Vitorlázás: stabil alapra építkezhet az új elnök

A korábbi elnök elvégezte a munkát, amit vállalt, az új pedig továbbvinné az örökséget. Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vitorlás Szövetség: a leköszönő dr. Kollár Lajost Gerendy Zoltán váltja az elnöki székben.

Vitorlázás: lemondott a szövetség elnöksége

A tervezhetőbb jövő és a 2021-re halasztott tokiói olimpia zavartalan felkészülési időszakának megteremtése érdekében pénteken lemondott a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége.

Kékszalag: több mint 600 hajót várnak az idei tókerülő vitorlásversenyre

A szervezők több mint 600 hajót várnak Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenyére, az 51. Kékszalag Nagydíjra, amely július 18-án reggel 9 órakor rajtol Balatonfüredről. 

Vitorlázás: újraválasztották a magyar szövetség elnökét

Ismét Kollár Lajost választotta meg elnöknek a Magyar Vitorlásszövetség (MVSZ) közgyűlése csütörtökön. Az érsebész professzor, aki egyetlen jelölt volt a posztra, 2013 óta vezeti a szövetséget.

Vitorlázás: újra Kollár Lajost jelölték az MVSZ elnökének

A jelenlegi vezető, Kollár Lajos az egyetlen jelölt a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöki posztjára.

Hegymászás: Tovább kell lépni - Kollár Lajos

Tovább kell lépni, mert ez adja meg a tiszteletet az áldozatoknak – mondta Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője azon csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen a Kancsendzöngán történtekről volt szó. A rendezvényen a két eltűnt magyar hegymászóra, Erőss Zsoltra és Kiss Péterre néma felállással emlékeztek.

Hegymászás: a víz hiányán múlhatott Erőss Zsolt élete

Új információkat osztott meg Kollár Lajos, a „Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciós sorozat vezetője a 4bakancs.comnak adott telefonos interjújában a Kancsendzöngát (8586 méter) meghódító Erőss Zsolt és Kiss Péter május 20-i eltűnésével kapcsolatban. Kollár szerint „banális" dolgon, a víz hiányán múlt Erőss élete. 

Kancsendzönga: Erőssék fent a 8586 méteres csúcson

Nepáli idő szerint ma 18 órakor, több mint 24 órás (!) mászás után Erőss Zsolt és Kiss Péter feljutott a Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsára, ezzel megvan a magyar expedíciózás történetének 12-ik nyolcezrese is!

Kancsendzönga: tolódott a magyarok csúcstámadása

Erőss Zsolt jelentése szerint a 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíciónak (Erőss Zsolt, Kiss Péter és Jaroslav Dutka) még várnia kell a csúcstámadással, ugyanakkor sokáig már nem késlekedhetnek, mert közeledik a monszun. Előreláthatólag május 19. néz ki a legalkalmasabb időpontnak.

Vitorlázás: Kollár Lajos a szövetség új elnöke

Kollár Lajos lett a Magyar Vitorlásszövetség (MVSZ) új elnöke. A pénteki, balatonfüredi tisztújító közgyűlésen a megválasztott elnök 109, míg az eddigi elnök, Gál András Levente 69 szavazatot kapott.

Kancsendzönga: már áll a hármas tábor hétezer méteren

Kollár Lajos, a 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció (Kolláron kívül Erőss Zsolt, Kiss Péter és Jaroslav Dutka) vezetőjének jelentése szerint már áll a hármas tábor 7000 méteren, ezzel befejeződött az akklimatizációs időszak, hamarosan jöhet a csúcstámadás!

Hegymászás: áll a 2-es tábor, három nap múlva épül a 3-as is

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció (Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Kiss Péter, Jaroslav Dutka és a trekkinges Kovács Gábor) már kiépítette a kettes tábort, és két nap múlva kezdődhet a hármas kiépítése is.

Hegymászás: Erőssék kiépítették az I. tábort a Kancsendzöngán

Erőss Zsolt telefonos jelentése szerint a 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció három tagja (Erőss Zsolt, Kiss Péter és Jaroslav Dutka) kiépítette az I. tábort 6200 méteren, majd visszatért az alaptáborba.

Hegymászás: Erőssék továbbra is küzdenek az áramért

Kollár Lajos, a 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció (Kolláron kívül Erőss Zsolt, Kiss Péter, és Jaroslav Dutka) vezetőjének telefonos jelentése szerint egyelőre alig van áramuk, mindkét aggregátor elromlott az alaptáborban, de jól vannak.

Hegymászás: Erőssék 3-4 nap múlva érhetik el az alaptábort

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció (Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Kiss Péter, Jaroslav Dutka és a trekkinges Kovács Gábor) három-négy nap múlva érheti el az alaptábort.

Hegymászás: jól halad a magyar Kancsendzönga-expedíció

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció (Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Kiss Péter, Jaroslav Dutka és a trekkinges Kovács Gábor) a 2100 méteres Yampudiból indulva pénteken elérte a Lassiya hágót (3410 m). Vasárnap a csapat továbbhaladt a 3868 méteren fekvő Cheramba.

Hegymászás: Erőssék útban az alaptábor felé - a helyszínről

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció tagjai (Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Kiss Péter, Jaroslav Dutka és a trekkinges Kovács Gábor) megkezdték a hosszú túrát az 5300 méter magasan fekvő alaptáborba. Az alábbiakban Kollár Lajos expedícióvezető helyszíni beszámolóját olvashatják az elmúlt napokról.

Hegymászás: Kőrösi Csoma sírját is meglátogatták Erőssék

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció tagjai (Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Kiss Péter, Jaroslav Dutka és a trekkinges Kovács Gábor) az indiai Dardzsilinben jártak, ahol meglátogatták Kőrösi Csoma Sándor sírját. Azóta visszaértek Nepálba, és megkezdik a hosszú, a tervek szerint kilencnapos túrát az 5300 méter magasan fekvő alaptáborba. Az első állomás Phidim lesz.

Hegymászás: a Kancsendzönga-expedíció megérkezett Nepálba

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció hosszú utazás, és két átszállás után megérkezett a nepáli fővárosba, Katmanduba. A Kollár Lajosból, Erőss Zsoltból, Kiss Péterből és Jaroslav Dutkából álló csapatnak Moszkvában nyolc, Delhiben tizenhat órát kellett várakoznia a csatlakozásra.

Még Erőss Zsolt sem lép a szent hegyre

Erőss Zsolt és Kollár Lajos kedden megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, szerdán pedig útnak is indult a Magyarok a világ nyolcezresein szervezésében a 2013-as Himalája-expedíció. A vállalkozás célja a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsa, a 8586 méter magas Kancsendzönga. A magyar csapat tagjaival beszélgettünk.