Férfi kézi BL: kikapott Lengyelországban a Pick Szeged

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 6. fordulójában a Lomza Vive Kielce 37–30-ra megverte odahaza a magyar bajnok Pick Szegedet.

Férfi kézi BL: váratlanul simán nyert a Nantes a Kiel ellen

A Telekom Veszprém csoportjában szereplő francia Nantes váratlanul könnyedén, 38–30-ra legyőzte a német Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében csütörtökön. A lengyel Kielce a szlovén Celjét, a dán GOG a portugál Portót múlta felül.

Kézi: hosszabbítás után német diadal a klub-vb döntőjében

A lengyel Lomza Kielce végzett a harmadik helyen a Szaúd-Arábiában zajló kézilabda-klubvilágbajnokságon, hiszen a bronzmeccsen legyőzte az egyiptomi al-Ahlit, amely múlt héten nevezte ki vezetőedzőjének a korábban Veszprémben is dolgozó David Davist, de egyelőre még nem ő irányított. A hetedik helyet a magyar szövetségi kapitány, Chema Rodríguez által irányított, Juhász Ádámot is soraiban tudó portugál Benfica szerezte meg a brazil Taubaté elleni sikerével. A klubvilágbajnokságot a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Barca hosszabbításos legyőzésével a német bajnok Magdeburg nyerte meg.

Kézilabda: 37 gólig meg sem állt a Barcelona a Super Globe-on

A Barca 37–24-re kiütötte a Tuniszt a Szaúd-Arábiában zajló férfi kézilabda-világtorna, az IHF Super Globe csütörtöki játéknapján. A Kielce még a katalánokat is felülmúlta, 39 gólt szerzett, s simán megverte a Taubatét. A Magdeburgnak nem okozott gondot a Haledzs, az al-Ahli szoros meccsen nyert a Benfica ellen.

Videó: kézzel? Még mit nem! A feje fölé emelte a lábát, úgy védett a kapus

A kézilabdakapusokról köztudott, hogy igen hajlékonyak, és nagyon magasra tudják felemelni a lábukat. A lengyel Kielce német kapusa, Andreas Wolff Bajnokok Ligájában bemutatott védése kiemelkedik abból a szempontból, hogy a mérkőzés hajrájában, egygólos vezetésnél úgy hárította a Kiel játékosának, Magnus Landin Jacobsennek a hétméteresét, hogy a feje fölé emelte a lábát. Íme!

Férfi kézi BL: Talant Dujsebajev könnyfakasztó beszédet mondott az öltözőben – videó

Mint ismert, a Kielce hétméterespárbajban veszítette el a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét a Barcelona ellen. A találkozót követően a lengyel csapat vezetőedzője, Talant Dujsebajev nem mindennapi beszédet mondott az öltözőben a vereség miatt letört játékosoknak, akik könnyek között hallgatták a szakembert – derült ki a klub által közzétett videóból.

Férfi kézi BL: „Az élet most kárpótolt” – Ortega felidézte a veszprémi menesztését a nagy siker után

Mint ismert, a Barca hétméterespárbajban hódította el a trófeát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A találkozót követő sajtótájékoztatón Carlos Ortega elmondta, a legrosszabbkor kellett átvennie a katalán sztárcsapat irányítását. A Kielcét irányító Talant Dujsebajev nagyobbik fiát, a sorsdöntő hetest hibázó Alexet méltatta.

Férfi kézi BL: Ez volt a valaha volt egyik legjobb döntő Kölnben! – Pérez de Vargas

A Barcelona elképesztő izgalmak után védte meg a címét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, hétméterespárbajban múlta felül a szintén óriásit játszó Kielcét a kölni final four döntőjében. A trófea és az aranyérmek átvétele után Thiagus Petrust és a hetest hárító Gonzalo Pérez de Vargast is megszólaltatta az NSO Tv. 

Sportrádió: Ha a strandon fejelgetnének, akkor is mindent beleadnának – Kovács Péter

A korábbi világválogatott, a XX. század legjobb magyar kézilabdázójának megválasztott Kovács Péter szerint amíg Rodrigo Corrales jól védett a Telekom Veszprémben, a bakonyiak is jól teljesítettek, de amikor ez alábbhagyott, már nem tudtak fordítani sem az elődöntőben, sem a bronzmeccsen, és negyedik helyen végeztek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Hetesekkel írt történelmet a Barcelona a Kielce elleni döntőben!

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a Barcelona drámai körülmények között, a hosszabbításban is döntetlenre zárt a 2016-ban győztes lengyel Kielce ellen, de hetesekkel nyert, így megvédte a címét – a kölni négyes döntők 2010 óta íródó története során elsőként.

Férfi kézi BL: Alex Dujshebaev szerint a mentális erejük döntött

Alex Dujshebaev szerint az volt a kulcs a Telekom Veszprém legyőzéséhez, hogy amikor ellenfelük sebezhetővé vált, a Kielce mentális erejét kihasználva élni tudott a kínálkozó lehetőségekkel. Hogy készen állnak-e a final four döntőjére? A lengyelek csapatkapitánya erre is választ adott az NSO Tv-nek. 

Férfi kézi BL: Nem úgy harcoltunk, ahogy szoktunk – Sipos Adrián

Ezúttal sem emelheti magasba a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája trófeáját, miután a kölni final four elődöntőjében, 37–35-re kikapott a Kielcétől. Hiába az első félidei jó teljesítmény, ahogy Sipos Adrián fogalmazott az NSO Tv-nek, a második félidei nagyon rossz volt. Rodrigo Corrales szerint még a szerencse is a lengyelek mellé állt. 

Férfi kézi BL: nem jutott döntőbe a Telekom Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni final fourjában a Telekom Veszprém a lengyel Kielcével találkozott az elődöntőben. Bár az első félidőben remekül játszott a magyar csapat, a megszerzett kétgólos előny kevésnek bizonyult, mert a második félidő első felében ellenállhatatlanul kézilabdáztak a lengyelek, így ők jutottak be a vasárnapi fináléba (35–37).

Heroikus küzdelemben maradt alul a Veszprém a Kielce ellen

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni final fourjában a Telekom Veszprém a lengyel Kielcével találkozott az elődöntőben. Bár az első félidőben remekül játszott a magyar csapat, a megszerzett kétgólos előny kevésnek bizonyult, mert a második félidő első felében ellenállhatatlanul kézilabdáztak a lengyelek, így ők jutottak be a vasárnapi fináléba (35–37). A magyar csapatra a bronzmeccs és a német THW Kiel vár vasárnap.

Férfi kézi BL: zavarba hoztuk Talant Dujsebajevet, amikor fiáról kérdeztük

„Jól kezeljük a helyzetet” – válaszolta Alex Dujshebaev arra a felvetésünkre, külön tudják-e választani édesapjával, hogy ő az edzője a Kielcénél. Talant Dujsebajev egyenesen zavarba jött, mikor arra kértük, jellemezze idősebb fiát játékosként. A kölni final four előtt nem állítottuk egyikőjüket sem könnyű feladat elé.      

Ha otthon nem is, Európában trónra ülhet a Telekom Veszprém

Szombaton a Telekom Veszprém játssza a Bajnokok Ligája négyes döntőjének első elődöntőjét a jó formában lévő lengyel Kielce ellen, de Momir Ilics vezetőedző szerint semmi különlegeset nem kell nyújtaniuk, csak úgy játszani, mint egész idényben tették. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?