A Les Herbiers jutott be elsőként a legjobb négy közé a labdarúgó Francia Kupában, miután a keddi negyeddöntőben tizenegyesekkel legyőzte a Lenst.


Kézilabda Eb: Tudta-e?