Kajak-kenu: Bodonyi András számára csak a cél ugyanaz

Noha nem tervezett változtatást, új edzővel, új társakkal és új hazai bázison készül a kenus Bodonyi András, aki már a kvótaszerzésre összpontosít.

Kajak-kenu: Portugáliában edzőtáborozik Bodonyi Dóra

Hétfőtől hat hétig Portugáliában edzőtáborozik Bodonyi Dóra ötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kajakozó – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: új néven folytatja a Szeged Vízisport Egyesület

Hivatalossá vált, hogy MVM Szeged Vízisport Egyesület néven folytatja tevékenységét Magyarország egyik legeredményesebb kajak-kenu és evezős klubja – írja az MTI.

Kajakra veszi – Epres Attila és a sport

Az Örkény István Színház egyik legfoglalkoztatottabb művésze gyerekkora óta sportol, a futás, a kerékpározás, a jóga mellé a kajakozást is beillesztette a napi programjába. De még mennyire! A Tóték őrnagya, Epres Attila 58 évesen vízre száll a Masters-versenyen.

Kajak-kenu: Őrült mennyiségű pénzt fektettem az élsportba – Kopasz Bálint

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Számítok rá, hogy nézők nélkül rendezik meg a játékokat” – mondta Kopasz Bálint.

Kajak-kenu: megújult megállóhelyek várják a vízitúrázókat

A szezon kezdetétől 15 megújult vízitúra-megállóhely várja a túrázni vágyókat Budapesten és Pest-megyében – a fejlesztések mintegy 800 millió forintos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatással valósultak meg.

Kajak-kenu: „A még elnyerhető öt kvótából négyre reális esélyünk van”

Három országban, védett, biztonságos környezetben készülhetnek a következő hetekben a magyar kajak-kenusok, akik májusban Szegeden újabb olimpiai kvótákért küzdhetnek meg.

Kajak: Kammerer Zoltán az utolsó téli felkészülését végzi

Hosszú, több mint három évtizedes pályafutása utolsó téli felkészülését végzi a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán, aki szeretne ott lenni a tokiói játékokon – írja az MTI.

Kajak-kenu: bejelentette visszavonulását a világbajnok kajakos

Szerda este az RTL Klub Fókusz című műsorában jelentette be, hogy nem folytatja sportpályafutását Dudás Miklós, egyszeres világbajnok kajakos, aki tavaly áprilisban még arról beszélt, hogy szeretne ott lenni az idénre elhalasztott tokiói olimpián.

Kajak-kenu: olimpia és felnőtt vb az idei programban

Minden eddiginél mozgalmasabb szezon vár a felnőtt gyorsasági kajak-kenu válogatottra 2021-ben – olvasható a hazai szövetség hivatalos oldalán.

Ferencváros: Nyíri Zoltán érmeket vár Tokióban

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke sikeresnek ítélte a Ferencvárosi Torna Club 2020-as évét, egyúttal elárulta: érmeket vár az egyesület sportolóitól a nyári, tokiói olimpián.

Gyász: elhunyt a kajak-kenu mesteredző, Ludasi Róbert

Hatvannyolc éves korában, vasárnap hajnalban elhunyt Ludasi Róbert mesteredző, Kolonics György egykori edzője – számolt be róla a Magyar Kajak-kenu Szövetség.

Kajak-kenu: „Nem csupán a vízen voltak ellenfeleim, hanem a parton is” – Csapó Géza 70 éves

Itthon ő volt a kajakkirály, őt tartották Hesz Mihály utódának. Az olimpiákon mégsem jött ki neki a lépés, ennek okát elsősorban abban látja, hogy edzője sem Münchenben, se Montrealban nem lehetett mellette. Edzőként sem teljesedhetett ki, ahogyan ő fogalmaz, nem volt rá szükség. Csapó Géza ma tölti be 70. életévét.

Kajak-kenu: Kucserának a Farm VIP után többen gratuláltak, mint a vb-címekhez

„Az első számú sportceleb Magyarországon, amihez – női szíveket megdobogtató fizimiska, szálfatermet és ebben a közegben kirívóan természetes viselkedés – minden adottsága megvan. Kucsera Gábor olykor gyakorolja ezt a szerepet, de nem azonosul vele, a mai napig kajakosnak tartja magát, éppen ezért a Pekingben elszalasztott olimpiai aranyérem élete legnagyobb csalódása” – a világbajnok kajakossal a Magyar Nemzet készített interjút.

Kajak-kenu: négyéves eltiltást kapott a kétszeres ifjúsági világbajnok

Pozitív doppingtesztje miatt négy évre szóló eltiltást kapott Redl András, kétszeres ifjúsági világbajnok kajakos – számolt be a híről a Magyar Távirati Iroda.

Párizs 2024: eldőlt, két versenyszámot veszít a gyorsasági kajak-kenu

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfőn – a gyorsasági szakág két versenyszámának kárára – felvette a 2024-es párizsi ötkarikás játékok programjába az extrém szlalom kajak-kenut – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: Édestestvérünk, a szlalom az életünkre tört – Vaskuti István

Moszkva olimpiai bajnoka, a 65 éves Vaskuti István, az év elején vonult nyugdíjba, de nem tétlen. A nemzetközi szövetség korábbi első alelnöke utánpótlásedzőként tevékenykedik és szemléli a sportága körüli eseményeket, köztük a gyorsasági számok csökkenését az olimpián.

Párizs 2024: karcsúsítanák a gyorsasági kajak-kenu programot, a versenyzők tiltakoznak

Több versenyző, így az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta is megosztotta közösségi oldalán azt a felhívást, amellyel a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) ötkarikás programot érintő legfrissebb döntése ellen tiltakoznak – számolt be az MTI

Gyász: 43 évesen elhunyt az olimpiai bronzérmes kajakozó, Veréb Krisztián

Dominikán, október 24-én motorbalesetben elhunyt Veréb Krisztián olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó – tájékoztatta  a család a Magyar Olimpiai Bizottságot. Legjobb eredményeit csapathajóban érte el az 500 és 1000 méteres távokon. A sydney-i olimpikon 43 évet élt.

Kajak-kenu: június végén Balatonfüreden lesz a SUP vb

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) kijelölte a jövő évi, magyarországi SUP-világbajnokság időpontját: Balatonfüred június 18–20-án ad majd otthont az eseménynek.