Birkózás: Korpási arany-, Lévai Zoltán ezüstérmes az egyéni vk-n

Kötöttfogású nagyágyúink közül Korpási Bálint megnyerte a 72 kilósok döntőjét, míg Lévai Zoltán ezüstérmet szerzett vasárnap 77 kg-ban a belgrádi egyéni világkupán. 

Birkózás: Korpási és Lévai döntős a belgrádi vk-versenyen

Szombaton Belgrádban elkezdődött a pandémiával sújtott 2020-as év fő versenye, az egyéni világkupa. A Magyar Birkózószövetség beszámolója szerint az első napon a magyarok közül négy kötöttfogású versenyző volt érdekelt.

Birkózás: Ilyen hosszú kihagyásra még sosem volt példa – Korpási Bálint

Szombaton a kötöttfogásúak versenyével rajtol a belgrádi vb-pótló birkózó világkupa, amely kilenc hónap után az első nagy nemzetközi verseny.

Birkózás: a pandémia is alakította a világkupacsapatot

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) novemberi döntése alapján a vb helyett egyéni világkupát rendeznek december 12. és 20. között Belgrádban, természetesen speciális egészségügyi intézkedésekkel. A sportág nagyhatalmai közül néhány nem vállalta a részvételt, Magyarország viszont igen, ám a mi csapatunk sem tud kiállni a legjobb összeállításában különböző okok (betegség, sérülés, felfüggesztett kerettagság, szakmai érvek) miatt – olvasható a Magyar Birkózószövetség hírlevelében.

Birkózás: Korpási még nem mondott le a sikeres olimpiai részvételről

Korpási Bálint kötöttfogású birkózó az egyéves halasztás ellenére nem mondott le arról, hogy súlycsoportot váltva kijusson a tokiói olimpiára és ott jól szerepeljen.

Birkózás: Korpási Bálint plusz tréning gyanánt vásárol

A BVSC világbajnok és Európa-bajnok birkózójának, Korpási Bálintnak nagyon nem jött jól a kvalifikáció és az olimpia egyéves eltolása, de tudja, most nem ez a legfontosabb. Addig is alternatív módszerekkel igyekszik formában maradni.

Birkózás: szabadulószobában járt három világbajnokunk

A napokban szabadult Lőrincz Tamás, Kiss Balázs és Korpási Bálint. Nem, három birkózó-világbajnokunk természetesen semmi törvénybe ütközőt nem tett, hiszen a szőnyegen kívül is példamutató sportemberek – pusztán arról van szó, hogy sikerrel kijutottak az egyik budapesti szabadulószobából. 

Birkózó-vb: tömeg várta az éjfélkor landoló érmeseket – galéria

Szerdán éjfél körül Nur-Szultanból Budapestre érkezett az „aranygép”, amely az olimpiai kvalifikációs vb-ről hozta haza a kötöttfogású birkózó-válogatott tagjait, köztük a világbajnok Lőrincz Tamást, az ezüstérmes Lőrincz Viktort és a bronzérmes Korpási Bálintot. A kései óra ellenére a repülőtéri fogadáson ott volt többek között Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség és Gergely István, a BHSE elnöke.

Birkózó-vb: Korpási Bálint bronzérmet szerzett 72 kg-ban

Az egy nappal korábban fájó módon elveszített elődöntője után a vasárnapi bronzmeccsét nagyon simán nyerte meg Korpási Bálint, a BVSC világ- és Európa-bajnoka ezzel nem mindennapi tettet vitt véghez: sorozatban a negyedik vb-jén is felállhatott a dobogóra!

Birkózó-vb: Korpási Bálint kikapott az elődöntőben

A tavaly ezüstérmes Korpási Bálint technikai tussal kikapott Abujazid Mancigovtól a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szombati nyitónapján.

Birkózás: Barka és Korpási aranya, további 6 érem Varsóból és Dortmundból

Remekeltek a magyar birkózók Lengyelországban és Németországban. Előbbi helyszínen a 2019-es Európa-bajnok Barka Emese, utóbbin a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint szerzett aranyérmet.

Birkózás: hazánk rendezi az európai olimpiai kvalifikációs versenyt

A Magyar Birkózószövetség beszámolója szerint Magyarország rendezheti a 2020-as európai olimpiai kvalifikációs versenyt. Hatalmas sportdiplomáciai siker ez, hiszen Azerbajdzsán, Szerbia és Olaszország is pályázott.

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

Birkózó-vb: így ünnepelte Bácsi Péter a világbajnoki címét – GALÉRIA

A budapesti világbajnokság arany- és ezüstérmet hozó pénteki napjának legjobb fotói. Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a birkózó-vb-n, mivel péntek este a kötöttfogás 82 kilogrammos súlycsoportjának fináléjában 0:3-ról 4:3-ra legyőzte a török Emrah Kust.

Birkózó-vb: Az olimpia után ebben állapodtunk meg – Bácsi Péter

Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a budapesti birkózó-világbajnokságon, mivel péntek este a kötöttfogás 82 kilogrammos súlycsoportjának fináléjában 0:3-ról 4:3-ra legyőzte a török Emrah Kust. Korpási Bálint a 72 kilósok döntőjében 2:1-re kikapott a német Frank Stäblertől, így ezüstérmes. Természetesen mindkét magyar érmessel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Birkózó-vb: Bácsi Péter aranyérmes, Korpási ezüstöt nyert

Bácsi Péter megszerezte a magyar csapat első aranyérmét a budapesti birkózó-világbajnokságon, mivel péntek este a kötöttfogás 82 kilogrammos súlycsoportjának fináléjában 0:3-ról 4:3-ra legyőzte a török Emrah Kust. Korpási Bálint a 72 kilósok döntőjében 2:1-re kikapott a német Frank Stäblertől, így ezüstérmes.

Birkózó-vb: Bácsi Péter döntőbe jutott, majd kisfiával az ölében állt kameránk elé

A kötöttfogásúak is elkezdték szereplésüket a budapesti birkózó-világbajnokságon csütörtök délelőtt, majd délután elsőként Korpási Bálint lépett szőnyegre a 72 kilósok elődöntőjében, s kiharcolta a fináléba jutást. A folytatás is remekül sikerült, Bácsi Péter hátrányból fordítva, technikai tussal legyőzte kirgiz ellenfelét és ő is bekerült a pénteki döntőbe. Természetesen az NSO Tv stábja mindkét birkózóval beszélt az elődöntő után, Bácsi az egyik kisfiával állt kameránk elé.

Birkózó-vb: Korpási és Bácsi döntős – Barka Emese bronzérmes!

A kötöttfogásúak is elkezdték szereplésüket a budapesti birkózó-világbajnokságon csütörtök délelőtt, majd már délután magyar részről elsőként Korpási Bálint lépett szőnyegre a 72 kilósok elődöntőjében, s kiharcolta a fináléba jutást. A folytatás is remekül sikerült, Bácsi Péter hátrányból fordítva, technikai tussal legyőzte kirgiz ellenfelét, ezzel ő is bekerült a pénteki döntőbe.  Este hét után Barka Emese az 57 kilósok között megszerezte a magyar válogatott első érmét. A nap utolsó magyar résztvevőjeként Sastin Marianna (62 kg) szintén bronzért lépett szőnyegre, ám kikapott ukrán ellenfelétől, így az ötödik helyen zárt.