Lőrincz Tamás utolsó nagy dobására készül Tokióban

Olimpiai ezüstérmes klasszisunk a riói kudarc után abba akarta hagyni, s milyen jó, hogy nem tette: zseniális érzékkel megáldott, az érmek számát tekintve legeredményesebb birkózónk azóta tíz kilóval nehezebben is világ- és Európa-bajnoki címvédőként, első kiemeltként utazik Tokióba, hogy a lehető legszebben zárja le kivételes pályafutását.

Tokió 2020: Itt állunk az álmunk kapujában! – Lőrincz fivérek

A jövő hétvégi elutazás előtt sajtónyilvános edzést tartott Tatán az olimpiára készülő birkózóválogatott: az eseményen tokiói kvótásaink közül Sastin Marianna, Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor, valamint Korpási Bálint és Szőke Alex is ott volt.

Tokió 2020: kihirdették a magyar birkózócsapatot az olimpiára

Elnökségi ülést tartott a Magyar Birkózószövetség (MBSZ), amelyen egyéb napirendi pontok mellett kijelölték a hivatalos magyar csapatot a tokiói olimpiára – tájékoztatott a szervezet.

Tokió 2020: két magyar birkózó is első kiemelt lesz

A rangsorversenyek végeztével a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) lezárta az olimpiai súlycsoportok világranglistáit, amelyek alapján majd a kiemelést elkészítik a tokiói olimpián – tájékoztatott a a Magyar Birkózószövetség. 

Birkózás: minden magyar érmes a kötöttfogásúak olimpiai főpróbáján!

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) hírleveléből kiderül, hogy Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77) és Lőrincz Viktor is bronzérmet nyert vasárnap, a Törökországban rendezett Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékversenyen.

Birkózás: Szőke Alex ezüstérmes Isztambulban

Pénteken kezdődött Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékverseny Isztambulban, ahol a négy olimpiai kvótával rendelkező kötöttfogású magyar vesz részt – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség. 

15 év, 15 érem? – Lőrincz Tamás Tokióban koronázná meg fantasztikus pályafutását

A varsói Európa-bajnoki címével pályafutása 14. világversenyes érmét megszerző Lőrincz Tamás boldogan játszaná a békebíró szerepét, ha gyerekei a tokiói medálján civódnának, a következő főzőpartit nyári „nyugdíjazása” utánra tervezi, vb- és Eb-címvédőként pedig véletlenül sem mond le arról az álmáról, hogy öccsével, Viktorral mindketten éremmel térjenek haza a japán fővárosból.

Wrestling: Tamás Lőrincz considered the European Championships as a kind of test

Almost exactly a decade and a half after his first European Championship triumph in Moscow in 2006, Tamás Lőrincz was able to sit on the throne of European wrestling for the fourth time – this time in Warsaw in the 77-kilogram weight class. The Hungarian Wrestling Federation did an interview with him about his experiences there.

Birkózó Eb: Lőrincz Tamás aranyérmét el sem engedte a kisfia

Hétfő kora délelőtt hazaérkezett Varsóból a magyar birkózóválogatott utolsó csoportja. Az egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerző kötöttfogású versenyzőket a reptéren virággal, ajándékcsomaggal és pezsgővel köszöntötték. Lőrincz Tamás aranyérme gyorsan kisfia nyakába került, Kiss Balázs pedig arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy nem az Eb volt a karrierje utolsó fejezete. 

Birkózás: Lőrincz Tamás amolyan felmérőként tekintett az Eb-re

Szinte napra pontosan másfél évtizeddel első, 2006-ban, Moszkvában aratott Európa-bajnoki diadala után Lőrincz Tamás negyedszer is felülhetett az európai birkózás trónjára – ezúttal a 77 kilogrammosok között, Varsóban. A Magyar Birkózószövetség honlapja vele beszélgetett a történtekről.

Birkózó Eb: Lőrincz Tamás négyszeres Európa-bajnok!

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg szombaton a varsói birkózó kontinensbajnokságon, a fináléban török ellenfelet győzött le – számolt be róla az MTI.

Birkózó Eb: Lőrincz Tamás döntőbe jutott 77 kilogrammban

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás fináléba jutott a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokságon, miután az elődöntőben simán legyőzte német riválisát.

Birkózó Eb: Lőrincz Tamás elődöntős, Torba kikapott a negyeddöntőben

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában Lőrincz Tamás elődöntőbe jutott, a 63 kg-os Torba Erik ugyanakkor kikapott a negyeddöntőben a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Birkózó Eb: Lőrincz Tamás és Torba Erik is negyeddöntős

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában induló Lőrincz Tamás és a 63 kg-os Torba Erik is negyeddöntőbe jutott a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Birkózó Eb: Lőrincz Tamás továbbjutott, testvére kikapott

A Lőrincz testvérek közül a kötöttfogásúak 77 kg-os kategóriájában induló Tamás nyert, a 87 kg-osok között érdekelt Viktor kikapott első mérkőzésén a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján – írja az MTI.

Birkózás: három kvótásunkkal rajtol hétfőn az Eb

Április 19-én, hétfőn Varsóban a szabadfogásúak küzdelmeivel megkezdődik a 2021-es birkózó Európa-bajnokság.

Miként készül sportoló, edző, pszichológus a Covid-olimpiára?

Az éppen 100 nap múlva kezdődő tokiói olimpiát a járványhelyzet közepén rendezik meg, ami tovább nehezíti az egyébként is különleges felkészülést. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik, a sportpszichológus szerint pedig annak jobbak az esélyei, akit kevésbé rendítenek meg a körülmények.

Birkózás: a Lőrincz fivérek – ki a király és ki a főnök?

Az egyikről azt mondják, hogy egy szakmai zseni, a másikról, hogy ő sem kevésbé. Szorgalmuk mértékegység, ugratásaiknak se vége, se hossza. A világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás és a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Viktor, aki fiatalabb, de nagyobb és nehezebb, már összehozták nagy álmukat és ugyanazon a világversenyen állhattak dobogóra világ- és Európa-bajnoki döntőik után.

Birkózás: „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb”

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb” – mondta Lőrincz Tamás.