Kajak-kenu vb: Kiss Péter KL1-ben világbajnok, és kvótát szerzett

Kiss Péter KL1 kategóriában világbajnok lett és paralimpiai kvótát szerzett a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Para kajak-kenu Eb: csodát tett a 16 éves magyar újonc

Kiss Péter fantasztikus versenyzéssel, olimpiai és világbajnokokat megverve, élete első para kajak-kenu Európa-bajnokságán aranyérmet nyert KL1-es kategóriában.

Csupasport: építész a Kancsendzöngán

Varga Csaba tavasszal a világ harmadik legmagasabb csúcsát próbálta meghódítani, de az időjárási körülmények kedvezőtlenül alakultak, ellenben eredeti elképzelését sikerült megvalósítania.

Hegymászás: helyén Erőss Zsolt és Kiss Péter emléktáblája

Fontos állomásához érkezett a Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Kancsendzönga, amelyre Varga Csaba hegymászó és Sarhan Omar névadó szponzor április 1-jén indult el.

Útban a Kancsendzöngára

Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek állít emléket az alaptáborban, majd meghódítaná negyedik nyolcezres hegyét is.

Hegymászás: Erőss Zsoltéknak állít emléktáblát a Kancsendzöngán

Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó a 8586 méteres Kancsendzöngára indul április elején, s emléktáblát is elhelyez Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek – hangzott el csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hegymászás: Erőssék haláláért senki sem felel, nem nyomoznak

Nem nyomoz a rendőrség a két hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter Kancsendzöngán történt halála miatt – tudta meg a Blikk.

Hegymászás: feljelentést tettek Erőssék halála miatt

A Blikk információja szerint nyomozás indulhat Erőss Zsolt és Kiss Péter Kancsendzöngán történt halála miatt, miután Neidenbach Ákos hegymászó feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A Hegymászóbalesetek című könyv szerzője szerint hibák sorozata vezetett a két sportember halálához.

Hegymászás: felavatták az Oltár-kőn Erőss Zsolt emléktábláját

Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegye, Kollár Lajos, a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíciósorozatának vezetője, valamint több mint ötven hegymászó és tisztelő jelenlétében emléktáblát avattak Erőss Zsoltra emlékezve az erdélyi Békás-szoros fölé magasodó Oltár-kő tetején.

Hegymászás: Kiss Pétert fair play díjra jelölik

Megtartotta a meghallgatást a Kancsendzöngán történt tragédiáról a Magyar Hegy- és Sportmászószövetség. A maratoni, majd három órásra nyúló megbeszélést Farkas Péter, a szövetség elnöke hívta össze és vezette le.

Videó: Erőssék halálával a Kancsendzönga a végállomás

Nem folytatódik tovább a Magyarok a világ nyolcezresein hegymászó-expedíció. Ezt Kollár Lajos, a csapat vezetője jelentette be azután, hogy a Kancsendzöngán Erőss Zsolt és Kiss Péter is életét vesztette. Kollár elmondta, nem látja a kulcsát a folytatásnak, így a 12. nyolcezres hegy után megállnak. Az NSO Tv riportja.

Hegymászás: az utolsó képek Erőss Zsoltról és Kiss Péterről

A 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíció eddig még nem látott felvételeket tett közzé a sikeres csúcstámadás után eltűnt Erőss Zsoltról és Kiss Péterről. A csúcsfotókon Erőss (sárga kabátban) és Kiss (szürkés-barnás kabátban) látható egy olasz és egy spanyol hegymászó társaságában, akik a magyarokkal ellentétben lejutottak a 8586 méteres hegyről.

Hegymászás: valószínűleg Kiss Péter holttestét azonosították

Nagy valószínűséggel Kiss Péter holtteste látható a Kancsendzöngára felküldött serpák által készített, egyelőre nem közölt fotókon – mondta Vincze Szabolcs, a „Magyarok a világ nyolcezresein” expedíció szóvivője pénteken a távirati irodának.

Hegymászás: lefújták az Erőss Zsolték utáni kutatást

Lefújták csütörtökön a Kancsendzönga csúcs közelében május 20-án eltűnt öt hegymászó, köztük Erőss Zsolt és Kiss Péter utáni kutatást – közölte a myrepublic.com nepáli hírportál. Közben megérkezett a nepáli fővárosba a magyar expedíció két tagja.

Hegymászás: több ezren gyújtottak gyertyát Erőssék emlékére Erdélyben

A szervezők szerint több ezren gyújtottak gyertyát a Kancsendzönga megmászása után eltűnt két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Kiss Péter emlékére szervezett kedd esti erdélyi megemlékezéseken.

Hegymászás: a szóvivő szerint vége a nepáli expedíciónak

Pénteken befejeződött a Magyarok a világ nyolcezresein Kancsendzönga-expedíciója, amely egy sikeres csúcsmászás után tragédiával végződött – tette közzé az expedíció blogoldalán Vincze Szabolcs szóvivő, aki az MTI-nek elmondta, hogy a magyarok valószínűleg már elhagyták az alaptábort és útban vannak a nepáli főváros, Katmandu felé.

Hegymászás: nepáli serpák megpróbálják felderíteni, hol tűntek el Erőssék

Nepáli idegenforgalmi illetékesek csütörtökön bejelentették, hogy egy tíz serpából álló csapat megpróbálja azonosítani azt a helyet, ahol a Kancsendzönga megmászása után eltűnt Erőss Zsolt és Kiss Péter.

Hegymászás: Erőss felesége szerint véget értek a mentőakciók

Mivel a Kancsendzöngán már este van, ha volt is ma valamilyen mentőakció, annak mostanra be kellett fejeződnie – mondta Sterczer Hilda, a Himalájában szerdán eltűnt egyik magyar hegymászó, Erőss Zsolt felesége csütörtökön az MTI-nek.

Hegymászás: az elnök szerint több előjele volt a tragédiának

Több előjele volt a magyar hegymászók tragédiájának, elsőként az, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter a csúcstámadást megelőzően nem érte el a felső négyes tábort – mondta Farkas Péter, a Magyar Hegy- és Sportmászószövetség elnöke az MTI-nek csütörtökön annak kapcsán, hogy a sportemberek a 8586 méter magas Kancsendzönga csúcsának meghódítását követően ereszkedés közben eltűntek.