MLSZ: Barczi Róbert az új sportigazgató, Kiss László a női szakágvezető

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Barczi Róbertet nevezte ki új sportigazgatónak, míg a női szakág vezetésével Kiss Lászlót bízta meg.    

Videó: a meccs, amelyiken Nyilasiék átírták a vb-történelem egy részét

A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! A főként emlékezetes futballpillanatokat felvillantó sorozatunkban ezúttal egy olyan világbajnoki mérkőzésre tekintünk vissza, amelyiken a magyar válogatott máig élő vb-rekordokat állított fel.

Kép: a Szürketaxi titkai – futballtörténeti könyv jelent meg

Különleges futballtörténeti könyvet mutattak be szerdán: Kiss László Mert kell egy csapat című – a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programjának támogatásával megvalósuló – kötete a magyar labdarúgás kevéssé kutatott területét, a vállalati, a szakszervezeti és a honvédklubok évtizedeit mutatja be szociológiai megközelítéssel.

Békéscsaba: Pásztor Józsefék kifulladásig sztoriztak – kép

A terem zsúfolásig megtelt. Békéscsaba városa három korábbi Előre-legendát ünnepelt: Pásztor József 1978-ban a Népsport osztályzatai alapján az év játékosa volt, Vágási Sándor ugyanabban az évben középső védőből lett csatárként a Diósgyőrnek lőtt mesterötöséért kapott tízes osztályzatot újságunktól, Árgyelán Jánost pedig 25 esztendővel ezelőtt választotta a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége az év legjobb futballistájának.

Békéscsaba: ünnepség keretén belül köszöntik a legendákat

Hogyan maradhatott tampon Pásztor József vállában a műtét után? Hogyan ünnepelte Vágási Sándor a Diósgyőr ellen szerzett öt gólját és a sportnapilaptól kapott tízes osztályzatát? Kihez hasonlítaná leginkább a maiak közül önmagát Árgyelán János?

NB II: visszatérhet a rutinos védő Balmazújvárosba

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy visszatérhet a labdarúgó NB II-ben szereplő Balmazújváros együtteséhez Kiss László, aki az előző szezonban Békéscsabán futballozott.

FIFA: magyar mesterhármas a téma a világbajnokság előtt

A világbajnoksághoz közeledve nap mint nap posztol érdekességeket a FIFA World Cup Twitter-oldal, amely a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos vb-profilja. Szerdán arra hívta fel a figyelmet, hogy a világbajnokságok történetében Kiss László szerzett leggyorsabban három gólt. Ráadásul csereként.

Rossi, Rossi, Rossi, Rossi, Rossi, Rossi

A Nemzeti Sport Online vb-történeti sorozatának 12. része a Spanyolországban megrendezett 1982-es világbajnokságról szól, amelyet mindenki csak Mundialként emleget(ett). Magyarország is kijutott a nagy eseményre, de – három pontot szerezve – nem tudott továbblépni a csoportkörből. A tornát Olaszország nyerte meg az NSZK és Lengyelország előtt; Paolo Rossi félelmetes formában futballozott a vb utolsó hetében, összesen hatszor volt eredményes.

És ami kimaradt… – Ikonikus magyar gólok, 11. rész

A magyar futball történetének legemlékezetesebb góljait felidéző sorozatunk lezárult, a tíz általunk legszebbnek vélt gól közül olvasóink választhatják ki az oldalunkon futó szavazáson a kedvencüket. Ezúttal azokból a gólokból válogattunk, amelyek valamilyen szempontból emlékezetesek voltak, mégis kimaradtak a top tízből – ahogy nyilván olvasóink is jó néhány góllal kiegészítenék még a listát…

Válogatott: Kettős mérce alapján zajlik a trénerek megítélése – Kiss László

Kiss László a Victory csapatát tartotta bent legutóbb a Maldív-szigeteki első osztályban, most pár napra hazajött. A szakemberrel az origo.hu készített interjút, melyben többek között szó esik a hazai és külföldi trénerek megítéléséről, a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szerepléséről, Bernd Storck szövetségi kapitányról, valamint Dárdai Pál csalódottságáról.

Úszás: „A szövetség elítél mindennemű erőszakot” – közlemény

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) hétfőn közleményt adott ki, reagálva Kiss László volt szövetségi kapitány 1961-es büntetőügyére, amelyben nemi erőszak miatt ítélték el a szakembert társaival együtt. Takáts Zsuzsanna, az erőszak áldozata szombaton az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában adott exkluzív interjút. Az MÚSZ hétfői kommünikéjét tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé.

Kiss Lászlóék áldozata: Nem volt ott kegyelem

A RTL Klub interjút készített Takáts Zsuzsannával, aki ellen Kiss László korábbi úszó szövetségi kapitány és két társa 1961-ben nemi erőszakot követett el. Az áldozat részletesen beszélt az 55 évvel ezelőtti napról, annak előzményeiről és utóéletéről is. Az interjú az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában hangzott el.

Eb-re várva – nyilatkozatok

Újabb nyilatkozatok, elsősorban a közelgő futball Eb-ről, és persze még sok másról.

NB I: „Illovszky Rudi bácsi három napig lenne itt edző”

A Vasas labdarúgócsapata a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos három pontot szerzett a hétvégén a Puskás Akadémia FC ellen. Szombaton – köszönhetően az ingyenes belépésnek is – a hivatalos adatok szerint 3350 szurkoló látogatott ki az Illovszky Rudolf Stadionba, majd a mérkőzés végén együtt ünnepelt a csapattal. De vajon a Vasas vagy a Puskás Akadémia lesz jövőre is élvonalbeli? Erről kérdeztük a szurkolókat, korábbi és jelenlegi labdarúgókat.

Úszás: Rémálom, ami a magyar úszás körül zajlik – Hargitay

„Ami jelenleg a magyar úszás körül zajlik, rémálom, és remélhetőleg nem hullanak ki további csontvázak az úszósport szekrényéből” – mondta Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek.

Úszás: „Szeretnénk nyugalmat, szeretnénk végre dolgozni”

„Győrben már zajlik az olimpiai kvalifikációs országos bajnokság, Kozma Dominik révén megvan a huszonegyedik egyéni riói kvótánk, egy hónap múlva kezdődik az Európa-bajnokság, egyre közeledik az olimpia, mégis, valóságos össztűz zúdul a magyar úszósportra, ami irdatlan károkat okozhat" – jelentette ki Hargitay András, az újonnan megválasztott szövetségi kapitány arra reagálva, hogy újabban homályos doppingvádakat rángattak elő – a nyolcvanas évekből.

Úszás: a szövetség kinevezte az új szövetségi kapitányt

Hargitay Andrást nevezték ki az úszóválogatott szövetségi kapitányává. A 60 éves szakember munkáját Wladár Sándor és Sós Csaba segíti.

Úszás: Gyárfás Tamás elnézést kér, ha bárkit megbántott

A Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ) hatalmas csalódás és fájdalom szembesülnie a Kiss László ellen 55 éve született ítélettel –  jelentette ki Gyárfás Tamás.