IFFHS: Nego és Juhász az évtized leggólerősebb védői között

A magyar válogatott Nego Loic és Juhász Roland is felkerült az elmúlt évtized leggólerősebb védőinek listájára, melyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) állított össze – írja az MTI.

Jótékonyság: Remélem, hogy minden gyereknek boldog karácsonya lesz – Juhász Roland

Közeleg a karácsony. S ha közeleg, akkor a Baptista Szeretetszolgálat meghirdeti, sőt már meg is hirdette jótékonysági Cipősdoboz-akcióját – immár 17. alkalommal. A szívmelengető kezdeményezéshez az idén a Mediaworks is csatlakozott, annál is inkább, mert lapunkat, a Nemzeti Sportot is kiadó vállalat társadalmi szerepvállalásának egyik legfontosabb pillére a segítségnyújtás.

NB I: Nem érzem, hogy lenne különbség az FTC és a Fehérvár között – Juhász

A rangadót a lelátóról nézi a korábbi kiváló védő, Juhász Roland, aki szerint eltűnt a tavaly még meglévő különbség a két csapat között.

El: Juhász Roland örül, hogy a Standard 12. embere hiányzik

Juhász Roland nyolc éven át (2005–2013) a belga Anderlecht labdarúgója volt, mielőtt a Fehérvárba igazolt, nem csoda, hogy a Standard Liege elleni csütörtök esti Európa-liga-mérkőzés előtt a belga média megkereste őt. A Walfooton megjelentekből idézünk.

Fehérvár: Huszti és Juhász fontos feladatot kapott a klubnál

A profi labdarúgással az előző idény végén felhagyó Huszti Szabolcs és Juhász Roland a jövőben a Mol Fehérvár FC sporttanácsadójaként segíti Kovács Zoltán sportigazgató munkáját – jelentette be a székesfehérvári klub.

Videó: amikor Juhász egyenlített és megvertük a világbajnokot

A múlt héten lezárult a Nemzeti Sport 20 év ászai elnevezésű olvasói szavazása, melyben az elmúlt húsz év magyar álomtizenegyét kerestük, s a napokban e csapat tagjainak egy-egy emlékezetes mérkőzését idézzük fel.  A védelembe a legnagyobb szavazatszámmal bekerülő Juhász Roland 95 válogatott mérkőzése között akad néhány emlékezetes, de talán mind közül kiemelkedik a 2007-es világbajnokverés...

Balaton-átevezés: az összes egység teljesítette a távot

A vírusjárvány és a rossz időjárási viszonyok ellenére is sikerült idén megrendezni a Hervis Balaton-átevezést, amelyre több kategóriában is rengeteg nevezés érkezett.

20 év ászai: Dárdai, Gera, Lipcsei, más? Ki a legjobb középső középpályás?

Olvasóink segítségével keressük a 2000-es évek legjobbjait, vagyis azokat, akik meghatározó szerepet játszottak a XXI. század magyar labdarúgásában, és teljesítményükkel letették névjegyüket a harmadik évezred kezdetén. Szavazzanak! A kapusok között Király Gábort választották meg olvasóink a legjobbnak, a jobbhátvédeknél Bodnár László nyert, a belső védők közül Juhász Roland mellett Dragóner Attila került be a csapatba, a balhátvédektől pedig Lőw Zsolt jutott be.

20 év ászai: Korhuttól Vanczákig – ki a legjobb balhátvéd?

Olvasóink segítségével keressük a 2000-es évek legjobbjait, vagyis azokat, akik meghatározó szerepet játszottak a XXI. század magyar labdarúgásában, és teljesítményükkel letették névjegyüket a harmadik évezred kezdetén. Szavazzanak! A kapusok között Király Gábort választották meg olvasóink a legjobbnak, a jobbhátvédeknél Bodnár László nyert, a belső védők közül pedig Juhász Roland mellett Dragóner Attila került be a csapatba.

20 év ászai: Dragónertől Urbánig – kik a legjobb belső védők?

Olvasóink segítségével keressük a 2000-es évek legjobbjait, vagyis azokat, akik meghatározó szerepet játszottak a XXI. század magyar labdarúgásában, és teljesítményükkel letették névjegyüket a harmadik évezred kezdetén. Szavazzanak! A kapusok között Király Gábort választották meg olvasóink a legjobbnak, a jobbhátvédeknél Bodnár László nyert.

Labdarúgás: Dárdai Lisztest dicsérte, hiányolta, hogy fiai nem adtak neki gólpasszt

A falu apraja-nagyja összegyűlt a sportpályán Szabadbattyán fociünnepén, amelyen a Szabadbattyán KSE a Dárdai Pál vezette, korábbi válogatott labdarúgókkal és a Dárdai fiúkkal felálló Dárdai Teammel mérte össze a tudását. A mérkőzés nemcsak azoknak a gyerekeknek jelentett nagy élményt, akik a pályára kísérhették többek között Juhász Rolandot, Lisztes Krisztiánt, Szélesi Zoltánt vagy a közönség legnagyobb kedvencét, Dárdai Pált, hanem a megyei másodosztályú csapat játékosainak is.  

Jótékonyság: Dárdai Palkó és Bence is gólt lőtt, focifieszta Szabadbattyánban

Negyedik nyári, nemes célt szolgáló mérkőzését játszotta a Dárdai Team, amely ezúttal Szabadbattyánban gálázott.

Fülöp Mártontól Gera Zoltánig – az elmúlt 20 év 20 legjobb légiósa

Húsz év után befejezi pályafutását Juhász Roland. A 95-szörös válogatott védő 2000-ben debütált az NB I-ben, később pedig nyolc évig erősítette a belga sztárcsapatot, az Anderlechtet. Elhelyeztük őt a legjobb magyar légiósok sorában: íme az elmúlt húsz év húsz legjobb hazai futballistája külföldön!

Videó: amikor Juhász a Milan kapujába bólintott a San Siróban

A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk videós múltidéző sorozatunkat. Nem ugrunk nagyot az időben: 2006. november elsején az Anderlecht – soraiban a múlt héten visszavonult Juhász Rolanddal – az AC Milan otthonába látogatott.

NB I: öt fradista az idény Nemzeti Sport-válogatottjában

A Nemzeti Sport hagyományainak megfelelően elkészítette a 2019–2020-as első osztályú bajnokság összesített játékosrangsorát a munkatársaink által adott osztályzatok alapján. A nullától tízig adható érdemjegyek átlaga határozza meg a sorrendet, azzal a kitétellel, hogy a pályán töltött minimális, harmincperces játékidő miatt kapott vagy a próbára nem tett kapusoknak adott nullás osztályzatok nem számítanak be. A bajnokságban 353 labdarúgó lépett pályára, tizennéggyel több, mint az előző kiírásban. A listára azonban csak az a 132 futballista kerülhetett fel, aki a mérkőzések felénél eggyel többször, vagyis legalább 17 bajnokin értékelhető teljesítményt nyújtott. Pontazonosság esetén a több értékelhető teljesítmény rangsorol.

Juhász Rolandban nincs félelem, csak megnyugvás és boldogság

Tizenegy évesen ült a tévé előtt, és az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságot nézve határozta el végérvényesen: márpedig válogatott futballista lesz! Harminchat évesen, megannyi sikeren, no és egy Európa-bajnoki szereplésen túl, visszavonult. Egy csodás karriert lezáró beszélgetés Juhász Rolanddal családról, értékekről, csapatokról, mérföldkövekről és boldogságról.

Videó: amikor Juhász Roland megszerezte első NB I-es gólját – az FTC ellen!

A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 2001 májusáig megyünk vissza az időben – amikor Juhász Roland megszerezte pályafutása első NB I-es gólját, a Ferencváros ellen...

Fehérvár: exkluzív film Juhász Roland pályafutásáról

Juhász Roland a Ferencváros ellen játszotta utolsó mérkőzését – a Mol Fehérvár visszavonuló védője előtt egy 54 perces filmmel tiszteleg, melyet alább tekinthetnek meg.

Fehérvár: „A város köszönettel tartozik Juhásznak és Viníciusnak”

Nemcsak a futballszurkolók, hanem Székesfehérvár egésze köszönettel tartozik Juhász Rolandnak és Vinícius Paulónak, akik pályafutásuk nagy részét itt töltötték – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, a város polgármestere szerdán, amikor a városházán fogadta a pályafutását befejező, illetve máshol folytató két labdarúgót.