Motorsport: aláírták a magyar MotoGP-futamról szóló szerződést!

2023-tól tíz éven keresztül az új, Hajdúnánás mellett épülő pályán vendégeskedik a gyorsasági motorsport elitje. Carmelo Ezpeleta szerint a magyar futam fontos helyszíne lesz a világbajnokságnak, Talmácsi Gábor szerint pedig lendületet adhat az utánpótlás-nevelésnek.

NB II: hatvan százalékban a DVSC Egyesületé lett a Loki

Klubunk jövőjét meghatározó eseményt tartottak a Nagyerdei Stadion sajtóközpontjában – írja a labdarúgó NB II tabelláját a téli szünetben nyolcpontos előnnyel vezető DVSC hivatalos honlapja. Az augusztus 17-én magánemberek által megalapított DVSC Egyesület a DVSC Futball Zrt. többségi, hatvanszázalékos tulajdonosává vált.

NB II: Dzsudzsák Balázs mégis visszatér a DVSC-hez – NS-infó

A Nemzeti Sport információi szerint fordulat állt be Dzsudzsák Balázs ügyében, aki mégis a labdarúgó NB II-ben éllovas Debreceni VSC-ben folytatja a pályafutását.

Jégkorong: kész a debreceni csarnok új épületszárnya

Átadták kedden a Derék utcai Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát.

MotoGP: Ragaszkodom hozzá, hogy én avathassam fel a pályát – Talmácsi

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget. A hajdúnánási sajtótájékoztatón az NSO Tv stábja Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, Tiba Istvánnal, a térség országgyűlési képviselőjével, Kósa Lajos országgyűlési képviselővel, Hermann Henrikkel, a Magyar Motorsportszövetség elnökével és gyorsasági motoros világbajnokunkkal, Talmácsi Gáborral beszélgetett.

Gyorsasági motor: Hajdúnánáson épül fel a hazai MotoGP-pálya

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget.

MotoGP: Magyarország 2022-től vb-futamot rendezhet

Magyarország 2022-től gyorsaságimotoros-világbajnoki (MotoGP) futamot rendezhet – jelentette be a Nyíregyházán és környékén zajló rali Európa-bajnoki futam szombati napján Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

MOKSZ: új felállásban működik tovább a magyar szövetség

A korábbi vezetőivel, de új felállásban működik tovább a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ).

Rp. gyorskorcsolya Eb: 150 versenyzőt várnak Debrecenbe

Mintegy 150 versenyzőt várnak a 2020. január 24–26. között a Főnix Csarnokban sorra kerülő rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra – hangzott el a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) hétfői sajtótájékoztatóján, Debrecenben.

Korcsolyasport: a Récsei Centerben felépülő pálya az utánpótlást is szolgálja

A Nemzeti Korcsolyázó Központ részeként az istvánmezői bevásárlóközpontban is jégpályát alakítanak ki – a beruházás kapcsán a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnökét, Kósa Lajost kérdeztük.

TE: téli sportágak tanszék lesz a Testnevelési Egyetemen

Ünnepélyes keretek között írt alá megállapodást a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) képviseletében Kósa Lajos elnök és Schulek Csaba ügyvezető igazgató, valamint a Testnevelési Egyetem (TE) képviseletében prof. dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes.

Kósa Lajos: Fejlődnünk kell tovább

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke szerint külföldön nem magyar ügyként kezelik a múlt héten kirobbant botrányt, míg a női versenyzők és a válogatott kínai vezetőedzője közti konfliktust igyekeznek elsimítani.

MOKSZ: újabb négy évre Kósa Lajost választották elnöknek

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Kósa Lajos fideszes politikust választották elnöknek.

Téli olimpia: Mindenki tanuljon meg korcsolyázni – Kósa Lajos

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke szerint egy hatalmas csapat hosszú éveken át tartó kitartó munkája kellett ahhoz, hogy Magyarország a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó révén Pjongcsangban megszerezze története első téli olimpiai aranyérmét.

Rp. gyorskorcsolya-vk: Sporttörténelmi siker – Kósa

Sporttörténelmi sikerként jellemezte Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) elnöke, hogy a magyarok a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatában a maximális tíz kvótát megszerezték a februári, pjongcsangi téli olimpiára, amire korábban még nem volt példa.

MOB: „Boksznyelven szólva még a kiütést követő rászámolás idejét éljük”

A múlt héten kezdeményezték a sportági vezetők, hogy a magyar olimpiai bizottság évi rendes, május 2-ára összehívott közgyűlését megelőzően rendkívüli közgyűlésen módosítsák a szervezet alapszabályát, hétfőn pedig hivatalos választ kaptak: Borkai Zsolt, a MOB elnöke támogatja a felvetést, javaslatot tett arra, hogy április 24-ére hívják össze a rendkívüli közgyűlést.

MOB: Állok a kihívás elé! – Borkai Zsolt

Alapszabályt szeretne módosítani a Magyar Olimpiai Bizottság. A hétfői sajtótájékoztatón Borkai Zsolt, a MOB elnöke elmondta, hogy meg akarják teremteni a lehetőséget az elnöki pozícióra pályázók közül azoknak is – így például a korábbi főtitkár Szabó Bencének –, akik a jelenlegi feltételek mellett ezt nem tehetik meg. A közgyűlés május 2-án lesz, előtte kell végrehajtani a változtatásokat. Íme, a sajtótájékoztató teljes felvétele!

MOB: Borkai Zsolt és Kósa Lajos közös sajtótájékoztatót tart

A Nemzeti Sport információi szerint közös sajtótájékoztatót tart hétfőn Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke. Értesülésünket a MOB hivatalosan is megerősítette.

Úszás: minden, amit a vasárnapi közgyűlésről tudni kell

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) vasárnap tartja meg rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen megválaszthatják Gyárfás Tamás utódját. Az esemény előtt a Nemzeti Sport szombati számában megszólaltatta Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, s járt a felújítás alatt álló Császár-Komjádi Béla sportuszodában megtartott sajtótájékoztatón, melyen a MÚSZ elnöki tisztségére pályázó Bienerth Gusztáv mellett a budapesti olimpiai pályázatot vezető Fürjes Balázs és Seszták Miklós fejlesztési miniszter is megszólalt. A közgyűlés előtti helyzetről Kósa Lajos is véleményt formált, és megoldást sürget.