Kajak-kenu: Úgy éreztem, nem vagyok annyira lassú – Douchev-Janics

Douchev-Janics Natasa úgy érzi magát, mint egy feltörekvő fiatal, a háromszoros olimpiai bajnoknál a versenyzés egyet jelent azzal, hogy egészséges.

Kajak-kenu: Most már lendületből menni fog tovább – Takács Kincső

Különböző téttel bíró futamokon mérhette fel aktuális formáját a hazai élmezőny, amelynek több tagja jövő héten már nemzetközi versenyen bizonyíthat Szegeden.

Kajak-kenu: Bodonyi az egyes után párosban is nyert 500-on

A Bodonyi Dóra, Kőhalmi Emese páros nyerte a női kajak kettesek 500 méteres döntőjét csütörtökön délelőtt a szegedi Maty-éren, a kajak-kenusok válogató- és tájékoztató versenyének második napján – jelentette az MTI.

Kajak-kenu: Janics Natasa visszatér! Rajthoz áll az olimpiai válogatón

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa is elindul a szerdán kezdődő szegedi olimpiai kvalifikációs versenyen – hívta fel rá a figyelmet a Blikk.

Kajak-kenu: elindult a nevezés a Balaton-átevezésre

Elindult a nevezés az idei Balaton-átevezésre, amelyre július 10-én kerül sor, ezúttal már zamárdi központtal.

Kajak-kenu: Balla Virág és Takács Kincső újabb lépést tehet Tokió felé

Nagyüzemmel kezdődik az idény szerdán a kenuszakágban, a kétnapos szegedi viadalon a különböző számokban más-más tétért versenyeznek a sportolók; a vb-ezüstérmes női páros már a tokiói részvételért válogatózik, míg C–1 1000 méteren a pótkvalifikációs viadalon indulás a tét.

Kajak-kenu: Dombváriék párosa fizikummal pótolná technikai hiányosságait

A kajakos Dombvári Bence jó formában érzi magát a jövő héten esedékes első hazai válogató előtt, melyen a Noé Zsomborral alkotott párosa fizikummal igyekszik orvosolni technikai hiányosságait – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: Most úgy érzem, újra tudom indítani a versenylovakat – Kozák Danuta

Csütörtökön, a tokiói olimpia gyorsasági kajak-kenu versenyeinek rajtja előtt száz nappal online sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ). Az eseményen vezetők és versenyzők számoltak be a felkészülésről, az előttünk álló három hónap menetrendjéről, versenyeiről.

Kajak-kenu Eb: törölték a júniusi, duisburgi kontinensviadalt

Törölték a duisburgi kajak-kenu Európa-bajnokságot, amelyet június 2–6. között rendeztek volna meg a német városban.

Kajak-kenu: már 57 ország nevezett a szegedi vk-viadalra

A nevezési határidő vége előtt egy hónappal már 57 ország és több mint 1000 résztvevő jelezte, hogy ott lesz a szegedi kajak-kenu európai pótkvalifikációs versenyen és felnőttvilágkupa-viadalon, amelyre május 12. és 16. között kerül sor – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: Vajda Attila a saját egyesületében a saját útját járná

Saját egyesületében a saját útját járná az utánpótlás-nevelésben Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila aki szerint tavalyhoz képest nőtt a férfi kenusok kvótaszerzési esélye.

Helyükre kerülnek a kirakó kockái – nemzeti kajak-kenu akadémia viseli Kovács Katalin nevét

A tavaszt már edzőtáborban kezdhetik az áprilisban induló Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia sportolói. A nemzeti kajak-kenu akadémia új színfolt a magyar sportpalettán, az egyéni olimpiai sportágak közül hazánkban az első, amely megnyitja kapuit.

Kajak-kenu: az ausztrál ex-sporolót elítélték drogcsempészés vádjával

A most 45 éves ex-sportoló és 39 esztendős testvére, Dru 2018-ban 650 kilogrammnyi kokaint próbált bevinni Ausztráliába. Az áru mintegy 200 millió ausztrál dollár értékű volt.

Kajak-kenu: Kitűztem magam elé a triplázást – Csipes Tamara

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. interjúsorozatunkban arról kérdezzük tokiói esélyeseinket, hogyan érinti ez az egyént. „Ha az olimpia elmaradna, nagyon sok minden borulna az életemben” – mondta Rio aranyérmese, Csipes Tamara.

Evezés: a Preil, Gadányi egység nyert női kétpárban Szegeden

Preil Vivien és Gadányi Zoltána győzött női kétpárban Szegeden az evezős válogató második napján, vasárnap.

Kajak-kenu: „A cél Tokió” – Lakatos Zsanett úgy érzi, jól döntött a klubváltással

Jót tett számára a környezetváltás, a legfőbb célja pedig a tokiói olimpián való részvétel – jelentette ki a világbajnok kenus, Lakatos Zsanett. A Kovács Katalin Sportakadémia színeiben készülő, válogatott versenyző az előző két hetet Horvátországban töltötte, az edzőtábort pedig olyan „apróságok” tették a korábbi évekénél hatékonyabbá, minthogy a saját hajójával kezdhette az idény eleji evezést.

Kajak-kenu: Győr rendezi a 2025-ös maratoni vb-t

Győr városa rendezheti meg 2025-ben a maratoni szakág világbajnokságát – döntött pénteki ülésén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgató tanácsa.

Tokió 2020: válogatók, képletek – olimpiai kvótaszabályok

A magyar versenyzők eddig 84 indulói jogosultságot szereztek a tokiói olimpiára, több, éremeséllyel kecsegtető sportágban nem névre, hanem országnak szólóan. Összeállításunkban annak jártunk utána, milyen szabályok szerint használhatják fel a kvótákat a mieink.

Tokió 2020: Párosban újra győztünk volna… – Szabó Gabriella

Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella 2020 júniusában jelentette be a visszavonulását. A sportoló a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között elmondta, továbbra is edz, de nem kacérkodik az újrakezdéssel. Emellett szót ejtett a visszavonulása körülményeiről, a tokiói olimpiáról, az Exatlonról és a jogi tanulmányairól is.

Gyász: elhunyt Gurovits József olimpiai bronzérmes kajakozó

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Gurovits József kajakozó – tájékoztatta a helsinki olimpia bronzérmesének felesége a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB).