Vegyes páros curling ob: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt nyolcadik aranya

A címvédő Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt nyerte meg a vegyes párosok curling országos bajnokságát, így ők képviselhetik a magyar színeket az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon április végén.

Curling ob: Palancsa és Kiss döntő meccs után lett bajnok

A magyar szövetség honlapja szerint a hatnapos esemény végjátékában, a két nyert mérkőzésig tartó döntőben a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt és a vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó, Nagy György páros harcolt egymással.

Curling: új edzővel készül a világbajnok vegyes páros

David Wills személyében új edzővel készül a jövőben a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt vegyes páros, amelynek célja, hogy első magyarként kvalifikálja magát curlingben a téli olimpiára.

Curling: WCT-versenyt nyert a Palancsa, Kiss páros

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt vegyespáros megnyerte a németországi Geisingben rendezett a World Curling Tour-versenyt.

Curling-vb: nem jutott be a nyolc közé a magyar vegyes páros

Az eddig hibátlan magyar kettős kisebb meglepetésre simán kikapott japán ellenfelétől a norvégiai vegyes páros curling-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így kiesett.

Curling-vb: a magyar páros hétből a hetedik meccsét nyerte meg

Hetedik mérkőzésén is győzött a magyar kettős a norvégiai vegyespáros curling-világbajnokság csoportküzdelmeiben, így Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya százszázalékosan zárta szereplését a nyolcasban.

Curling-vb: a hatodik magyar siker csoportgyőzelmet ért vegyespárosban

Hatodik mérkőzésén is győzött a magyar kettős a norvégiai vegyespáros curling-világbajnokság csoportküzdelmeiben, így Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya megnyerte a nyolcasát.

Curling-vb: vegyes párosunk most sem talált legyőzőre

Ötödik mérkőzését is megnyerte a magyar kettős a curlingesek norvégiai vegyespáros-világbajnokságának csoportküzdelmeiben, így Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

Curling-vb: továbbra is hibátlan a magyar vegyespáros

Negyedik mérkőzését is megnyerte a magyar kettős a norvégiai curling vegyespáros-világbajnokságon: Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya hétfőn a braziloknál bizonyult jobbnak 9–2-re. A 48 csapatos vb-n a B-csoportban szerepelnek a magyarok, akik korábban az osztrákokat, a törököket és a hollandokat győzték le.

Curling-vb: négy közé szeretne jutni a Palancsa, Kiss páros

A legjobb négy közé jutást célozza meg a 2013-ban és 2015-ben vb-aranyérmes Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a curling vegyespáros-világbajnokságon.

Pjongcsang 2018: világbajnokok oktatták a curlinget

Mi mással is hangolhatna a magyar sportsajtó a február 8-án kezdődő pjongcsangi téli olimpiára, mint egy jó délutáni curlingoktatással, amelyen a világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya, valamint a vb-ezüstérmes Nagy György, Szekeres Ildikó vegyes páros mutatta meg a fogásokat. Nem mellesleg megnézhettük Kulcsár Krisztián MOB elnök „jeges kitörését” is. 

Vegyespáros curling-vb: újabb vereséggel 13. a magyar duó

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó 11–0-ra kikapott az amerikai Rebecca Hamilton, Matt Hamilton kettőstől a kanadai Lethbridge-ben zajló olimpiai kvalifikációs vegyespáros curling-világbajnokság helyosztóján, így 13. lett.

Curling-vb: a magyar kettős bejutott a nyolcaddöntőbe

Az olimpiai kvótáért harcoló Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős csütörtök hajnalban legyőzte a Maile Moelder és Erkki Lill alkotta észt duót az utolsó csoportmérkőzésén, és bejutott a Kanadában zajló curling vegyespáros-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

Curling-vb: fölényes sikert aratott a magyar vegyes páros

Fölényes sikert aratott Japán ellen a magyar kettős a curling vegyespáros-világbajnokságon: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 14–5-re verte meg kedden az Ogaszavara Ajumi, Abe Sinja duót.

Curling-vb: újabb meccset nyert a magyar kettős

Győzelemmel folytatta szereplését a magyar kettős a vegyespáros curling-világbajnokságon: kedden Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 9–3-ra verte az Oona Kauste, Tomi Rantamaki finn duót.

Curling-vb: második vereségét szenvedte el a magyar páros

Az első fordulóban elszenvedett vereséget követően vasárnap előbb nyert, majd újra kikapott a magyar duó a vegyespáros curling-világbajnokságon.

Curling: megvan a mieink első győzelme a vegyespáros-vb-n

A pjongcsangi olimpiai kvótáért harcoló Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a fehéroroszoktól elszenvedett vereség után Horvátországot fölényesen, 10–2-re legyőzte a curlingezők Kanadában zajló vegyespáros-világbajnokságán.

Curling: vereséggel kezdtek a mieink a vegyespáros-vb-n

A pjongcsangi olimpiai kvótáért harcoló Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a szombati nyitányon extra endben, azaz ráadásban maradt alul: 8-7-re kapott ki a Jekatyerina Kirillova, Ilja Salamickij fehérorosz duótól a curlingezők Kanadában zajló vegyespáros-világbajnokságán.

Curling: Ezüstérmet szerzett a Palancsa-Kiss kettős

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt páros ezüstérmet szerzett a Kamaraerdei Curling Klubban megrendezett rangos nemzetközi vegyes páros tornán, a X. Westbay Kupán.

Férfi kosár NB I: visszavonult a Szeged csapatkapitánya

Bejelentette visszavonulását Kiss Zsolt, a kosárlabda NB I-ben szereplő Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya.