Női kézi: így készül a visszatérésre Kovacsics Anikó – videó

A magyar női kézilabda-válogatott és a Ferencváros csapatkapitánya, Kovacsics Anikó március 31-én, az Alba Fehérvár ellen szenvedett vállsérülést. A Fradi Média interjút készített az irányítóval, akinek visszatérését speciális vízi tornával próbálják felgyorsítani.

Női kéziválogatott: Lakatos Rita is meghívót kapott a vb-selejtezőkre

Elek Gábor szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott 20 fős keretét az Olaszország elleni április 16-i és 18-i világbajnoki selejtezőre. Az olimpiai selejtezőhöz képest Kovacsics Anikó sérülése miatt Lakatos Rita került be.

Női kézi NB I: Kovacsics megsérült, 17 góllal nyert az FTC

A női kézilabda NB I egyetlen szerdai mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán 17 góllal győzte le az Alba Fehérvárt.

Női kézi: Egy karrier csúcspontja, ha valaki részt vehet egy olimpián – Kovacsics

Csapatkapitányhoz méltó teljesítménnyel, végig vezérként mutatta az utat a Ferencváros irányítója, Kovacsics Anikó a magyar válogatottnak a múlt heti győri olimpiai selejtezőn. Motivációt merített a kvalifikációból, és csak Tokió lebeg a szeme előtt.

Női kézi olimpiai sel.: Ami az Eb-ről hiányzott, most megvolt – Elek

Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő szerbek elleni győzelem alkalmával a csapat győztes mentalistást mutatott, és nyoma sem volt annak az ijedtségnek, ami a decemberi Európa-bajnokságon jellemezte a társaságot.

Női kézi: Elek Gábor is csatlakozott a válogatotthoz

Mindenki a fedélzeten van az olimpiai selejtező előtt álló magyar női kézilabda-válogatottnál, ugyanis Elek Gábor is megérkezett Győrbe. Mint ismert, a szövetségi kapitány koronavírustesztje pozitív lett az elmúlt héten, és kérdéses volt, hogy egyáltalán csatlakozhat-e a csapathoz. 

Női kézi Eb: Feleslegesen magunkra vettük a terhet – Kovacsics Anikó

Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya szerint a saját maguk által támasztott elvárásnak nem tudtak megfelelni a dániai Európa-bajnokságon, ezért fontos, hogy már a tornák kezdete előtt úrrá kell lenniük a bennük lakozó feszültségen.

Női kézi Eb: Egyszer ide kellene nekünk is eljutni – Danyi Gábor

Danyi Gábor szerint testközelből megtapasztalhattuk a norvégok ellen, hogy a topegyüttesek milyen tempóval játszanak, egyszer ide kellene nekünk is eljutni. Elek Gábor, a magyar válogatott társ szövetségi kapitánya a számunkra tizedik hellyel záruló női kézilabda Európa-bajnokságról elmondta, közel vagyunk a realitáshoz, de ő is többre számított a csapattól. 

Női kézi Eb: ökörkörben Kácsor Gréta a legjobb, de Danyi Gábor a legnagyobb kártyás

Jókedvűen várja a magyar női kézilabda-válogatott a németek elleni középdöntős mérkőzést a dániai Európa-bajnokságon. A csoportkör után a lányoknak három szabadnap is megadatott, ezalatt az edzések és a következő ellenfélre való készülés mellett a pihenésre is volt lehetőségük. A szabadidőt továbbra is kártyajátékokkal ütik el. 

Női kézi Eb: Bosszantó, hogy egy ilyen esélyt kiadtunk a kezünkből – Bíró Blanka

Hiába a jó első félidő, a magyar női kézilabda-válogatott 28–24-es vereséget szenvedett a hollandoktól a dániai Európa-bajnokság csoportkörének záró napján. A mérkőzés után – amely arról is döntött, hogy nulla pontot visz a csapat a középdöntőbe –, Bíró Blanka és Kovacsics Anikó értékelt. 

Női kézi Eb: Végig kerestük a megoldást, de nem nagyon találtuk – Kovacsics

A horvátok elleni 24–22-es vereséggel kezdte a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságot. A mérkőzés után Kovacsics Anikó és Márton Gréta válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire. 

Női kézi: az MKSZ részéről nincs célkitűzés az Eb-re

Sajtótájékoztatót tartott a magyar női kézilabda-válogatott, amely pénteken elutazik Svédországba, hogy felkészülési mérkőzéseket játsszon a december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokság előtt. Görbicz Anita, Danyi Gábor, Elek Gábor, Kovacsics Anikó és Tóth Eszter nyilatkozott a közelgő torna kapcsán.

Női kézi BL: „Ezt kellett csinálnunk” – Elek Gábor a taktikáról

Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 4. fordulójában a nyolc játékosát is nélkülözni kényszerülő FTC-Rail Cargo Hungaria szenzációs második félidei teljesítményének köszönhetően 24–21-re nyert a dán Esbjerg vendégeként. A mérkőzés után a magyar csapat irányítója, Kovacsics Anikó, illetve vezetőedzője, Elek Gábor értékelte a történteket.

Női kézi: „Látszik a csapaton, hogy van mit felfrissíteni" – összetartáson a válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott szeptember 29. és október 3. között összetartásra gyűlt össze Budapesten, hogy márciust követően újra együtt edzhessenek a játékosok. A közös munka tapasztalatairól Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok, valamint Kovacsics Anikó csapatkapitány nyilatkozott az MKSZ médiastábjának.

Jótékonyság: Kovacsics Anikó Hétköznapok Hőse-díjat kapott

Kovacsics Anikó, a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója kapta a Hétköznapok Hőse-díjat 2020-ban – értesítették a Nemzeti Sportot a szervezők.