-->
Vb 2022: a kanadaiak legyőzték a házigazdát felkészülési mérkőzésen

A kanadai válogatott 2–0-ra legyőzte a jövendőbeli házigazda katari együttest a két világbajnoki résztvevő csapat pénteki felkészülési mérkőzésén Torontóban, míg Uruguay 1–0 kapott ki Irántól Ausztriában.

Eurofutball: CR és a PSG szupertriója a legbefolyásosabb futballisták az Instagramon

Cristiano Ronaldo a legbefolyásosabb labdarúgó az Instagramon, őt a sorban Lionel Messi, Neymar és Kylian Mbappé követi – hívta fel a figyelmet a BBC a Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote legfrissebb elemzésére hivatkozva.

Vb 2022: olasz biztonságiak is segítenek a katariaknak

Olaszország és Katar együttműködik az arab országban rendezendő labdarúgó-világbajnokság biztonságának garantálásában.

Videó: Suárez 2.0? A vb-drámához kísértetiesen hasonló eset történt

Egészen elképesztő jelenetek zajlottak a katari élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (QSL): az al-Duhail–al-Rajjan összecsapáson a hazai csapat 2–1-re vezetett, amikor a 89. percben az egyik védő kézzel hárította a gólba tartó labdát. Természetesen villant a piros lap, s jöhetett a tizenegyes, amit Yohan Boli a keresztlécre lőtt. Ismerősen hangzik a történet? Nem véletlenül!

Vb 2022: egy nappal hamarabb indul a katari torna – hivatalos

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyta, hogy a katari világbajnokság az eredeti tervekhez képest egy nappal korábban, november 20-án induljon.

Vb 2022: 24 csapatnak tíz kilométer sugarú körben lesz a bázisa

A 32 csapatból 24-nek tíz kilométer sugarú körben, a főváros Doha környékén lesz a bázisa a november 21. és december 18. közötti katari labdarúgó-világbajnokságon, jelentette be kedden a nemzetközi szövetség (FIFA) – írja az MTI.

Vb 2022: augusztus 11-én rendeznek először meccset a döntő helyszínén

Augusztus 11-én két katari klubcsapat, az al-Rajjan és az al-Arabi mérkőzése lesz az első találkozó az idei labdarúgó-világbajnokság döntőjének otthont adó Lusail Iconic Stadionban – írja az MTI.

Vb 2022: a szurkolók nem vehetnek sört a mérkőzések alatt

A katari labdarúgó-világbajnokságon a szurkolók nem vásárolhatnak sört a mérkőzések alatt – számolt be róla a Reuters.

Vb 2022: debütálhat a leshelyzeteket gyorsan eldöntő rendszer

A korábbi terveknek megfelelően a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon bemutatkozik a félautomata videobírós rendszer, amely a leshelyzetek gyorsabb eldöntésében segíti majd a játékvezetőket.

Vb 2022: már 1.8 millió katari jegy talált gazdára

A katari szervezők már 1.8 millió jegyet értékesítettek a november 21-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra.

Vb 2022: mintegy 1.2 millió jegyet adtak el a katari tornára

A november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra körülbelül 1.2 millió jegyet adtak el a második értékesítési időszakot követően.

Vb 2022: házasságon kívüli együttlétért hét év börtönbüntetést is kiszabhatnak Katarban

A katari labdarúgó-világbajnokság több szempontból is rendhagyó torna lesz. Nemcsak a szokatlan időpont miatt, hanem a szigorú törvények miatt is, melyek betartására most a Daily Star is felhívta a figyelmet, egyben aggodalmát is kifejezte az angol szurkolók miatt.

Vb 2022: megvan a katari torna hivatalos posztere – kép

A katari világbajnokság a Twitter-oldalán tette közzé a 2022-es torna hivatalos poszterét.

Vb 2022: ez a 32 ország vesz részt a katari tornán

Costa Rica kijutásával teljessé vált a katari labdarúgó-világbajnokság mezőnye. Az alábbiakban megnézheti, hogy mely csapatok mikor kvalifikáltak a november 21-én kezdődő tornára.

Vb 2022: Costa Ricával lett teljes a katari mezőny

A katari labdarúgó-világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjében Costa Rica 1–0-ra legyőzte Új-Zélandot, ezzel 32., utolsó válogatottként megszerezte a részvételi jogot.

Vb 2022: Ausztrália 11-esekkel vívta ki a részvételt

Ausztrália 31. nemzetként kijutott a katari labdarúgó-világbajnokságra, miután interkontinentális pótselejtezőn al-Rajjanban 11-esekkel 5–4-re legyőzte Perut.

Vb 2022: a FIFA elutasította az óvást, Ecuador marad a mezőnyben

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elutasította a chilei szövetség (FFC) óvását, miszerint a selejtezőkön jogosulatlanul szerepelt egy játékos az ecuadori válogatottban, így utóbbi nem került ki a november 21-én kezdődő katari világbajnokság mezőnyéből.

Vb 2022: győztek az ausztrálok, játszhatnak a kvalifikációért

Ausztrália kedd este 2–1-re legyőzte az Arab Emírségek válogatottját Katarban, a labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezőjének 4. körében, így jövő hétfőn a vb-kvalifikációért léphet pályára Peru ellen.

A 2022-ES LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG MENETRENDJE

2022-ben rendhagyó időpontban, november 20. és december 18. között rendezik meg Katar öt városának nyolc stadionjában a 22. labdarúgó-világbajnokságot. Íme, a 32 válogatottat felvonultató torna menetrendje!

Vb 2022: Ukrajna legyőzte Skóciát a márciusról elhalasztott pótselejtezőn

Az ukrán válogatott 3–1-re győzött Skóciában, az idén esedékes labdarúgó-világbajnokság márciusról elhalasztott pótselejtezőjén, így vasárnap este ő léphet pályára Wales ellen a tornán való indulás jogáért.


Kézilabda Eb: Tudta-e?