Kajak-kenu: Kopasz Bálint a párizsi olimpiáig Győrben marad

Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint a 2024-es párizsi játékokig továbbra is a Graboplast Győr kajakosa marad – számolt be az MTI.

Videó: Kopasz Bálint édesanyja nem merte nézni fia olimpiai döntőjét

Mint ismert, Kopasz Bálint férfi kajak egyes 1000 méteren lett olimpiai bajnok Tokióban. A 24 éves sportoló a Csisztu Sport Cast legújabb adásában elárulta, mikor volt a legboldogabb. Édesanyja, Demeter Irén – aki az edzője is – nem merte nézni a táv első felét a tokiói fináléban.

Párizs 2024: Kopasz Bálint ismét a királyszámban indulna

A kajak egyes 1000 méter tokiói bajnoka, Kopasz Bálint decemberben kezdi újra az edzéseket, a 2024-es olimpián pedig ismét szeretne indulni a királyszámban – írja az MTI.

Ezüstvasárnap a rövidebb távokon: négy második hely a kajak-kenu vb záró napján

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi 200 és 500 méteres döntőiben.

Kajak-kenu vb: világbajnok a Kozák, Csipes duó és Gazsó

Két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati döntőiben.

Kajak-kenu vb: Kopasz Bálint ezüstérmes 1000 méteren

Kopasz Bálint ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 1000 méteres versenyében a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati napján.

Kajak-kenu vb: futamgyőzelemmel döntőben a címvédő női kajak négyes

A péntek délelőtt vízre szállt hat magyar egység közül három egyből a döntőbe jutott előfutamából, három viszont délután még középfutamra kényszerül, míg a címvédő és olimpiai bajnok magyar női kajak négyes meggyőző teljesítménnyel nyerte pénteki előfutamát 500 méteren, így már készülhet a vasárnapi döntőre a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon – közölte az MTI.

Kajak-kenu: négy új örökös bajnok a szövetség dicsőségfalán

A tokiói olimpia és paralimpia után négy új név került fel a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) dicsőségfalára, amelyen az örökös bajnokoknak állítanak emléket.

Kajak-kenu vb: tíz olimpikon a magyar keretben

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége csütörtökön elfogadta a Hüttner Csaba szövetségi kapitány által kijelölt keretet a szeptemberi, koppenhágai világbajnokságra – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: oklevél az olimpián részt vevő győri sportolóknak

A tokiói olimpián részt vevő győri sportolókat, edzőiket és sportvezetőket köszöntötte Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester a győri városházán hétfőn, majd elismerő okleveleket adott át.

Kajak-kenu ob: Kopasz Bálint egysége nyert Tótkáék ellen

A versenyhétvége legnagyobb érdeklődéssel várt futamában, K–2 500 méteren Kopasz Bálint egysége nyert Tótka Sándorék ellen, így az 1000 egyes tokiói győztese indulhat Erdőssy Csabával az új olimpiai számban a kajak-kenu világbajnokságon.

Kajak-kenu: Kopasz a fő számával csak a keringését indította be

Az 1000 méteres futamokkal kezdődött el a kajak-kenusok háromnapos országos bajnoksága, a kenus Balla Virág háromból három döntőt nyert meg, és sok tehetséges fiatal nyakába is került medália.

Tokió 2020: íme, az összes magyar érem egy videóban

Véget ért a tokiói olimpia, amelyen 20 érmet nyertek a magyar sportolók. Most megmutatjuk a játékok összes magyar érmét videós összeállításunkban.

Tokió 2020: íme, a magyar sportolók legemlékezetesebb pillanatai – videó

Véget ért a tokiói olimpia, melyen 20 érmet nyertek a magyar sportolók. Videón mutatjuk be az összes érmünket – Szilágyi Áron történelmi sikerétől a férfi pólósok bronzmeccséig.

Kopasz Bálint: Mindent a kajaknak rendeltem alá, elvitte az egész eddigi életemet

Ami sokaknak talán furcsa, nekik természetes: nem edző-tanítvány duóként értek fel a csúcsra Tokióban. Az aranyérem egy édesanya és fia, Demeter Irén és Kopasz Bálint közös munkájának gyümölcse.

Tokió 2020: Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a záróünnepélyen

A kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a tokiói olimpia vasárnapi záróünnepségén – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: a 4. lett Nádas és Kopasz K–2 1000 méteren

A 4. helyen végzett a Nádas Bence, Kopasz Bálint egység a férfi kajak kettesek 1000 méteres számában a tokiói olimpián. 

Tokió 2020: Tótka Sándor olimpiai bajnok, Csipes Tamara ezüstérmes

Csütörtökön újabb négy kajak-kenu versenyszám fináléját rendezték a tokiói olimpián. Férfi kajak egyes 200 méteren Tótka Sándor olimpiai bajnok, Csizmadia Kolos negyedik lett. Női kajak egyes 500-on Csipes Tamara lett ezüstérmes, Kozák Danuta pedig negyedik, csakúgy, mint a férfi kajak kettesek 1000 méteres távján Nádas Bence és Kopasz Bálint.

Tokió 2020: A legjobb helyre került az aranyérem – Hüttner Csaba

Amint arról már korábban beszámoltunk, egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpia 11. napján. A megmérettetések után Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya értékelt lapunknak.

Tokió 2020: Akár még három olimpia is bennem lehet – Kopasz Bálint

Magyarország 180. ötkarikás aranyérmét szerezte Kopasz Bálint K–1 ezer méteren. Az eredményhirdetés után beszélgettünk a 24 éves klasszissal.