-->
Bolgár–magyar: Küldjön Balakov gratuláló üzenetet! – Lisztes

A Nemzeti Sport a magyar futball szereplőit kérdezte a csütörtöki Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőről. Tippeket is kértünk, és akárcsak jeles sportolóink esetében, ezúttal is mindenki magyar továbbjutást vár.

Sztoicskovéktól indultak, ma nincs topligásuk – a bolgár futball hanyatlása

A bolgár labdarúgó-válogatott 1994-ben Európa legjobbjai közé tartozott. A Hriszto Sztoicskov fémjelezte generációt követően, a 2004-es Európa-bajnokságon még részt vettek Dimitar Berbatovék, azóta viszont egyetlen nagy tornára sem jutott ki Bulgária, amelynek jelenlegi keretében nincs egyetlen, topligában szereplő légiós sem. A Magyarország elleni Eb-pótselejtezőt megelőzően a visszaesés okait vizsgáltuk helyi kollégánk segítségével.    

Balakov: Előre is elnézést kérek Lisztestől és Szabicstól

Az egykori 92-szeres válogatott bízik benne, hogy nem romlik meg a barátsága Lisztes Krisztiánnal és Szabics Imrével, amiért azt várja, a bolgár válogatott csütörtökön legyőzi a magyart a szófiai Eb-pótselejtezőn.

Bulgária: máris megvan Balakov utódja – sajtóhír

Bolgár lapértesülések szerint a Ludogoreccel 2015 és 2017 között három bajnoki címet szerző Georgi Dermendzsiev lesz a rasszista felhangokkal kísért botrány által megtépázott renoméjú válogatott szövetségi kapitánya.

Bulgária: a szövetség elnöke után a kapitány is távozott a posztjáról

Négy nappal az angolok elleni botrányos meccs után benyújtotta lemondását Kraszimir Balakov, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Eb 2020: négy bolgár szurkolót is előállított a rendőrség

A bolgár rendőrség egyelőre négy személyt állított elő, akik a gyanú szerint rasszista magatartást tanúsítottak a hétfői, Anglia elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Eb 2020: az angol játékosok megfontolták, levonuljanak-e a pályáról

„Ha valamelyik színes bőrű angol labdarúgónál volt a labda, a bolgár szurkolók egy csoportja rasszista módon kiabált, huhogott, sőt többen náci karlendítést imitáltak” – jelentette a Sky Sports az angol válogatott hétfői, Bulgária ellen 6–0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezője kapcsán. A botrányos meccs szünetében az angolok megvitatták, lejátsszák-e a második félidőt. Gareth Southgate büszke játékosaira, hogy nehéz körülmények között is jól teljesítettek.

NB I: Balakov a Puskás Akadémiához is küldött meghívót

A Puskás Akadémia honlapja arról számolt be, hogy ismét meghívót kapott hazája válogatottjába a klubhoz télen igazolt bolgár középső védő, Kamen Hadzsiev, így a Haladás bolgár támadója, Galin Ivanov mellett ő is képviselheti a NB I-et a Csehország és a Koszovó elleni Eb-selejtezőn.

Bulgária: Balakov lett a futballválogatott szövetségi kapitánya

Kraszimir Balakovot nevezték ki kedden a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Hertha: egymástól tanulna Dárdai és a 92-szeres bolgár válogatott

Edzői tréningen vesz részt a Hertha labdarúgócsapatánál Kraszimir Balakov, aki a német klub magyar vezetőedzőjétől, Dárdai Páltól igyekszik ellesni néhány szakmai fogást.

El: a DVTK is megtréfálta, de ez már sok volt a legendának

Lemondott posztjáról Kraszimir Balakov, a bolgár Liteksz Lovecs labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután együttese a lett Jelgava ellen már az Európa-liga első selejtezőkörében búcsúzott.

Videó: „Egy erős csapat kiesett, egy harcos továbbment”

A DVTK 3–2-es összesítéssel kiütötte a Liteksz Lovecset az Európa-liga 2. selejtezőkörében. A visszavágó után (1–2) a Diósgyőr vezetőedzője, Tomiszlav Szivics úgy fogalmazott, hogy egy nagyon erős csapat kiesett, míg egy nagyon harcos továbbjutott. A bolgár együttest irányító Kraszimir Balakov elmondta, több mint hétéves edzői pályafutása alatt egyszer sem küldték el a kispadtól, és állítása szerint azért rúgta el a labdát, hogy gyorsabban menjen a játék.

El: Balakov szerint Szivics jól végzi a munkáját

A Liteksz Lovecs labdarúgócsapatát irányító Kraszimir Balakov szerint Tomiszlav Szivics jól végzi a munkáját a Diósgyőrnél. A két csapat Európa-liga-selejtezős párharcát 3–2-es összesítéssel a DVTK nyerte meg, miután a nyíregyházi visszavágón a bolgár gárda csak 2–1-re tudott győzni.

El: Jó játékosai vannak a DVTK-nak, de a remény hal meg utoljára - Balakov

Kraszimir Balakov, a Liteksz Lovecs vezetőedzője szerint jó játékosok alkotják a rendkívül szervezetten játszó Diósgyőri VTK-t, amely Bulgáriában győzött 2–0-ra az Európa-liga-selejtezőben.

El: Balakov szerint a DVTK szép játékot játszik

Kraszimir Balakov, a Liteksz Lovecs labdarúgócsapatának vezetőedzője nem volt mindennel elégedett, még annak ellenére sem, hogy továbbjutottak az Európa-liga selejtezőjének első fordulójából.

Bulgária: költséget csökkentettek, mennie kell Balakovnak is

A bolgár labdarúgó-bajnokság negyedik helyén álló Csernomorec Burgasz és Kraszimir Balakov, a csapat vezetőedzője közös megegyezéssel szerződést bontott.

Bulgária: Balakov újra otthon, a Csernomorec Burgasz kispadján

Tizennyolc évvel azt követően, hogy játékosként külföldre igazolt, újra szerepet vállal a bolgár bajnokságban Kraszimir Balakov: a 92-szeres válogatott középpályás a Csernomorec Burgasz edzője lesz.


Kézilabda Eb: Tudta-e?