Kerékpár: Ullrich Armstrongnak vallott drogproblémáiról

Saját bevallása szerint három éve közel állt a halálhoz Jan Ullrich Tour de France-győztes korábbi országúti kerékpáros.

Kerékpár: Lance Armstrongot „motordoppinggal” vádolják

A Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) volt vezetője és egy szakíró is állítja, hogy a doppingolás miatt hét Tour de France győzelmétől is megfosztott egykori kerékpáros, Lance Armstrong csak EPO használatával nem érhette el eredményeit: mindketten biztosak benne, hogy a 49 éves bringás a kerékpárja vázába épített motorral is növelte teljesítményét.

Kerékpár: Lance Armstrong a doppingtól lett rákos?

Lance Armstrong egy új dokumentumfilmben ismét színt vall, szokás szerint meredek állítások kíséretében.

Kerékpár: 9 millió forintos biciklitúrát szervez Armstrong

Kerékpártúrát szervez Lance Armstrong Mallorcán, írja az amerikai bulvármédium, a TMZ. Az amerikai kerékpárossal akárki együtt tölthet közel egy hetet, aki kifizeti a több mint 9 millió forintos árát az utazásnak.

Kerékpár: Semmit nem csinálnék másképp – Armstrong

A doppingolásával lebukott és emiatt életre szóló eltiltással büntetett Lance Armstrong amerikai kerékpáros kijelentette, most sem csinálna semmit másképpen, mint ahogyan tette profi pályafutása során.

Kerékpár: Armstrong mesés rajtpénze a téma Ausztráliában

Mesés rajtpénzt kapott a 2009-es ausztrál körversenyen való részvételéért a doppingolással lebukott korábbi országúti kerékpáros, Lance Armstrong.

Kerékpár: életre szóló eltiltás Armstrong csapatfőnökének

A svájci Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta a Lance Armstrong szisztematikus doppingolását csapatvezetőként és menedzserként intéző Johan Bruyneel életre szóló eltiltását.

Kerékpár: Armstrong milliókat fizet, így elmarad a per

Egybehangzó médiaértesülések szerint a doppingolással lebukott ex-kerékpáros, Lance Armstrong ötmillió dollárt fizet az amerikai kormánynak, s ezzel elkerüli az ellene indított kártérítési pert, amely május 7-én kezdődött volna.

Kerékpár: májusban kezdődik Armstrong kártérítési pere

Május 7-én kezdődik meg a per a közel 100 millió dolláros kártérítésre igényt tartó amerikai kormány és az ex-kerékpáros Lance Armstrong ügyében.

A titkos verseny – Tyler Hamilton története

Tyler Hamilton a világ egyik legmagasabban jegyzett, legismertebb kerékpárversenyzője volt. 1998-tól 2001-ig a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong csapattársa volt, s oroszlánrészt vállalt Armstrong első három győzelmében. Azonban ő sem kerülte el a sorsát: 2004-ben doppingoláson kapták. Hogyan választhatta a doppingolást a kerékpárvilág egyik legkedveltebb versenyzője? A történet előrehaladtával mindenre fény derül: alulképzett orvosokra, machiavellista edzőkre és csapatigazgatóra, valamint az egész sportágat behálózó doppingkultúrára. Könyvismertetőnk.

Kerékpár: megkezdődhet a per Lance Armstrong ügyében

Egy szövetségi bíró döntése nyomán megkezdődhet a per a közel 100 millió dolláros kártérítésre igényt tartó amerikai kormány és az ex-kerékpáros Lance Armstrong ügyében.

Kerékpár: Armstrong visszautasítja a motordoppingvádakat

A Sky csapat és a tiltott szerek használata miatt lebukó Lance Armstrong is visszautasította, hogy minimotorokkal turbózták volna fel kerékpárjaikat. Az amerikai CBS televízió vasárnap esti műsora új információkkal szolgált a régóta napirenden lévő témával kapcsolatban.

A „Brangelina-válás” megrengette a világot, de van-e párja a sportvilágban?

Brad Pitt és Angelina Jolie két év házasság után elválik. A világot megrengette az amerikai álompár szétbútorozása, ám a sportvilág az utóbbi időben megmutatta, ott is vannak, akik tudják ezt durván és drágán csinálni. Íme, hét sportolói válás, ami után a „Brangelina” eltűnése máris kevésbé fáj.

A legnehezebb mérkőzés – nyolc sportoló, aki legyőzte a rákot

A rettegett kór a sportolókat sem kíméli. Szerencsére találunk olyan sportembereket, akik sikerrel fejezték be életük legnehezebb csatáját, megküzdöttek a rákbetegséggel, és reményt adhatnak a jelenleg a súlyos betegséggel küzdőknek. Nyolc gyógyulás történetét gyűjtöttünk össze.

Kerékpár: tíz évig őrzik a nagy körversenyek doppingmintáit

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tíz évig megõrzi a háromhetes körversenyek – vagyis a Giro d'Italia, a Tour de France és a Vuelta a Espana – elsõ öt helyezettjének doppingmintáit az esetleges későbbi újraellenőrzésekhez.

Tour: beszólt Froome-éknak Armstrong, újabb doppingügy?

Provokatív megjegyzést fűzött a Tour de France országúti kerékpáros körverseny keddi szakaszán erődemonstrációt tartó Chris Froome és csapata teljesítményéhez a doppingolás miatt hét Tour-elsőségétől megfosztott Lance Armstrong.

Disneyworld, szörf, helikopter - így nyaralnak a világsztár sportolók!

Kedden már bemutattuk, hogy a sztárlabdarúgók hogyan töltik nyári pihenésüket. Most jöjjenek a többi sportág képviselői a medencében borozgató korábbi győri kedvenctől a lazuló bokszkirályig.

Kerékpár: Armstrong szerint olyan lett, mint Voldemort

Újra hosszabb interjút adott a doppingolás miatt hét Tour de France-diadalától megfosztott, Lance Armstrong. A kerékpársport korábbi legendás alakja szerint manapság már olyan, mint Voldemort, a Harry Potter regényekből ismert gonosz szereplő.

Kerékpár: Armstrong hat órán át tárgyalt az enyhítésről

Az örökös eltiltásának enyhítésében bízó Lance Armstrong a múlt héten találkozott az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) elnökével. Sajtóértesülések szerint a doppingolás miatt a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott kerékpáros hat órán át tárgyalt Travis Tygarttal. A két fél egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Kerékpár: az UCI vezetői nem akadályozták meg a doppingot

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) korábbi vezetői nem akadályozták meg a dopping elterjedését, és tevékenységük hozzájárult ahhoz, hogy Lance Armstrongból szupersztár váljon. Ugyanakkor arra vonatkozó bizonyíték nincs, hogy az amerikai versenyző fizetett volna csalásainak eltitkolásáért – áll az UCI független reformbizottságának (CIRC) hétfőn közzétett jelentésében.


Kézilabda Eb: Tudta-e?