Jégkorong: sikert sikerre halmoztak a hokisaink – évértékelő

ICEHL-döntő és Bajnokok Ligája-hoki Magyarországon, egy elit-világbajnoki feljutás és egy bennmaradás – a hazai jégkorongsport 2022-ben nem adott okot a szurkolóknak a fanyalgásra.

Jégkorong: Falus Ádámnak fekszik az agresszív játék, szereti a küzdelmet

Falus Ádámnak felcsillant a szeme, amikor szóba került, hogy Kevin Constantine agresszív hokit vár el a magyar férfi jégkorong-válogatottól. A svájci másodosztályban játszó védőnek ugyanis fekszik ez a stílus, s szereti küzdelmet is – legyen szó test a test elleni játékról vagy a csapatba kerülésről. Galajda Zsombort meglepte a meghívó, de nem izgul a debütálás miatt, inkább élni akar a kapott lehetőséggel. 

Jégkorong: „A Michigan csarnokában felrakták nekünk a magyar zászlót”

Papp Kristóf meg akarja mutatni az osztrákok elleni két felkészülési mérkőzésen Kevin Constantine-nak, hogy tudja azt a kemény hokit játszani, amit a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya elvár. A 21 éves csatárnak bejött a csapatváltás, az NCAA-ben szereplő Northern Michigannél lelkileg is feltöltődött. 

Jégkorong: három februári és négy áprilisi ellenfele már biztos a hokiválogatottnak

A májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott három februári és négy áprilisi ellenfele vált ismertté.

Jégkorong: újonc kapusok a válogatott keretében az osztrákok ellen

December közepén két mérkőzést játszik Kapfenbergben a magyar férfi jégkorong-válogatott. A szakmai stáb több fiatalnak is lehetőséget ad, a keretbe behívott két kapus, Farkas Roland és Halázs Béni is az osztrákok ellen debütálhat a válogatottban. 

Jégkorong: Hetényi szeretné, ha az NHL-ben védene a fiatal kapus

Az ukránok elleni helyosztón három újoncot is avatott a magyar jégkorong-válogatott a Sárközy Tamás-emléktorna utolsó napján. Közülük Horváth Dominik és Schlekmann Márk osztotta meg gondolatait a debütálásról az NSO Tv-vel. 

Jégkorong: A játékosok nyitottak voltak az új dolgokra – Kevin Constantine

A negyedik helyen végzett a magyar férfi jégkorong-válogatott a hazai rendezésű Sárközy Tamás-emléktornán, amely után Kevin Constantine az NSO Tv-nek arról beszélt, hogy elsősorban azon volt a hangsúly, hogy az első összetartás során megismerje a játékosokat.

Jégkorong: Fura érzés volt a példaképeimmel egy sorban játszani – Ambrus Gergő

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbításban győzte le a japánokat 3–2-re a Sárközy Tamás-emléktorna csütörtöki nyitó napján. Nemcsak Kevin Constantine debütált szövetségi kapitányként, hanem a székely születésű Ambrus Gergő is bemutatkozott a nemzeti csapatban, akit a rutinos Kiss Dániel is dicsért. 

Jégkorong: Vas János harcba száll a harmadik A-csoportos vb-jéért

Vas János még a nyár elején sem tudta, hogy 38 évesen folytatja-e a pályafutását és ezzel együtt harcba száll a harmadik A-csoportos világbajnokságáért. Aztán augusztusban jött a hír, hogy a DVTK Jegesmedvékhez igazol, s most ott van a magyar jégkorong-válogatott keretében is, amely a csütörtökön kezdődő Sárközy Tamás Emléktornával kezdi meg a felkészülését a májusi elit-vb-re. 

Jégkorong: Hetente vizsgáznunk kellett a tananyagból – Galló Vilmos

Aki ismeri Kevin Constantine edzői módszereit, annak nem meglepetés, hogy a magyar jégkorong-válogatott játékosainak nem az összetartás napján kezdődött a közös munka az új szövetségi kapitánnyal, hanem már a Sárközy Tamás-emléktorna előtt is rendszeresen kapták a tananyagokat, amelyekből heti szinten vizsgázniuk is kellett. Többek között erről is beszélgettünk Galló Vilmossal, aki legutóbb egy évvel ezelőtt lépett jégre a válogatottban.

Jégkorong: Mindenki bizonyítani akar Constantine-nak – Hetényi

Bizonyítási vágytól égve érkeztek meg a magyar férfi jégkorong-válogatott tagjai a Sárközy Tamás Emléktorna előtti összetartásra. Kevin Constantine keményen dolgozó csapatot akar látni a jégen, az NSO Tv-nek beszélt a svéd születésű Henrik Nilsson beválogatásáról is. Hetényi Zoltán pedig elmondta az első benyomásait az új szövetségi kapitányról. 

Jégkorong: Kevin Constantine keretet hirdetett a Sárközy Tamás-emléktorna előtt

Kevin Constantine kihirdette a magyar jégkorong-válogatott keretét a budapesti Tüskecsarnokban rendezendő Sárközy Tamás-emléktorna előtt. A Jégkorongblog írása alapján három székesfehérvári játékos, Henrik Nilsson, Ambrus Gergő és Németh Kristóf először kapott meghívót.


Kézilabda Eb: Tudta-e?