A sportfotós Szilágyi Anna fél éven belül két rangos szakmai díjat nyert

A 23 éves Szilágyi Anna a hazai kitüntetés, az MSÚSZ Nívódíja után az AIPS elismerését is kiérdemelte, pólós képe kategóriájában fődíjat ért.

Nesze neked, komfortzóna! – a mosolygós Máthé Dominik budapesti Eb-éremről álmodik

Az utóbbi évek egyik legtehetségesebb magyar kézilabdázójaként számon tartott Máthé Dominikot kevesen támogatták, hogy külföldre menjen, ő azonban meg sem állt Norvégiáig. A korábbi szeleburdi srác felnőtt, érett férfi lett, 22 évesen pedig nemcsak az Elverumból, de a válogatottból is kihagyhatatlan. A balkezes nyíregyházi átlövő története eddig sikersztori.

Az adósság fogságában – Joan Laporta és a nehéz, de testhezálló barcelonai feladat

Tizenegy évvel a távozása után Joan Laporta visszatért a Barcelona élére. A klub szurkolói izgalommal és reménnyel telve várták érkezését, hiszen első időszaka rendkívül sikeres volt. Távozását követően azonban több mint tíz évnek kellett eltelnie, hogy kitérők után újra elfoglalja posztját.

„Ha tízszer ilyen rossz lenne, akkor is szeretném...” – Molnár Mátyás és a sport

Szereti a magyar futballt, mert a miénk, ehhez kötődik, ez érdekli. Az M4 Sport műsorvezetője, Molnár Mátyás sportszeretőként mindennél jobban várja az idei nyarat.

A futball huszonöt éve hazatért – de a végén akkor is a németek nyertek

Az Henri Delaunay-trófeáért zajló Európa-bajnokságok (pontosabban 1968 előtt a Nemzetek Európa-Kupája) 1960 óta íródó története telis-tele van emlékezetes csatákkal. Hasonló varázslatot várunk a nyári, 11 helyszínen rendezendő tornától is – a rajtig felidézzük az eddigi tizenöt futballünnep legcsodásabb pillanatait. Sorozatunk harmadik része az 1996-os és az 1964-es torna legérdekesebb epizódjaiból szemezget.

Magyar mezben brazil földön – a Sao Pauló-i sportkör 90 éve kitartóan őrzi gyökereit

Ma is létezik Brazíliában magyar gyökerű sportegyesület: a Sao Paulo város Vila Anastácio negyedében működő SERVA a harmincas években virágzó kinti magyar sportélet kései hírmondója.

A futball özvegyei – Bicskei Bertalanné, Verebes Józsefné és a pótolhatatlan űr

Évtizedekig forog a futball körül az egész család élete. Persze nem elhanyagolható a népszerűség, olykor a feleségre is süt a nap. Aztán a híres férj távoztával egyik pillanatról a másikra csönd lesz, iszonyú lelki magánnyal, amelyből csak a legerősebbek találnak kiutat. Mint például Bicskei Bertalanné és Verebes Józsefné.

15 év, 15 érem? – Lőrincz Tamás Tokióban koronázná meg fantasztikus pályafutását

A varsói Európa-bajnoki címével pályafutása 14. világversenyes érmét megszerző Lőrincz Tamás boldogan játszaná a békebíró szerepét, ha gyerekei a tokiói medálján civódnának, a következő főzőpartit nyári „nyugdíjazása” utánra tervezi, vb- és Eb-címvédőként pedig véletlenül sem mond le arról az álmáról, hogy öccsével, Viktorral mindketten éremmel térjenek haza a japán fővárosból.

Mindenki egyért – Joan Laporta első barcelonai elnökségének krónikája

Tizenegy évvel távozása után Joan Laporta visszatért a Barcelona élére. A klub szurkolói izgalommal és reménnyel telve várták érkezését, hiszen első időszaka rendkívül sikeres volt. Sorozatunk első részében a 2003-as megválasztásáig vezető utat mutattuk be, most pedig az első regnálását járjuk körbe.

„Mindig lehet jobbnak lenni” – Nemes Anna és a sport

Az ATV Híradóból és a Hazahúzó című turisztikai magazinból ismerős Nemes Anna Junior Prima-díjat kapott 2019-ben. Noha a labda elől inkább elugrik, az új feladataitól nem szeppen meg: jelenleg második könyvén és vendégházának mihamarabbi megnyitásán dolgozik az örök maximalista műsorvezető.

Latin-Amerikában is varázsolt – 120 éve született Orth György

Orth György kimagasló egyénisége volt a magyar labdarúgásnak, Puskás Ferenc feltűnéséig a legnagyobb legendának számított. Pedig élvonalbeli játékosként csak 13 év adatott neki, aztán – Puskáshoz hasonlóan – edzőnek állt, s nemcsak klubcsapatokat vezetett, hanem több latin-amerikai ország válogatottját is. Közülük Chiléét, amellyel ott volt a sportág első világbajnokságán, az 1930-as uruguayi tornán.

Százból ő az az egy – Marcus Rashford útja a nélkülözéstől a nélkülözhetetlenségig

Marcus Rashford Wythenshawe utcáiról indulva bizonyította, hogy kitartással és tiszta szívvel lehet százból az egyetlen, akiből professzionális labdarúgó válik. A Manchester United támadója a gyermekszegénység ellen küzdő kampánya mellett a pályán is feltalálja magát: idén Wayne Rooney nyomdokaiba lépett.

A fifikás Platini és minden idők egyik legjobb Európa-bajnoksága!

Az Henri Delaunay-trófeáért zajló Európa-bajnokságok (pontosabban 1968 előtt a Nemzetek Európa-Kupája) 1960 óta íródó története telis-tele van emlékezetes csatákkal. Hasonló varázslatot várunk a nyári, 11 helyszínen rendezendő tornától is – a rajtig felidézzük az eddigi tizenöt futballünnep legcsodásabb pillanatait.

Mindig eléri, amit nagyon akar: Federica Pellegrini az ötödik olimpiájára készül

Csodálatos úszó, gyönyörű nő, elképesztően sikeres sportoló, céltudatos ember. Sokan már az egyik jellemzéssel is elégedettek lennének, ám Federica Pellegrinire mindegyik igaz: az olasz úszóklasszis immár csaknem két évtizede nyűgözi le a sportág szerelmeseit – és szállítja az eredményeket gyorsúszásban.

Káposztatárolóból impozáns komplexum – a szombathelyi Illés Akadémia fejlődéstörténete

Az államilag támogatott labdarúgó-akadémiákat bemutató sorozatunk negyedik részében a nyugati határvégre, a szombathelyi Illés Akadémiára látogattunk, amely januárban költözhetett be vadonatúj létesítményébe, amelyet bőven megérdemelt már.

Egy világvégi faluból a halhatatlanságig – Patrick Marleau történelmet írt az NHL-ben

Mindig visszatér San Joséba, de a Stanley-kupa-győzelem sem ott, sem máshol nem akar neki összejönni. Közben azért nyert olimpiákat, világbajnokságot, világkupát, a minap pedig ő lett a legtöbb alapszakaszmeccset játszó jégkorongozó az NHL történetében. Patrick Marleau története a falutól a halhatatlanságig.

„Nem tudtam volna tükörbe nézni” – Botka Endre ferencvárosi mesterhármasa

Gyerekkori önmaga elégedetten pacsizna a 26 éves Botka Endrével, aki sorozatban három bajnoki címet nyert a Ferencvárossal, s az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében többek között Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ellen lépett pályára. A lapunknak adott interjúban a kispesti emlékekről, a barátságról, a válogatottról, valamint a kitartás fontosságáról is beszélt a zöld-fehérek hátvédje.

Beígérte Beckhamet – amikor Joan Laporta először ült a Barcelona elnöki székébe

Tizenegy évvel távozása után Joan Laporta visszatért a Barcelona élére. A klub szurkolói izgalommal és reménnyel telve várták érkezését, hiszen első időszaka rendkívül sikeres volt. Arra már talán kevesebben emlékeznek, hogy első megválasztását egy be nem tartott ígéret előzte meg és a diadalok mellett botrányok is követték.

Örökös csapatember – Cseke Péter és a sport

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Kossuth-díjas igazgatója a Puskás-musical időszerűségéről, az újpesti fakóról és arról, miképp került János vitéz a futballpályára.

Amikor a Dán Dinamitok felrobbantották a labdarúgó Eb-t

Az Henri Delaunay-trófeáért zajló Európa-bajnokság (pontosabban 1968 előtt a Nemzetek Európa-kupája) 1960 óta íródó története telis-tele van emlékezetes csatákkal. Hasonló varázslatot várunk a nyári, 12 helyszínen rendezendő tornától is – a rajtig felidézzük az eddigi tizenöt futballünnep legcsodásabb pillanatait.