Öttusa: Kovács Sarolta térdét műteni kell

Már a vasárnap véget ért budapesti öttusa világkupán is lábfájdalmakkal versenyzett az olimpiai kvótás Kovács Sarolta, hétfőn pedig kiderült, hogy műteni kell a térdét – számolt be róla az MTI.

Öttusa: egy év kihagyás után újra olimpiai pontokért

Szerdán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elkezdődik az olimpiai kvalifikációs viadal, amelyen egy év kihagyás után ismét az ötkarikás rangsorba gyűjthetnek pontokat a világ legjobb öttusázói.

Öttusa: Kardos Bence átesett a koronavírus-fertőzésen

Csütörtökön vírusteszten jártak a magyar öttusa-válogatott tagjai, akik közül egy versenyző, Kardos Bence már átesett a fertőzésen. Ez derült ki az eredményéből.

Öttusa-vb: csak felvillanásokra futotta vegyes váltóinktól

Tapasztalatszerzés gyanánt rajtolhatott a fiatal Gulyás Michelle, Kardos Bence páros a záró napi vegyes váltóban a budapesti öttusa-világbajnokságon, és Kovács Saroltáékat is megelőzve a 12. helyen végzett.

Öttusa: Két szék között a pad alá kerültem – Földházi Zsófia

Mint pénteken beszámoltunk róla, nem sikerült a döntőbe kerülnie a vb-ezüstérmes Földházi Zsófiának a bathi öttusa Európa-bajnokságon. Az UTE versenyzője szombat reggel látványra és érzelmileg is fájdalmas posztot rakott ki közösségi oldalára, amelyben leírja: nem tudta legyőzni egész idényben nehézségeket okozó sérülését.

Öttusa: kezét törte Alekszejev Tamara, nem indul az Eb-n

Az öttusa-válogatott párizsi edzőtáborozása során kezét törte Alekszejev Tamara, aki nem tud részt venni a jövő heti bathi Európa-bajnokságon. A májusi székesfehérvári világkupa győztesét kedd reggel meg is műtötték az orvosok.

Öttusa: riói katonai laktanyában izzad a válogatott

Valamivel több mint 14 óra utazás után szombat este megérkezett a magyar öttusa-válogatott Rio de Janeiróba, ahol kéthetes meleg égövi edzőtáborozáson vesz részt A vasárnapi szünnap még a városlátogatásról, a latin életérzésről, a gasztronómiáról szólt, hétfőn azonban mindenki számára elkezdődik a kőkemény munka.

Öttusa-vb: a két kapitány dicséri az ezüstérmes magyarokat

A Gulyás Michelle és Bruckmann Gergő alkotta magyar vegyes váltó a győztes némettel együtt kiemelkedett a mezőnyből, teljesítménye nem véletlenül ért világbajnoki ezüstérmet Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint.

Öttusa Eb: Alekszejev túlteljesített, Marosi szárnyalt a páston

Öt dobogós helyezéssel a kimagaslóan szereplő – öt számban győztes – franciák mögött a második helyen végeztek a mieink a hétfőn véget ért székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon, ami így sikeresnek minősíthető.  

Öttusa-vb: „Picit túl sok minden szólt Földházi győzelme ellen”

Azután, hogy az Európa-bajnokságon egyéniben a második, a negyedik és a hatodik helyet begyűjtötték, és ezzel csapataranyat is szereztek a magyar férfi öttusázók, a világbajnokságra magas lett az elvárás – mondta Martinek János szövetségi kapitány csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

Öttusa: élőben közvetítette a versenyt a magyar kapitány

Képzeljük el, amint José Mourinho áll a Manchester United kispadja előtt, dirigálja a csapatot és közben a portugál sportrádiónak közvetíti is a meccset! Elképzelhetetlen? Valóban. Márpedig a minszki öttusa Európa-bajnokságon valami hasonló történt Kállai Ákossal.

Öttusa: megválasztották az új szövetségi kapitányokat

Martinek Jánost nevezték ki a felnőtt és junior férfi versenyzők, Kállai Ákost női öttusa-válogatott szövetségi kapitányává, az utánpótlást pedig Szloboda József irányítja a jövőben – adta hírül hivatalos közleményében a Magyar Öttusa Szövetség.

Öttusa: ismerkedjenek meg legnagyobb tehetségeinkkel!

A magyar öttusasportban mindig is rengeteg volt a tehetség. Nincs ez másképp manapság sem. Tomaschof Soma, Simon Sarolta, Gulyás Michelle, Bőhm Csaba és Szép Balázs személyében most megismerkedhetnek azzal az öt ígérettel, aki néhány év múlva szállíthatja a magyar öttusa sikereit. Az NSO Tv stábjának Kállai Ákos utánpótlás-kapitány is elmeséli, hogy mire is vihetik a sportolók.

Öttusa: olimpiai bajnok csemete és kitűnő hangulat az elit bajnokságon

A hagyományoknak megfelelően a Diapolo Elit bajnoksággal zárult az öttusázók szezonja a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A parádés hangulatú korosztályos kéttusa versenyen az NSO Tv stábja is ott járt, és megszólaltatta a Sport XXI. programvezetőjét, Pignitzky Dorottyát, Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitányt, illetve a MOB sportigazgatóját, a korábbi olimpiai bajnok Fábián Lászlót, aki nemcsak sportvezetőként, hanem édesapaként is képviseltette magát a versenyen.