Úszó ob: Milák Kristóf úgy érezte magát, mint akit akasztani visznek

Az előző napi ezüstérmek után a záró napon igazán elemében volt Milák Kristóf: 40 percen belül diadalmaskodott a 200 gyorson és a 100 pillangón, utóbbin olyan idővel, amellyel bronzérmes lett volna a tavalyi kvangdzsui világbajnokságon. Rajta kívül Késely Ajna is duplázott, ő a 200 és az 1500 gyors megnyerésével tette ismét teljessé az aranykollekcióját (összesen négy egyéni számban győzött Kaposvárott) – számolt be róla hírlevelében a magyar szövetség.

ISL: a Duna Aréna már pénteken tele volt világsztárokkal

Az Energy Standard, a New York Breakers, a Cali Condors és az LA Current részvételével pénteken elkezdődött az ISL-sorozat.

Tokió 2020: Inkább nem is fájdítom a szívem – Kapás

Ha a koronavírus-járvány miatt nem halasztják el egy évvel a tokiói olimpiát, már javában zajlanának az úszóversenyek – talán már aranyérmünk is lenne, hiszen Hosszú Katinka túl lenne címvédőként a 400 vegyesen... A Négy Nemzet-úszóversenyen kérdeztük az olimpiával kapcsolatos érzéseiről Hosszú mellett Kapás Boglárkát, Rasovszky Kristófot, Milák Kristófot, Szilágyi Liliánát és Késely Ajnát.

Úszás: Nem szerettem volna ennyire jó időt úszni – Milák

Hosszú idő után rendeztek ismét nemzetközi viadalt: a Négy Nemzet-úszóverseny első napján többek közt Milák Kristóf és Hosszú Katinka is vízbe ugrott – az NSO Tv stábja nemcsak velük, hanem Szilágyi Liliánával és Késely Ajnával is beszélgetett a „visszatérés” után.

Úszás: Milák véget vetett a „dackorszaknak” a Négy Nemzet-verseny első napján

Egyáltalán nem úgy edzett, mint szokott, mégis igazolta klasszisát Milák Kristóf.

Úszás: videós műsorvezetőnek állt Késely Ajna

Eb-ezüstérmes úszónk, Késely Ajna videós műsorvezetőnek állT, beszélgetésre invitál érdekes embereket: első vendége a leukémiával megküzdő kosárlabdázó, Gereben Lívia volt.

Úszás: miért vált meg hosszú hajától? – Késely Ajna őszinte vallomása

Megvált hosszú hajától Késely Ajna ifjúsági olimpiai bajnok, a változással önmagán akart segíteni – segített is. A 18 éves úszót megviselte, ugyanakkor nagyon sok mindenre meg is tanította a karantén.

Úszás: Késely Ajna a javára fordítaná a tokiói halasztást

Hamarosan újrakezdheti a medencés edzéseket az úszó Késely Ajna, aki nagyon várta az idei olimpiát, a halasztást azonban megpróbálja a javára fordítani.

Úszás: Késely Ajnának a futásról is le kellett mondania

Alig néhány napja Késely Ajna, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok arról számolt be az SzPress Hírszolgálatnak, hogy az elmaradó úszóedzéseket hosszú futásokkal próbálja helyettesíteni, ráadásul az egyik este csak azért állt le 25 kilométer megtétele után, mert beesteledett.  Elhatározta, hogy a következő alkalommal rátesz még egy lapáttal és úszó létére 40 kilométerre javítja az egyéni rekordját, ám a csúcsjavításról le kellett tennie.

Úszás: Késely Ajna megkönnyezte az olimpia elhalasztását

A Rio de Janeiróban még az olimpiai csapat legfiatalabb tagjának számító Késely Ajna nehezen viselte a tokiói játékok elhalasztását, s reméli, még az idén rendeződik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és visszatérhet a medencébe. Addig is futással próbálja kondiban tartani magát: a napi 16 kilométer úszást 25 kilométernyi terepfutás vette át.

Úszás: Hosszú és Késely győzelemmel kezdett Pekingben

Hosszú Katinka és Késely Ajna is nyert egy-egy aranyérmet szombaton az Úszó Bajnokok Sorozata második, pekingi állomásának nyitó napján.

Úszás: Kenderesi és Késely is győzött a Bajnokok Sorozatában

Kenderesi Tamás és Késely Ajna is begyűjtött egy-egy aranyérmet, míg Hosszú Katinka és Kapás Boglárka egy-egy második hellyel kezdett a Kínában zajló Úszó Bajnokok Sorozata viadalán.

Rp. úszó ob: Bohus két csúcsot döntött; Hosszú ezüstjei

Parádésan indult a kaposvári rövid pályás országos bajnokság záró napja, a verseny elején ugyanis sorra dőltek az országos csúcsok, Bohus Richárd például húsz percen belül előbb a száz, majd az ötven hát rekordját is megjavította, míg a kettő között Késely Ajna 1500 gyorson úszta minden idők legjobbját. Hosszú Katinka aranytriplája ezúttal elmaradt, 100 pillangón nyert, előtte 50 mellen, utána 200 gyorson viszont második lett – utóbbi távon Jakabos Zsuzsanna két századdal előzte meg, Hosszú ugyanakkor így is 10 arannyal és 2 ezüsttel zárta az eseményt. Az egyesületek pontversenyét a zárónapon négy elsőséget is begyűjtő Győri Úszó Klub nyerte meg.

Rp. úszó ob: Hosszú legyőzte Késelyt 400 gyorson

Újabb három aranyérmet szerzett Hosszú Katinka – a rövid pályás országos bajnokság második napján mindhárom egyéni számot ő nyerte Kaposváron, amibe egy bravúr is belefért, mégpedig az Eb-bronzérmes Késely Ajna legyőzése 400 gyorson. Milák Kristóf szintén diadalmaskodott ezen a távon, 50 pillangón viszont az Eb-n második Szabó Szebasztián egy tempóval előbb ért a falhoz. Érdekesség, hogy 200 vegyesen a szövetségi kapitány fia, Sós Dániel élete első felnőttbajnoki címét szerezte meg.

Rp. úszó Eb: Késely Ajna bronz-, a férfiváltó ezüstérmes!

Késely Ajna bronzérmet szerzett a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokságon a női 400 méter gyors döntőjében. Az utolsó számban, a férfi 4x50 méteres vegyes váltó fináléjában a magyar csapat remek hajrával ezüstérmes lett.

Rp. úszó Eb: Késely 400 gyorson, a férfi vegyes váltó országos csúccsal döntős

Késely Ajna (400 méter gyors), valamint a férfi 4x50 méteres vegyes váltó is bejutott a döntőbe vasárnap a Glasgow-ban zajló rövid pályás Európa-bajnokság zárónapján.

Rp. úszó Eb: Késely ezüstje 800-on, Hosszú a legjobb idővel döntős

Holló Balázs nagyot hajrával kevéssel maradt le a dobogóról a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság férfi 400 méteres vegyes úszásának döntőjében, ugyanitt Gyurta Gergely a hetedik lett.

Rp. úszó Eb: Hosszú és Jakabos nagy fölénnyel döntős

A glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság első napján Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna óriási fölénnyel jutott döntőbe 400 méter vegyesen, és ugyancsak készülhet az esti finálékra 400 méter gyorson Holló Balázs, 200 méter háton Telegdy Ádám, valamint a férfi 4x50 méteres gyorsváltó.